by 9a2jg » Sat Dec 08, 2018 6:32 pm
Mi smo djeca socijalizma. Tamo su nas učili, pošteno : Završi školovanje u roku, radi 40 godina, imat češ mirovnu dostojnu čovjeka koji je odradio svoj "dug" društvu.
Početak razdruživanja je Hrvatska dočekala s punim mirovinskim fondovima. Sada su prazni. Ono što se skupi tekuće love od doprinosa, s time barataju oni mulci u odijelima od 20.000 kuna i nešto većon plaćon. Jebe ga se, oli riskira svoju lovu. Tu i tamo mu politika "prišapne" koje dionice MORA kupiti, a s ostalima se igra. Viruj mi, svakoga bi to obučija u 48 uri, VSS nije uvjet.
Drugi stup je "isparija", treći je odavno na volju.
Ali, to nije tema. Tema je kako generali ne dijele sudbinu svog naroda ; ne žive od onog što su zaradili, i odvajali u mirovinske fondove, kao svi ostali građani. Oni ne znaju što to znači raditi 40-45 godina, ili i više, a imati 4 puta manju mirovinu od generala koji je jedva skupio 15-20 godina mirovinskog staža, skupa s beneficiranim. I to in je malo, izmišljaju toplu vodu , osnivaju firme koje rade na principu "meni moraš dat posal, ja san general, ja san nosa krvave gaće po Velebitu, dok si ti bija po Milanu, Briselu, ili Beču". E, ali to ne može reć običnom , malom čoviku, koji je bija dragovoljac, ili se odazva na mob poziv, on te riječi uputi onima koji odlučuju, u gradu, županiji, državi... Zato i postavljaju takve, da s njima mogu manipulirat. Jer, mali, normalni, čovik bi mu u prvoj rečenici reka : Oli ti ne pritiče generalska penzija ?
Govorila je moja pokojna mater da čovik ne može pojist dva obida, i obuć dvi košulje.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja