Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Fri May 05, 2017 1:46 pm

Kažu da je sve moguće, osim drvene peći. A i drvena peć je moguća, ali samo jedanput.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri May 05, 2017 3:03 pm

A može i koalicija SDP-HDZ ako ih Amerika lipo "zamoli". ;)

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat May 06, 2017 12:49 pm

Tzv. velika koalicija uspijeva funkcionirati samo u sredinama s demokracijom koja funkcionira 100%, i u zemljama koje su uljuđene. Mi smo na brdovitom Balkanu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu May 11, 2017 8:51 am

Sinoć je emitirana emisija Iza zavjese.Gost je bio prof.Dr.Jurčević.Bilo je govora i o žrtvama Bleiburga i masovnim stratištima nakon njega.Vječno pitanje je koliko je ljudi tamo u kolonama po raznim procjena bilo.Pa tako on govori do 200.000,po nekima manje,imamo i tvrdnju preko 500.000.Int.je Britanska procjena iz Svibnja 1945.Oni su ustvrdili oko 500.000 civila i oko 200-250.000 vojnika.Velikom većinom Hrvatski živalj ali i četnici,nedićevci,Muslimani,Slovenci i još neki da dalje ne nabrajam.Iskustvo nam govori da je istina uglavnom negdje po sredini.Uglavnom.U samom Zagrebu ima više lokaliteta na kojima su dan danas masovne grobnice,sa što manje što više žrtava.I tu ima svjedočanstava o masovnim likvidacijama i zvjerskim mučenjima kojima su se sami ludi,pijani,zaluđeni pripadnici partizanskih postrojbi kasnije i hvalili u stilu pobili smo svu Ustašku bandu.Bilo je i Ustaša ali i puno onih koji njima nisu niti prismrdili.
O četveroredima do granice sa Grčkom neću otvarati temu.Sitija san se sada i Dakse kod Dubrovnika i njih 40-tak pod okriljem noći smaknutih.Sve viđeniji svit Dubrovnika i okolice,dakle intelektualci,svećenstvo.Znala je bagra što radi!
Civilizacijska je sramota na kraju cijelog našeg društva da NITKO od tih zlotvora nije odgovarao za sva svoja zlodjela!Barem posthumno da ih se označi.
Naime ja nisam čuo za jednoga.Objesiše mi moju Hrvatsku ko tata a nitko da je kažnjen za to.Pa ni taj famozni bravar iz Kumrovca.Đava iz Kumrovca.To je bio ubačeni boljševik iz Sovjetskog Saveza.Kakav Hrvat ?! Imao je empatiju i prema" vlastitoj djeci".Onda komunist a puste rezidencije i vile po ciloj Šugoslaviji! Bolija ga je kurac za sitnu raju.A uvik imaš stoke koja i u krvi zna plivat.Pošten čovik nikako.Ko nije ima Partijsku knjižicu neka digne ruku :!: Od moga roda samo jedan seronja,ujak,poserem mu se u usta.
A temu bravaru bila puna usta pravde,radništva i vječnog unutrašnjeg neprijatelja,otađbina cvala a na stotine tisuća opet pretežito Hrvata i Hrvatica bižalo u bili svit za kruvom.Ako nisi bija član Partije teško da si moga stan dočekat.Moji roditelji su živom lovom kupili 64 kvadrata.Nije im Partija pomogla,dala niti poklonila.Nego rod naš iz"emigracije"kako su im komunjare "tepali".I sad nakon sve krvi i stradanja u Domovinskom ratu oni i dalje plaču,nariču nad zvizdom petokrakom i propalom Šugoslavijom.Neka se svi takvi gone u 3 P.M.
To je bila jedna lipa,demokratična,pravedna otađbina.Ako ćemo se zahebavat.Kad se samo sitim onih ORA-i i učesniika istih svij me uhvati. :D
I nikako da se skine ime tog zločinca sa jednog od najljepših trgova u Lijepoj Našoj.Ali dat će Bog,doživit ćemo i to.

Tiha voda brege valja.
Sa vjerom u Krista protiv bravarovih komunista !

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri May 12, 2017 7:13 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sram ... 69708.aspx

O tome je Koki odavno pisao, sve do Osijeka... Šator u Savskoj je van kategorije...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 13, 2017 6:53 pm

Svaka vojska ne želi dozvoliti da ostane bez svojih nenaoružanih civila tj. da se civilni organizirano uklone iz ratne zone.
Mladima danas treba govoriti o "ratnom zanatu" kako bi stekli pravu sliku krvavog rata i svega onoga kamo vodi mržnja prema drugima i drugačijima.

Mladima treba pričati kako je "otac domovine" Franjo Tuđman naredio organizirano vraćanje vukovarske djece sa Jadranske obale u krvavu ratnu zonu u Vukovaru.

Mladima treba objasniti zašto je "otac domovine" Franjo Tuđman zabranio civilima napuštanje grada Dubrovnika krajem 1991.g. i početkom 1992.g.

Što je više civilnih žrtava to je vojnicima lakše usaditi borbeni moral, želju za ratovanjem i osobnim žrtvovanjem.

Vojska koja nema narod iza svojih leđa brzo gubi moral i vrlo lako se povlači ili predaje neprijatelju. Civili i civilne žrtve su poželjno mobilizirajući ratno sredstvo koje se koristi u svakom ratu u cilju konačne vojne pobjede. Zato su civilne žrtve bile potrebne partizanima u Drugom svjetskom ratu, ustašama na Bleiburgu ali i 1992.god. u Bosanskom brodu kada se djeci i civilima nije dopuštao prelazak preko mosta u sigurnost, mir i slobodu u Hrvatskoj a tako je bilo i u Vukovaru, tako je bilo u Dubrovniku, tako je bilo u Sarajevu ... tako to biva u ratovima.

Tako danas piše index.hr .
9a2jg

Postby 9a6r » Sun May 14, 2017 1:59 pm

Ko INDEX-u viruje je ili naivan ili zlonamjeran.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun May 14, 2017 2:27 pm

Ovo je napisano na portalu index.hr, a pisao je invalid - dragovoljac Domovinskog rata iz Splita.

Što se se tiče samog index-a, ni bolji , ni gori, od desetina drugih, samo treba znati selektivno čitati, i ne stvarati brzoplete zaključke...

A što se tiče sadržaja članka, točan je, to su radili i ISIL-ovci u Siriji, i vojska RSK-e pri povlačenju iz Knina, svak ko može...
Da ne spominjem Pol Pot-a, i njemu slične apsolutiste i tiranine...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun May 14, 2017 7:10 pm

Otac Domovine je Ante Starčević a ne Franjo Tuđman.Vidim da njega najviše spominje i odma mi je sve jasno.I mene je Franjo razočarao ali zbog nekih drugih poteza.Da ih nije vukao sad bi ova zemlja bila uređena,demokratska pa se sigurno nebi dogodili kako ti kažeš uzdanički i državotvorni radio klubovi. ;) JBG,nemože se služit u isto vrime caru i Bogu.Ali to najmlađi bravarov general nije moga usut u možđane. :x

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun May 14, 2017 7:48 pm

Upravo o tome se i radi.
Nije Koki izmislio podjelu radioklubova u Hrvatskoj na uzdaničke, državotvorne i ostale. Pridjevi su nastali sami od sebe, slijedom analize događanja, zadnjih 25 godina.
To ti je isto ka i u nogometu. Kad sam bio mladac, odlazio sam, kad bih bio u Zagrebu, gledati Zagreb, a ne Dinamo (osim kad je protiv njega igrao Hajduk), U Beogradu sam išao gledat "romantičare s Karaburme", OFK Beograd, ne Partizan, ili Zvezdu, u Sarajevu san gleda Želju, a ne Sarajevo, mogao bih ovako unedogled.
Zajednički nazivnik, išao sam gledati lijepi nogomet, čaroliju igre, a ne nadmenost, silenost, i sebeljublje onih momčadi gdje se neštedimice "krcalo" iz budžeta, koliko treba.
Nije čudo što u Madridu obični ljudi, srednje klase, navijaju za Atletico, a falangisti, za "državotvorni" Real !
Ista stvar je odnos Rome i Lazia, gdje se još vijori fašistički fascio !

Pisao sam, prije par dana, kako uzdanički klubovi sustavno falsificiraju i lažu, u izviješćima o broju članova, baš na primjeru RK Vidova gora, gdje su, u netom održanom HRK-ljušu, radila dva operatora, na dva znaka, a na papiru su ih naštancali na desetine, zadnjih 25 g.. Za njih su uredno uzeli i lovu, od HRS-a.
Ništa nije bilo bolje ni u ostalim uzdaničkim sredinama, od Gomilice, do Pazina.
I svi to znaju, niko ne odgovara, nego se još "diče" brojem članova, a sve kako bi više ruku bilo u zraku za vladajuće.
Godinama su neke sredine plaćale članarine iz prihoda kluba, a samo da bi bilo više ruku za "vlast". Neki su mi to sami priznali.

Sada su prihodi "utanjili" pa je i to postalo rjeđe, iako nije nestalo !
Zar nije simptomatično da HRS odbija moje službene zahtjeve za spiskom članarina HRS-u, po klubovima, po imenu i prezimenu ?
Odgovor nije u zraku, nameće se sam od sebe, to se savršeno uklapa u izbornu kombinatoriku i enigmatiku, gdje vladajući muku muče s kvorumom, čak i od "svojih" istomišljenika.
Da to jest tako, a izgleda da jest, govore nam glasine da je ove godine do 1.4. uplaćeno pola članarine u odnosu na godinu prije !
Očito su se ljudima otvorile oči.
Zato su se užarile telefonske žice, zove se, moli, kumi, vabi, šalju se mailovi, radi se po društvenim mrežama, a čak se vrši pritisak na neke zastupnike preko HZTK !!!!!
Sutra im je zadnji dan, IZMIŠLJENE obveze , citiram, "obaviještavanja krovnog Saveza da li će na skupštinu doći zastupnik, ili njegov zamjenik" !
Pet i po desetljeća sam u Narodnoj tehnici Hrvatske, nsam nikada čuo, ni vidio, da ijedan Savez to prakticira, i radi svojim članicama !
Znači, brajo, dogorilo do nokata...
Ne mogu sastavit ni minimum minimuma, ni BA, od baze, koju btw, nisu nikada ni imali.

Ostaje im jedino elektroničko glasovanje, tu su se izviještili, kako nešto uraditi netransparentno, muljevito, i bez kontrole.

I onda se pitaju zašto članovi ne doživljavaju HRS kao svoj ? Zato što su ljudi progledali, stegli srce, dadnu traženi harač, i bave se sami...

P.S. Nisam spomenuo QSL-ke, jer više ne znam što bih napisao, a da se, po ne znam koji put ne ponavljam.
Jednom riječju - SRAMOTA.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK