Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a6r » Tue Jan 13, 2015 11:38 pm

Dobro si mislija samo krivo reka.Kurs a ne tečaj.Sve se nauči u 7 dana,ko nekada u Partizanima! :lol: Mama Mia a nije ABBA. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 14, 2015 6:45 am

Zašto je pitanje prisilnog kupovanja časopisa prevažno ? Zato što moj klub, kao i većina radioklubova u RH, u zadnjih desetak godina, sve novce koje dobije od članova samo transferira HRS-u, čak naknadu za taj novčani transfer platimo iz svog džepa ! Ko je onda tu lud ? Klub postoji da bi bio transmisija za sakupljeni novac, iz provincije Dalmacije, za metropolu ! Tako je bilo u starom Rimu, tako je bilo i za turskog zemana, tako je bilo i u Jugoslaviji. Što se onda nama, sitnoj raji, fukari, stoki sitnog zuba, guskama u magli, promijenilo ?
Ništa !
Zato i trebaju novi radioklubovi, nove asocijacije, i novi krovni Savezi, ne ovi isti, sa promijenjenim Statum, ili promijenjenih desetak članaka, mahom semantike, ne i suštine.

Završila je aktivnost obilježavanja navodne 90-obljetnice RK Zagreb. Ja , koji sam svaki dan na bandu , sam čuo TRI operatora, Matu, Borisa, i Nenu. Upozoravaju me da je bio JOŠ jedan, na digitalijama, koje ja ne prakticiram. Svi, odavno , preko 50 godina starosti, što dokazuje tvrdnju jednog mladca na HRS forumu , da je prosjek starosti u HRS-u 56 godina. Usudio bih se reći, i više od toga.

Ali, to je samo jedno od Munhausenovskih sela , okruga Potemkin. Jer, svi se kunu u mlade operatore, bubaju brojkama, reka bi čovik da nečeš naći mista na bandu, kad dođeš ? Kad tamo - pustoš.

Ne moram, ili ipak da, ponavljati da sam im za tri veze u 2014.g. poslao QSL kartice, od njih (još) nisam dobio ništa. Nije ni iko drugi u RH, a i šire. Toliko o popularizaciji radioamaterstva.

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 15, 2015 6:47 am

Sinoć kasno, zove me prika iz kluba, došlo i njemu iz guzice u glavu, nakon 15 godina što ja (javno) tupim jedno te isto ! Veli mi, Koki pa mi sve šta dobijemo od članova za članarinu, uplatimo HRS-u !
Dobra večer, odgovorih ja. Uzruja se mlađi čovik, s razlogom, niže argumente protiv tog i takvog modernog izrabljivanja 21. vijeka, i ponavlja da mi za to ne dobijamo ništa ! Sve ja to znam, velju ja.
Ali, mi smo najstariji klub u Hrvatskoj, zavapi on, bar bi nas mogli oslobodit davanja ? Mogli bi, ali neće, samo predsjednik mudro "savjetuje" svoje klubove-miljenike, kako da ne plaćaju 4 godine, jednu godinu da plate, dok obnove dozvolu za rad, onda opet Jovo nanovo ! To ti je tzv. predsjednički sustav, država, to sam ja !

I niko, u cijeloj RH, osim komandanta Plastične puškice da izračuna, cijeli brojevi, bez ostatka, da pet osobnih članarina puta 100 kuna, je identično kao onaj koji nije član HRS-a, i plati jednom u 5 godina 500 kuna, za oni komad karte, da bi moga produžit dozvolu za rad !
To se zove, u hrvatskom jeziku, latinicom, UCJENA. Samo je zamotana u par celofana, da se ne vidi na prvi pogled. Od "finih" , postarijih, gospodina, sijedih vlasi, koji propovijedaju pravednost i poštenje.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 17, 2015 11:30 am

http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=11665

Čudi me da nisu uvrstili i objekt u D-12 u manifestaciju Noć muzeja ? Tamo se u tragovima spominje bivši radioamaterizam...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 19, 2015 9:22 am

Kako jutros javlja krugoval Voice of Mileva, jutros će predsjednici HZTK i HRS-a predati ključeve objekta u D-12 maškarama !
Upućeniji tvrde da su maškare već odavno tamo !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 20, 2015 7:34 am

Two bad kill Milosh ! Opet udariše , sinhronizirano, po bidnome robotu ! Ka da mu nije dosta šta nije plaćen ? A i lakše je tuć po virtuelnom čoviku, nego po pravome, ovi drugi bi moga i uzvratit !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 22, 2015 7:49 am

Domaća natjecanja u padu
9ACW natjecanje u padu
Neuredna dostava QSL kartica
Neuredno izlazenje casopisa (slijedi ukidanje casopisa u obliku kojeg poznajemo)
Neuredno odrzavanje repetitorske mreze,
ukidanje Radio mreze za opasnost

Adame, nemoj više, opet će ti spočitati da učiš lekcije unaprid, od anarhista sa ovog foruma !

Što se tiče onih 500 kuna, ja sam to nazvao svojim pravim imenom - harač, a one u D-12 , dahije. To nama ne treba.
9a2jg

Postby 9a7zz » Thu Jan 22, 2015 10:16 am

Ma kako u padu?Pa u odnosu na prošlogodišnji Zimski kup imaju povečanje učesnika od 30 %. ;) Kladim se da će iduće godine biti opet za toliko više.
9a7zz

Postby 9a2jg » Fri Jan 23, 2015 10:40 am

Kako smo ustanovili, da potvrdimo gradivo, jučer su prvi sretnici dobili (prisilno) plaćeni broj 3 časopisa, broj 4 je u "pripremi" (moš mislit ! ), a za 2015.g. ga - NEMA (kak veli drug Džugašvili) !
Hrvatski materinji jezik, latinica, VARANJE !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 24, 2015 2:02 pm

Evo su i Danci proradili sa prigodnim znakom , OZ90IARU, cipa na 18 CW ! Šta češ, oni su u IARU !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK