by 9a2jg » Wed Sep 21, 2016 7:56 am
Javija mi se jedan moj bivši suborac, dragovoljac DR-a, trenutno neaktivni član mog RK-a, veli, Koki, zaboravio si da u jednoj kalendarskoj godini CB ima više izlazaka i termina u Zvjezdanom selu, nego HRS u 5 godina !
Vidiš, na mlađima svijet ostaje. Svakim danom u svakom pogledu sve više napredujemo. Đukini momci, ka armija Rokosovskog, HRS-ovih nema, osim za štancanje diploma i operatora, za statistiku.
Drugi me jutros zove (za dišpet drugu Goranu), veli, nemojte u ovo predizborno vrijeme zaboravit ko je jedini iša "organizirat i educirat" nepostojeću državu Kosovo, Marti OH2BH, Hans PB2T, te naša trojka, o trošku HZTK. Majke ti Božje bistričke, koliko se ugasilo radioklubova, zbog neorganiziranosti, deložiranja, besparice, oni nisu nijednom jedinom pomogli da se ponovno osovi na noge, ali zato spremno, čim Big Brother otvori usta, trče na Kosovo i Metohiju.
To je ono kao kad domaći skorojevići, koji su se nafatirali para, obilaze Sejšele, Maldive, Tajland, a nisu privirili ni u jedan hrvatski nacionalni park !
O privatiziranim društvenim lokacijama neću trošiti riječi, jer su ih privatizirali upravo oni koji vode ZARS i Savez. Sve tamo uloženo nije išlo ni kune iz njihovog osobnog džepa, sve su to pare iz proračuna, gradskog ili državnog, svejedno, a kilometri koaksijalca, i ostale opreme, volšebno nestalo na izvoru, a pojavilo se tamo, od OiV, preko Policije, do HV-e. I sada to krčmi 7 - 8 osoba, ko da im je to ćaća ostavija u naslijeđe.
Tako se jaz siromašnog Juga i bogatog Sjevera produbljuje, nevezano uz činjenicu da i Jug sudjeluje u punjenju državnog proračuna !
O tzv. Nacionalnim centrima neću ni pisati, nacionalna je sramota da u Kraljevici ne postoji PPS, a na Jarun mogu pristupiti samo odabrani, po posebnoj listi podobnosti. Taj Jarun je rađen za SVE radioamatere u Hrvatskoj, a smiju mu pristupiti manje od 1 % radioamatera ! U 51 godinu bavljenja operatorskim radom, i 25 godina neovisne Hrvatske, nisam imao priliku posjetiti taj PPS.
Nema veze što su tu ulupane hrvatske pare, iz hrvatskog proračuna, oni koji su tamo pripušteni se mogu izbrojiti na prste dvije ruke !
Nema veze, dali smo svoje novce i za crkvu Sveta mati slobode, bar tamo možemo nesmetano otići na misu. Isto Jarun.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja