QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Fri Feb 27, 2015 4:31 pm

Osobno danas obišao depo HP-e u Splitu, pitam ljude u distribuciji i razvrstavanju, jesu li u punom sastavu, da nije štrajk, ima li gripe, viroze...?
Govori mi jedan zemljak (iz Longfield-a) da ih ima i viška ! Kako viška, pitam ja. Jedna je kolegica noseća, odgovori pajdo.

Znači otklonili smo uska grla, sad ostaje jedino problem di su novci ? Jesu li svi rerutirani za Bjelovar, ili je išlo, po prethodnom dogovoru, zeru u Pazin, zeru u Ludbreg ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 28, 2015 10:32 am

I ja čekam 6 QSL karata od Vlada UA4WHX od 08.08.2014.
Još uvijek se nadam da će stići.
73 Mladen 9A2NA

Nisam Vladov odvjetnik, ali moram reći par stvari, na pravdi Boga. Prvo, kao što svi znate, Vlad radi godišnje stotine tisuća veza. Drugo, koliko znam, on šalje karte kad se , kratkotrajno, vrati kući. Treće, još nisam čuo da neko, u konačnici, nije dobio. Četvrto, a možda i najvažnije, u Rusiji poštari KRADU dolare i IRC-eve iz pisama, i svi koji su poslali dolare, ili IRC-eve u pismu, nije sigurno da je to uopće došlo do Vlada. To mi je reklo nekoliko Rusa, nisam isisao iz prsta.

Nije to HRS, i jedan od Laureata, kojega su uhodili, pratili, i VIDILI, ne jedan, nego mnogo puta, da od sobe HZTK di je dolazila sva pošta, do ureda HRS-a, izvadi dolare i stavi ih u džep. Imam izjave troje neovisnih licenciranih radioamatera.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 01, 2015 7:56 pm

ALL OQRS DIRECT requests till 21/feb/2015 QSL were sent to TROMELIN Island (VIA REUNION ISLAND). QSL should come back in MARCH/APRIL 2015 FROM TROMELIN...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 04, 2015 7:40 am

I oni bi opet reciklirali i obnašali vlast u D-12, a ne šalju QSL-ke mjesecima ! Đon - obraz !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 05, 2015 12:11 pm

Jučer ujutro sam osobno razgovarao s Vladom UA4WHX, na 28 SSB. Veli, primio je moju kuvertu, sa QSL-kama i dolarima, kao i mnoge druge, još nije došla na red. Ne bunim se ja, znam ja da Vladimir nije nikad omanuo.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 06, 2015 7:23 am

Evo već drugi dan, za redom, da trajekti ne voze za Brač. Poslali bi drugovi QSL-ke, ali, Mala kapela, sveti Rok, Maslenica, bura...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 09, 2015 3:16 pm

Dakle, nema više "čovek, drug i starešina", niko se ne brine za stanje srca starijih ljudi, poglavito penzionera.
Ja izađoh na parking, ispred kuće, kad ono stoji paketić QSL-ki iz hrvatskog QSL biroa NA ormariću za poštu ! Štipam se za obraze, jeli ovo Fata, ili Morgana ?
Uze ga u ruke, ka sveto otajstvo, gledam da nije fake, nije. Bomba, nije. Kako je Slavko poginuo u Ukrajini, a Mirku se izgubio svaki trag, zaključih da je pošiljka autentična.
Ja ne beštimam često, ali u ovoj prigodi sam izbeštima, od pošćera, do direktora Hrvatske pošte, sve po redu, bližu i daljnju rodbinu, darujući im trpne glagole.
Nije dosta što dobijah , uslugom Hrvatske pošte , jednom, ili dvaput godišnje, nego još treba da mi to izgube, otmu, ili bace, svejedno. Ne jednom sam se žalio, do direktora HP-e, za savijene diplome, izgužvane, ko da ih je Rumenka sažvakala, ali ovo, još nisam doživio.

Za one nevjerne Tome, koji zaista ne vjeruju, prilažem i sličicu, za uspomenu Branku, Deanu, i sličnima, koji bi ti oči iskopali, dokazujući visoku uslugu HP-e.
Attachments
QSL.jpg
QSL.jpg (90.87 KiB) Viewed 5083 times
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 10, 2015 9:33 am

Vjerovao sam da će u ovoj pošiljci sa 9A biroa doći i QSL-ka 9A/ON4CDX, sa lanjske aktivacije CI-152, otok Žažinj, ali - ćorak ! Čovjek se kune da je još lani poslao na ON biro... Oće taj ON biro, nestabilna zemlja, nestabilna valuta, klima se Savez, šta sve još ne...
A to mi je zadnja IOCA koju sam radio , a fali... Naravno, ne računam puste Emirove, Dakijeve i Brankove aktivacije... I Marijan me lagao, obećao poslat 9A22MINE, a tamo ništa ! Biće ih pojeli moljci i gaštapani, čekajući 10 kuna po komadu, na nekoj polici, ili u sudoperu (Miko, Sokol...)...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 11, 2015 2:13 pm

Poslah jutros QSL-ke na biro, otprilike, koliko sam ih i dobio sa biroa. Platio - 13 kuna poštarine. E sada, dragi štioci, prosječnom članu HRS-a, ako mu se posreći, dođe dvaput. ili triput u godini paketić, putem Hrvatske pošte. HRS se "pretrgo" za 26, ili 39 kuna, U JEDNOJ KALENDARSKOJ GODINI ! Taj isti klub uplati cca 1.500 kuna za 10 članova + klupski znak. Računica je jasna, ako se uzme dva puta poštarina za pismo (jedanput za pozivne oznake, drugi put poziv i materijali za skupštinu), ukupan iznos koji HRS "potroši" na člana (ne osobu, nego radioklub!) je do 50 kuna. Slovima, latinica, PEDESET KUNA i 00/00.
Sto klubova x 1.450 kuna = 145.000 kuna. Slovima, latinica, stočetrdesetpettisućakuna i 00/00.

I to sam uzeo najgori primjer, da prosječan radioklub u Hrvatskoj ima deset članova. I čvorci na grani znaju da ima 105 klubova i cca 2.000 članova !
Hrvatski, latinica, dvestopedesetjezerač.

Je li vam sada, dragi drugovi, i gospodo jasno, zašto se postojeća struktura, vlasti i organizacije, hoće, milom ili silom, održati u postojećoj obleki ?
Naravno da je i bedakima jasno.
Radioklub = kasica-prasica.
Dokle, ne zna ni Đekna.

Jedno delegatsko-zastupničko pitanje : Bude slanog i krmetine u Bjelovaru ?
9a2jg

Postby 9a7zz » Wed Mar 11, 2015 3:47 pm

Molim te Koki,promjeni račun.Od mene nisu dobili niti će dobiti tih 100 kn.Ni prošle godine,neće ni ove,neće ni iduće itd itd.Mogu dobiti samo nešto drugo ;) .A nisam sam,vjeruj mi.Znači ne valja ti račun :lol: :lol: A radim kada hoću i koliko hoću,njihove usluge ne koristim niti mi trebaju i NE MOGU mi ništa.Ni oni niti itko drugi!!!Eto neka probaju,najbolje im je da pošalju HAKOM. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Ajmo sve uzdanice,znam da čitate,dajte si truda,smutljivci jedni obični.
9a7zz

PreviousNext

Return to PHRK