https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-s ... 20527.aspxSve je, u dvije rečenice, sažeo, Stipe Božić, iako je on za mene moralna nula. On reče, kad su ga austrijske službe spašavale s ledenjaka, spasile, odvele helikopterom u Beč, i spakirale za Zagreb, kako mu je nakon par mjeseci došao račun, od kojega mu se, dan danas, vrti glava !
E, to je poanta ! Sve dok tako ne bude u nas, dotle će Česi, Poljaci, Slovaci, Nijemci , i ostali, šetati Biokovom i Paklenicom u japankama, bez vode, sredstava veze i ostalih neophodnih stvari.
HGSS ne dela od arije, on žica, ucjenjuje na perfidan način, kako "sponzore", tako i nedorečeni sistem. Jer, u konačnici, sve njihove troškove plaćaju porezni obveznici.
Najbolji primjer, u zadnja dva smrtna slučaja na Mosoru, diže se helikopter HRZ, iako je nesumnjivo konstatirana smrt ! Miljun kuna iz žepa poreznih obveznika ! Zašto ? Da bi mrtvo tijelo stiglo na splitsku patologiju uru vrimena prije ?!? Klasično bahaćenje, jer su umrli "jedni od njihovih" !
Primjera je bezbroj, a nitko neće da prelomi preko koljena i kaže: HGSS ne može više biti volonterska organizacija jer je preskupa, oformimo nešto tipa rescue team, ka šta imaju Austrijanci, ili Nijemci (ADAC), pa nek se zna ko ga financira, zašto i koliko.
Kad bi Česima u Japankama na svetom Iliji na Pelješcu doma doša račun od dvadesetak tisuća eura, samo za troškove spašavanja, vjeruj mi, ne bi više, ama baš nitko, iz Srednje Europe, radio takve pizdarije po Hrvatskoj ! Ne bi trebalo reklamirat, pročulo bi se, u 24 ure !
Primjera je bezbroj, sustav nedorečen , šupalj, i manjkav, i sve troškove plaćaju hrvatski porezni obveznici, ma što moj prijatelj iz mladih dana, Vinko Prizmić, pizdija o tome. Skupa sa Stipon.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja