Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a2jg » Sat Feb 28, 2015 10:21 am

U Baladama o Petrici Kerempuhu lijepo stoji , citiram , "ni med cvetjem ni pravice".
Neću te ubivat u pojam kad ti kažem da, kad dođe vrijeme, ako ti izračun mirovine bude i za jednu kunu veći od garantirane braniteljske mirovine, službenica će ti, ka i meni, bacit priko stola potvrdu o dragovoljstvu, i vremenu provedenom u ZNG i HV. Di si bija nigdi, šta si radija , ništa.

Tračak nade, za mene, i meni slične su izmjene zakona, koje su stopirali, do 1.7.2015.g. , a na zahtjev "šatoraša". Tim izmjenama se jasno dijeli dio mirovine iz radnog odnosa, i dio iz osnova branitelja Hrvatske.
Problem je u poštenju. Naime golemoj većini, upravo tih "prosvjednika" je dat čin, ili dignut za jedan, ili dva stupnja, prije početka procesa obračuna mirovine.
Tako smo došli u paradoksalnu situaciju da je najviše najebo onaj kojeg nije ranilo, ili otkinulo koji ekstremitet ! Žalosno , ali istinito.
O problemu u Vukovaru, 2.700 branitelja, triput više braniteljskih mirovina sam pisao više puta, i na račun tog fasovao prijeteće pozive, čak je bio jedan da , citiram, "neću dočekati sutrašnji dan". Razumljiva je nervoza onih koji nisu bili hrvatski branitelji, a uživaju njihovu mirovinu, povlastice i privilegije.
Da se njima ukine, i da vrate ono što su dobili bez osnova, pravi invalidi, i pravi branitelji bi bili najbolje situirani na svijetu !
Ali, za sve trebaju tri stvari, kritična masa nezadovoljnika, politička klima i odluka, i faktor vrijeme.
Bez toga, ovakvi kao ja mogu samo istinito pisati, o svojim i tuđim svjedočanstvima, i samo onaj ko je bio hrvatski branitelj , i koji je, skoro redovito, zakinut i oštećen, može razumjeti to pisanje.

Ne moram bacati svoju žuč i ovdje, prije cca mjesec dana mi je došlo rješenje Visokog upravnog suda gdje piše da sam izgubio spor protiv MORH-a, a u svezi svojih novčanih potraživanja iz rata. Nigdje ne piše da nemam pravo, nego da je prošao istek vremena, da su mi bile dužne isplatiti neke druge strukture, ukratko, imam pravo, a novaca nema.
Dabogda im tribalo za lijekove.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 01, 2015 8:14 am

http://www.index.hr/vijesti/clanak/moj- ... 04321.aspx

Ova mala ka da je moja ćer, ovo je mogla napisat i moja... Ni moja se dica nisu upisivala na fakultete temeljem potvrde da im je otac bio dragovoljac ZNG-e i HV-e, ni moja djeca za 2 x 4 godine studiranja nisu dobili ni lipe, iako su studirali van mjesta stanovanja... Mogao bih ovako do prekosutra.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 05, 2015 1:12 pm

Đuro priznao da je on organizator, šator je vlasništvo HCK , struja je iz ministarstva branitelja, čija je pamet ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 07, 2015 4:17 pm

http://slobodnadalmacija.com/Crna-kroni ... fault.aspx

Samo treba tražiti trag novca, dobiješ sve odgovore.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 08, 2015 8:32 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/veci ... 06028.aspx

Sve smo to znali, i napisali, na početku njihovog performansa.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 09, 2015 3:55 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/glog ... 06178.aspx

Reka je slipac : Da mi je to bilo vidit ! Tako je obećava i svoj ratni put, da bi na kraju reka da ga - NEMA !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 10, 2015 12:06 pm

U Vukovaru obilježavaju Dan hrvatskih branitelja. Svih ovih godina je to bilo na 24. kolovoza. Ove godine je koordinacija naredila gradonačelniku, i on je mora podmetnut leđa grada, i prihvatiti se pokroviteljstva ! To ti je tako, kad postave nejakoga, ili s felerima, onda on pleše kako Stožer svira, od Splita, do Vukovara... Vrati koko, šta si pozobala...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 11, 2015 5:42 pm

Objavija Đuro i svoju anketu ! Govori, 53 posto je za šatoraše. Bogati živa, i da san ja naručija anketu, PR agenciji bi se tresle gaće ako bi bili neželjeni i neočekivani rezultati. Nema potvrde želja, nema plaćanja, pa ti sad vidi kako češ pisati.

Zar nije bila identična situacija i s naručenom studijom utjecaja na okoliš glede bušenja nafte i plina u Jadranskom moru ?
Konzultantska studija oko monetizacije ?
Pretvorbe i raščlambe HŽ-a ?
Zračne luke Zagreb ?

Jedna mi stvar kopa mozak po noći. Kako to nema rezultata državnog povjerenstva i komisije za utvrđivanje zašto je pukao nasip u Rajevom selu ?
Ko koga tu plaća ?
Zoka je reka jadnim ljudima, na licu mjesta, da bi on tužio državu, da je na njihovom mjestu !
Nakon toga muuuuuuuuk.
Očito su mu savjetovali da šuti.
Oni koje on plaća.
Oću reć Vlada.
Oće ti savjetnici............

Ima još.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Mar 11, 2015 11:01 pm

Nasip nije puka sam od sebe...pametnom dosta.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Mar 17, 2015 8:37 am

http://www.index.hr/vijesti/clanak/otkr ... 07664.aspx

Je li vam sada jasno, dragi čitaoci, zašto sam ja, od početka ovog prosvjeda, za njihove zahtjeve ?
Oni, između ostalog traže za branitelje , ne manju mirovinu od prosječne plaće u RH ! Tako bi ja, umjesto 2.960 kuna, imao više od 5.500 kuna !

P.S. Niko se, u cijeloj RH, nije bunio kad je predsjednica Ustavnog suda smanjila najmanju braniteljsku mirovinu, sa 2.850 na 2.450 kuna. Nema veze šta ona ima 10 puta više. Njoj triba.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK