Mani pulite

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Mani pulite

Postby 9a2jg » Mon Aug 25, 2025 7:38 pm

Ne mogu "naši" bez falsifikata ! Pogledajte link https://www.hamradio.hr/17-ljetni-kamp- ... elu-mosor/ . Ono što je nekoliko puta pokušao Laureat, pa smo ga redovno razotkrivali, sad pokušava i ova momčad ! Dokaz više da su sa istoga gumna !
Piše da je jučer počelo, a počelo danas. Onda pišu da je do 31.8. (nedjelja) a u subotu već razlaz ! I tako godinama...

Red laži, red podmetanja, red falsifikata, siguran put k osvajanju neke od društvenih nagrada HZTK, a predloženih od sadašnje rukovodne garniture HRS-a ! Ja tebi, ti meni.
Zato je njima i organiziran HEP za mecenu, kao što je OiV, za desetak drugih. I sve bi prošlo ispod radara da ne poznajemo metodiku, geneaologiju, i postupanje, u toj stvari.
Samo me čudi kako to 1CRT nije ove godine bio na hrvatskom sjevernom Jadranu sa OBA operatora, kao i (ponekad) prethodnih godina, u IOTA natjecanju ? Možda bude za dan Hrvatske ratne mornarice, ki će ga znati ? Ono sve priko dva operatora ću ja odnit na trepavicama na vrh Vidove gore.
A tako je i u drugim sredinama koje pomažu. Džaba kreče.

Kome su proizvođači remote opreme mecene ? Od filtera, preko lineara, remote-opreme, do stupova i antena !
Ili je i to prevaziđeno ? Dostatan je i pasvord. Za poslušne. Čujen da i ateisti znadu moliti : "pasvord naš svagdanji, daruj nama Šefe..."

Ali, to nije sve ! Sad su nam ugrađena nova mjerila HEP-a, čime ti mogu daljinski iskopčati struju ! Navodno samo za neplatiše, ali, koga je zmija ujila, i guštera se boji.

Ima još, kako kažu u kultnom filmu Prohujalo s vihorom : " Sutra je novi dan..." Ne na Tari, nego u jednoj zemlji, na brdovitom Balkanu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 30, 2025 3:48 pm

Mi smo u zadnjim danima kolovoza, nemamo spisak članova koji su platili članarinu za 2025.g. Dokaz da svaka nova metla ne mete dobro. Idemo dalje.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 04, 2025 6:35 am

Žena nosi dijete u utrobi 9 mjeseci. Toliko treba od začeća fetusu da naraste, i rodi se kao čedo.
I mi smo u devetom mjesecu, ali nismo trudni. Evo deveti mjesec da čekamo javnu objavu zapisnika o primopredaji dužnosti funkcije predsjednika HRS-a. Koji je, uz zakonska prava, primio na se i obveze.
Kad dođeš na ostavinsku raspravu, izvršitelj oporuke te pita da li se prihvačaš nasljedstva ? Ako potvrdno odgovoriš, onda te, još jednom pita, da li si svjestan da, uz nekretnine, pokretnine i novac, postoji mogućnost potraživanja prema pokojniku, ili dugova. Tu ih, 50% zastane, i stane promišljati.
Po Njegošu, čaša meda, ište čašu žuči.
Izgleda da naš Mate samo konzumira med......... ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 17, 2025 11:04 am

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... n#msg77820
Došlo doba da se ljubav proba, v 2.0. Da se i to čudo iz Milana ponovi ; slažem se sa svim napisanim od strane dobronamjernih kolega 3PM, 6ARP i 6C. Da se zapiše !

Ja ću se osvrnuti na Matin izričaj. Nije mi ga namjera napadati, ali imam neodoljiv dojam da nas drži za bedake, i to one od stoljeća sedmog !
Mate dragi, zar misliš da smo pobenavili, kao da ne znamo kako je nastao projekt Buje remote, i iz njega dobijena svekolika (istarska) podrška za hotelsko dokoličarenje?
Zar ne znamo ko su učesnici ? Zar nije činjenica da HRS, u vidu djelovanja odgovorne osobe, u punom smislu riječi, nije do današnjeg dana objelodanio koliko je novaca ukrcao, prvi, drugi, i treći put u tu poluprivatnu manifestaciju ? Zar smo zaboravili kako ti je prethodnik vabio "omladinu" da ih bude više, od Bosne, do dijaspore ?

Svjestan sam tko je napravio projekt Buje remote, ali su sve postavke, prezentirane hrvatskoj RA javnosti, bile namjerno fabricirane, i falsificirane ! Prvi aplauder tom projektu iz Istre je bio Davor. Eno ti ga u NO. Druga dva člana su prodavali hrvatske znakove Amerima. Dobri poznavatelji stanja u Zagrebu kažu, i pomagali u HAKOM-u da prođu nevjerodostojna i falsificirana dokumenta za dobivanja dozvola za rad istih ? I onda je taj NO vjerodostojan ? U funkciji interesa članica HRS-a ? Moš mislit.

Isto tako i dio IO-a. Mogu ih secirati kao mesar frikando u mesnici, ali čemu ? Govorila je moja pokojna mater da kurbi ne moraš govorit da je kurba, ona to najbolje zna.
Na to bi doda i staru dalmatinsku poslovicu : Kurba je ona koja se jebala jedan put za šolde, isto ka i ona koja se jebala sto i jedan put !

Danas je točno devet mjeseci od kako ste ti i drug Laureat potpisali dokument nazvan zapisnik o primopredaji dužnosti. Znači, porođaj treba uslijediti u ovih par dana?
Opasno je kad žena prenese, može doći do komplikacija...
Čekamo, znači, već 9 mjeseci odgovore na sva otvorena pitanja, neodgovorena pod bivšim predsjednikom. Ovaj ih je preuzeo na sebe samim činom prihvaćanja funkcije.
Ni na jedno nismo dobili odgovor !

Ali, to nije sve. Čovjek radi, a tko radi taj i griješi. Mi, u ovih 9 mjeseci NISMO dobili NIJEDAN odgovor na javno postavljena pitanja predsjedniku Mati! Ima ih lijepi broj.

I Mate, isto ka i hotelski dokoličari, nas hoće uvjeriti da je taj privatan skup u Istri potreba, i napredak. Je, kad bi se zajebavali. U vrijeme kad u ciloj RH ne mogu naći tri sposobna mladca koji će ići na HST & QRQ prvenstva, izvan RH, o čemu mi pričamo. I onih nekoliko mladaca iz inozemstva koji su se pojavljivali na remote postajama, na ozemlju i eteru RH, su otišli. Došlo im je iz guzice u glavu da su bili kulise, sredstvo da se zavrti nešto drugo, i zaogrne u plašt legaliteta.

E, ali zato neki Ameri pišu na qrz.com da oni LEGALNO rade preko raznih remote postaja u RH jer su oni to PLATILI. Treba li tome komentar ? Ja znam i kome. Znate i vi.

I, nakon svega, Mate ne vidi šumu od drveta, i ide uspoređivati dokoličarenje, s natjecanjem koje ima tradiciju 55 godina ! Ne razlikuju krušku, od jabuke. To je problem.

Mogao bih ovako nastaviti do besvijesti, ali čemu ? Kome ? Šutljivoj većini članova, koji me tapšu po ramenima, kad ih nitko ne vidi, i begenišu mi ? Onima koji ni ne trepću nad žalosnom sudbinom 9AQSL biroa ? Kojemu je vlastiti predsjednik prorokovao zatvaranje !!!

Ima još, ali triba se čuvat za sutra, dan oslobođenja Brača, dan Hrvatske ratne mornarice, dan potpisivanja zapisnika, Mate i Laureata... Ko preživi, pričat će...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Sep 17, 2025 11:49 am

Ni od ovoga predsjednika neš dobit niti jedan odgovor ka ni od onoga s Ravnih Njiva a i onih prije njega.Dam ti uređaj iz mog PPS-a,biraj koji ćeš,nosi ga doma,kad ti odgovori. :roll: Vidiš koliko sam siguran da sam spreman i kladit se ako prihvaćaš? BTW,nisan sklon kocki,kladionicama.Nikad nisan niti uša u jednu.Ali ovu okladu ne mogu izgubit.Šta mi nudiš ako prihvaćaš?
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Sep 17, 2025 11:54 am

Gorana.
9a2jg

Postby 9a4db » Wed Sep 17, 2025 3:54 pm

Da, zaista zanimljiva pojava....

Slijedom svega navedenog, smatram da stvarno nema potrebe za "zlu krv". Ionako nas je malo ostalo.

Pa onda stavi tog lika, koji je sinonim za "zlu krv" u prve redove...
Ma ne može bolje!
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Wed Sep 17, 2025 6:28 pm

Ne smi rizat granu na kojoj sidi...
Kinez nije da gladnome ribu, nego mu je da udicu i krenu, i naučija ga lovit.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Sep 18, 2025 2:25 am

Mi anonimusi(tako on drži) smo sitna raja za njega.Njemu i sličnima se ispod časti spuštat na naš nivo.Stariji san od njega i po godinama i po RA stažu,dugo ga poznajem i sićam ga se ka pristojnijeg kolege. :o
Kakav je to Savez,na čelu kojeg je trenutno on,kad nas ima kojima je zabranjeno pisat po Forumu za kojeg govore da je neslužben :?: :roll:
Pa kad je neslužben i nebitan,zašto mi ne smimo pristupit istom i iskazat svoje mišljenje :?:
Koja je to uvrnuta logika i provode se dvostruka mjerila :?: Znači samo jedno.Da nije neslužben i da se nad nama 20 godina vrši REPRESIJA :!: :x
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Sep 18, 2025 6:49 am

Reni, zna se koja i kakova vlast se održava represijom. Ona koju nije izabrala baza, bez obzira na ispunjenu zakonsku i tehničku podlogu. Ne osporavam legalitet Mate, jer sam i ja glasao za nj, kao zastupnik skupštine, u ime matičnog kluba.
Ono što je točno jest činjenica da se određena garnitura održava na vlasti različitim metodama, od cenzure, do represije. Primjera je bezbroj, i sve smo ih naveli u godinama u kojima živi i piše OVAJ forum.
Koliko se boje istine svjedoči i činjenica da su zaprečavali ljudima pisanje, i mrtvima i živima, a da pri tom nisu bili ni opominjani, ni kažnjavani, naravno, po NJIHOVIM mjerilima i standardima. Tim i takvim ljudima ni na sprovod nisu došli, a kamoli da će ih gdje pripustiti, pa da im šire demokraciju i transparentnost, promiču istinu.
Od Vinceka, Kefe, Severinca, Cara, spisak je poduži...
Popularna je i draga našem Goranu srpska izreka : "Ubi me jaka reč !" E, upravo toga se i boje; zato kazne, zabrane, cenzure, zato se ne smije pisati o rasprodaji hrvatskog nacionalnog blaga, od ozemlja, do etera, od znakova, do cirkusa sa tim znakovima na DXCC listi.

Danas je Dan hrvatske mornarice. Ni to im ne paše, pa su ignorirali moj prijedlog da se svake godine Kup Jadrana održava na taj datum, bez obzira koji je dan u tjednu ; ionako gro operatora su penzići ! Kao da je određenu skupinu ljudi sramota što su napravili hrvatski branitelji na moru, u Domovinskom ratu ? Imamo mi i heroja iz pomorskih operacija u DR-u, koji su mi izričito zabranili da išta pišem o tome, ni da im spominjem imena ! Ali, stidljivo se pojavljuje istina, mic po mic, vade se arhivske snimke iz bunkera HTV-a...

Zašto se prešućuje moja inicijativa da se primjereno, fildžan-kontestom, kao što su i svi ostali, obilježi Dan roda veze HV-e ? Je li zato što ovi koji odlučuju nisu bili nigdje ?
Smeta im što postoji klub, moj matični, iz kojega je bilo 98% dragovoljaca 1991. , od Narodne zaštite, Zbora narodne garde, do HV-e ? Da bi se te iste dragovoljce šikaniralo, svjesno, i namjerno, pri odabiru pozivnih oznaka ; onih istih koje su prodavali strancima, i u čije su dvoslovne inačice stranci uprli prstom, i rekli : Tu hoću !
I dobili su je ! Kako ? Za pare, za uslugu, ili su oni koji su odlučivali već bili "kupljeni" ? Ja znam sve odgovore, i spisak svih tih znakova, a ONI znaju, da nas pripuste na HRS forum, da bi ih objavili JAVNO, kak i spada !
E zato ONI ne ažuriraju 9A adresar ! Dali bi nam krunske dokaze o tim prljavim igrama, pa bi onda naše pisanje bilo bespredmetno !
Ne jedan put smo i Djani i ja iskreno napisali, da je ovaj forum nastao, i radi poradi činjenice da u Dalmatinskoj 12/3 ne stanuje demokracija.
Sutra bi ga ugasili da tamo smije pisati svaki član koji je platio članarinu HRS-u. Svojim novcem.
Ne trebam pisati da tamo pišu i kažnjeni, i oni koji su trebali biti kažnjeni, da je boga i pravde, a OVDJE pišu nekažnjavani, i koji NISU pod istragom.
Ne trebam pisati da tamo pišu i nečlanovi HRS-a, i stranci, a Hrvati ne smiju.
Da zaključim, moj matični radio klub je bio jedan od osnivača , i Narodne tehnike Hrvatske i Hrvatskog radioamaterskog saveza, nije mu dozvoljeno da se javno i istinito javlja u mediju kojeg i on plaća. Trebao bi napisati u svojem mediju, ali prikladnija bi bila riječ vražjem.

Njima i glavni i UKV forum služe za glorificiranje i nominacije samih sebe, svojih rezultata, svojih nagrada i priznanja, ne društvenih. Jer, svako društvo je mnogo širi pojam od onoga što ONI predstavljaju, a legitimiraju se kao da predstavljaju svih nas !

Da je to tako, svjedoči i parola pod kojom je Mate išao u F-hafen, i za koju se grčevito borio da dokaže da je to slogan svih hrvatskih radioamatera, budućnost pokreta, i šta ti ga ja ne znam što još. A nije. Njegova zamisao, i male grupice ljudi, instalirane da imaju formalnu većinu u NO i IO.
Ista stvar je bila, u bliskoj prošlosti, od iste grupe osoba, s D-starom, DMR-om, te sada s rečenim remote-om.
I, sve zijanilo. Krepo Velež !

Za kraj, ali ne zadnje, napisati ću što sam pisao i prethodnim predsjednicima, ali in se nije vatalo, niti su zapametili, niti išta naučili :
Kad su se cezari vraćali s pobjedonosnih ratnih pohoda, i trijumfalno ulazili u Rim, u prvom dvopregu je bio Cezar, koji je i upravljao njime. Masa je oduševljeno klicala, a iza Cezara je bio rob, filozof Grk, koji mu je šaptao u uvce : Sjeti se da si samo čovjek ! ( Ono što NIJE rekao, jest : A ne Bog !)
Pametnima, ma gdje bili, dosta.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK