by 9a2jg » Wed Jan 14, 2015 6:45 am
Zašto je pitanje prisilnog kupovanja časopisa prevažno ? Zato što moj klub, kao i većina radioklubova u RH, u zadnjih desetak godina, sve novce koje dobije od članova samo transferira HRS-u, čak naknadu za taj novčani transfer platimo iz svog džepa ! Ko je onda tu lud ? Klub postoji da bi bio transmisija za sakupljeni novac, iz provincije Dalmacije, za metropolu ! Tako je bilo u starom Rimu, tako je bilo i za turskog zemana, tako je bilo i u Jugoslaviji. Što se onda nama, sitnoj raji, fukari, stoki sitnog zuba, guskama u magli, promijenilo ?
Ništa !
Zato i trebaju novi radioklubovi, nove asocijacije, i novi krovni Savezi, ne ovi isti, sa promijenjenim Statum, ili promijenjenih desetak članaka, mahom semantike, ne i suštine.
Završila je aktivnost obilježavanja navodne 90-obljetnice RK Zagreb. Ja , koji sam svaki dan na bandu , sam čuo TRI operatora, Matu, Borisa, i Nenu. Upozoravaju me da je bio JOŠ jedan, na digitalijama, koje ja ne prakticiram. Svi, odavno , preko 50 godina starosti, što dokazuje tvrdnju jednog mladca na HRS forumu , da je prosjek starosti u HRS-u 56 godina. Usudio bih se reći, i više od toga.
Ali, to je samo jedno od Munhausenovskih sela , okruga Potemkin. Jer, svi se kunu u mlade operatore, bubaju brojkama, reka bi čovik da nečeš naći mista na bandu, kad dođeš ? Kad tamo - pustoš.
Ne moram, ili ipak da, ponavljati da sam im za tri veze u 2014.g. poslao QSL kartice, od njih (još) nisam dobio ništa. Nije ni iko drugi u RH, a i šire. Toliko o popularizaciji radioamaterstva.
Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja