Jebi ga Reni, ja radim, kako bi drug Milan sa Hvara reka, u diverzantskim uvjetima ! Bude to Djani popeglao...!
Poanta je da san ja jutros doša sa svojima Nijemcima gori na Vidovu goru, i odma počeja slikavat. Pita mene Švabo iz Wupertala da šta sniman. Ja mu reka da sniman kako se Nijemci razgaćili na našim trudima ! On mi odgovori da me ništa ne razumi. Sad ću ja tebi lipo objasnit, moj barba Nijemac. Vidiš onu kućicu, zemlju na kojoj je i sve u njoj i oko nje, to su sve šoldi i trudi radnih ljudi, mišćana, općina i TZ svih bračkih mista. Onda dođe jedan Nijemac koji je u deal-u s doživotnim predsjednikom RK Vidova gora u Supetru, i to pretvori u svoj privatni UKV PPS. Omar me je prikinija moj Nijemac, govori : Onda ste vi u socijalizmu ! To , ljubi te majka Janja, vičen ja, ti si svatija o'kolpa, o čemu se ovdje radi ! Sve je u reversu, a pojam reversa je već na putu da bude objašnjen na posebnoj stranici Guinness-ove knjige. Kako društveno postaje privatno, na slijedećoj stranici. Bitte warten !