by 9a2jg » Sat Oct 29, 2016 3:07 pm
Svi su se ti objekti, "od šireg društvenog značaja", financirali od sredstava svih radnih ljudi i građana na način da je u inicijalne dokumente, koji su redovito "podupirali" zahtjeve za financiranje, bilo obvezno ugrađeno, citiram , "svi korisnici Narodne tehnike Hrvatske", ili "svi radioamateri Hrvatske" ! Samo tako je to moglo proći, od SIZ-ova za tehničku kulturu, do kasnijih formi , koje su obavljale istu zadaću, samo pod drugim nazivima, i drugim organizacionim formama.
Za Zvjezdano selo znam, od početka, je bio planiran, projektiran, i određen prostor za radioamatersku djelatnost. Čak negdje još imam skice prijedloga koji je prihvaćen !
Pa radioamateri su prvi išli tamo, i krčili kamenjar, predvođeni pokojnim Futom , koji nas je vozio legendarnim crvenim fićom, Elektroprivrede Dalmacije !
Jarun je zamišljen kao hram hrvatskog radioamaterizma, u operatorskom smislu. Izopačilo se, i profaniralo, od samog početka. Na kraju je postao, i, za sada, ostao, poluprivatna lokacija, privatna prčija, primjer ulupanih društvenih sredstava koji nisu polučili zacrtani, javno proklamirani cilj - Tehnika narodu !
Mogao bi pisati o još lokacija u Hrvatskoj, od Daruvara, nadalje, ali sam sputan raznim molbama i moljakanjima da ne pišem, čitaj hrvatski, latinica, da ne diram u nečije feude !
I danas me jedan mecena zove, moli da ne pišem, da ih zavađam.....?!?
Ja ću ti prijatelju reći ko zavadi ! Para. Nesta para, nesta prijatelja, stara narodna...
A to, ko će mi se javljat, a ko neće, zaboli me, ko mi je dava do sada, neka mi više ne daje.......
Utanjilo brajo, a..... ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja