Predsjednik kakvog članstvo zaslužuje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Predsjednik kakvog članstvo zaslužuje

Postby 9a3z » Sat Oct 29, 2016 12:51 pm

Moja županijska zajednica ima proračun od 64.000 kuna, financije nam ugovorno vodi Knjigovodstveni servis i takvo izvješće ima više stranice nego ovo od njihovog saveza. Tko tu koga?
9a3z

Postby 9a2jg » Sat Oct 29, 2016 1:10 pm

Denis, dvaput sam javno postavio pitanje zašto RZ (knjigovodstvo) HZTK vodi knjigovodstvo HRS-a po cijeni koju on određuje. Nikad nisam dobio odgovor.
Pitao sam, ne jednom, zašto plaćamo korištenje onih dviju prostorija u Dalmatinskoj 12, kad smo mi osnivači ? Nikad nisam dobio odgovor.
Višekratno sam pitao ko koga čuva u D-12 sa zaštitarskom službom ? Nikad nisam dobio odgovor.

Imam spisak pitanja za nastupajuću skupštinu. Znam da na ni jedno neću dobiti odgovor. Da Bog da ja jezik pregrizo !

Šta je sa hrvatskim barjakom ? Je li osta bar štap, njega mi je nezgodno vuć iz Dalmacije ?

P.S. Ipak sam se odlučio, sjest ću kod gospon Vide, on će me prosvijetliti. Nije bilo teško birati, između njega i Martina. Vršimo predbilježbe za mjesta uokolo.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a3z » Sat Oct 29, 2016 1:24 pm

Ja sam se kao član Upravnog odbora HZTK s kolegama izborio da savezi od 1. 1. 2017. više neće morati plaćati knjigovodastvo koje za njih vodi GZTK, a neće morati plaćati ni to što ti nazivaš najmom prostora.
A barjak?
HZTK ima sve samo treba na vrijeme pitati. HRS očioto nema hrvatski barjak.
Bilo bi zanimljivo čuti zašto HRS ne koristi prostoriju u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici tijekom prošlih deset godina...
9a3z

Postby 9a2jg » Sat Oct 29, 2016 1:32 pm

Svaka čast, skidam kapu , do poda...

No, bez namjere da se sporim, ni s tobom , ni s ikim, zar nije u istoj ravni prostor na Jarunu, prostor na Zvjezdanom selu. Bio sam jedan od onih koji su pomagali projektantu, i znam da smo (zajednički) projektirali PPS (stakleni) na ulazu u ZS, još uvijek zjapi sablasno prazno.
Za PPS na Jarunu imam dokumente iz kojih je razvidno da je to predviđeno za sve hrvatske radioamatere. Nekoliko sam puta pokušao doći, nikad uspješno. Koliko znam, Ameri su bili...

Neću pričati o ostalim lokacijama, za sada...

Reći će neko da se ponavljam.

I treba, jer su nas lagali, ovi isti koji sebe nazivaju elitistima, i koji inauguriraju predsjednike, i predsjedničke kandidate, za naše, i društvene novce.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a3z » Sat Oct 29, 2016 2:44 pm

Za jarun ne znam, objekt u kraljevici je tekonstruran tako da svaki savez dobije jednu prostoriju. U prostoriji za hrs podtoji predvidena je i rupa za kabele.
9a3z

Postby 9a2jg » Sat Oct 29, 2016 3:07 pm

Svi su se ti objekti, "od šireg društvenog značaja", financirali od sredstava svih radnih ljudi i građana na način da je u inicijalne dokumente, koji su redovito "podupirali" zahtjeve za financiranje, bilo obvezno ugrađeno, citiram , "svi korisnici Narodne tehnike Hrvatske", ili "svi radioamateri Hrvatske" ! Samo tako je to moglo proći, od SIZ-ova za tehničku kulturu, do kasnijih formi , koje su obavljale istu zadaću, samo pod drugim nazivima, i drugim organizacionim formama.

Za Zvjezdano selo znam, od početka, je bio planiran, projektiran, i određen prostor za radioamatersku djelatnost. Čak negdje još imam skice prijedloga koji je prihvaćen !
Pa radioamateri su prvi išli tamo, i krčili kamenjar, predvođeni pokojnim Futom , koji nas je vozio legendarnim crvenim fićom, Elektroprivrede Dalmacije !

Jarun je zamišljen kao hram hrvatskog radioamaterizma, u operatorskom smislu. Izopačilo se, i profaniralo, od samog početka. Na kraju je postao, i, za sada, ostao, poluprivatna lokacija, privatna prčija, primjer ulupanih društvenih sredstava koji nisu polučili zacrtani, javno proklamirani cilj - Tehnika narodu !

Mogao bi pisati o još lokacija u Hrvatskoj, od Daruvara, nadalje, ali sam sputan raznim molbama i moljakanjima da ne pišem, čitaj hrvatski, latinica, da ne diram u nečije feude !
I danas me jedan mecena zove, moli da ne pišem, da ih zavađam.....?!?

Ja ću ti prijatelju reći ko zavadi ! Para. Nesta para, nesta prijatelja, stara narodna...

A to, ko će mi se javljat, a ko neće, zaboli me, ko mi je dava do sada, neka mi više ne daje.......

Utanjilo brajo, a..... ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Oct 30, 2016 7:57 am

Dignen se rano, za puknit ovoga Chathama ZL7G na 7, opet nema mira. Opet zovu, pa slučaj uređaj, pa slučaj agregat, pa Labrador....
Ta man'te me se....
Meni je dosta i Operacija Laufer.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 30, 2016 8:35 am

I konjićev skok ;)

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Oct 30, 2016 8:55 am

Vrag tebi ne da mira, znaš da ću ja citirat odma prigodnu :
Kad je bila borba kod Drvara, šesta lička spasila Maršala...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Oct 30, 2016 2:38 pm

Dobro nisi Ide Tito priko Romanije...

9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK