Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Mon Nov 21, 2016 7:47 pm

Reni, gospon Vida, koji je meni bija reka da samo ja vidin crno, iz kluba sa DVIJE plaćene članarine, je bio ceremonijal-majstor na skupštini. On je svoju plaću već (prije) dobio.
Ispred mene je sjedio Saša 3AG, kojeg sam svojedobno tužio Sudu časti, nikad to nisu procesuirali.
Dva mista desno od mene je sjedio Tihomir 4GL, kao zastupnik kluba Jan Hus iz Daruvara, da mogu, popili bi me u čaši vode, samo jer pišem istinu.

Kad san reka da niko nema na stolu materijale, jer ih Stručna služba nije ni dostavila, pa ih niko nije ni pročita, naša se moj veliki "prijatelj" iz Osijeka Marijan 2C, s "pametnom" upadicom da, citiram, "kako ja znam da oni nisu pročitali" ?

Ovdje razum prestaje, jer u navijačko-alkoholičarskom okruženju , um nema šanse.

I onda se neki čude da nam mladi ljudi idu vanka...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Nov 22, 2016 1:19 am

Upravo tako Koki.Ovdje ćemo ostati mi,starci koje neće nitko jer nam je jednostavno prošao rok trajanja.
Ostati će manje sposobni,prosjek ili ispod njega.Lumeni,iznad prosječni idu vanka što je i logično.Tamo su objeručke prihvaćeni a ovdje bivaju ismijani !
Zato sam i napisao da on "novog"saziva Saveza ne očekujem ama baš ništa novo niti napredak. Kad nešto napišem onda duboko promislim iako se to nekima ne čini tako. ;)
Zapiši ovaj datum i za nekoliko godina ćeš vidjeti dao ti dragi Bog zdravlja i pameti da će tome biti tako.
Nema tu kruva kako naš narod kaže.Ja to znam,ne zanosim se nikakvim nerealnim očekivanjima i obećanjima.Da su u subotu obećali kao pok.Churchill znoj,krv i suze možda bih povjerovao.Ovako nula bodova.Neviruje nitko više u uspjeh,napredak a i nema tu kapaciteta ako ćemo bit realni.Našao bi se naravno još pokoji RA koji bi mogao nešto pomaknuti sa novim ustrojem,ali znamo da to ne odgovara vladajućim koji još žive socijalizam punim plućima.Boljševici su još uvijek na vlasti kako u RH tako i u HRS-u.98 posto njih u bilo kojem sazivu su ljevičari i redovito ateisti.Ko se Boga ne boji ne može ništa dobro uraditi zajednici.To je moje mišljenje i držim da je ispravno.Naime i u praksi se tako pokazalo.Nema smisla da sad počmem nabrajati.
Ovakav Savez je osuđen na propast i bolje je da što prije kao takav ode u povijest.A onda osnovati Novi Savez, sve od početka,na zdravim temeljima kako Bog zapovida.Toliko....

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Nov 22, 2016 7:54 am

Reni sve potpisujem, samo, moram upozoriti čitatelje da ja upravo to pišem, od prvog dana ovog foruma, samo na drugi način, i iz drugih kuteva gledanja.
Ne jedan put sam pisao da su drugovi birani za Službu po uniformiranom obrascu, morali su zadovoljiti jednostavne crno-bijele standarde, jedan od njih je bio da si ateista !
Zar nisam više puta napisao da je aktuelni predsjednik meni rekao u Kraljevici, kad sam im prigovorio da kako mogu organizirati skupštinu na Cvitnicu, meni hladno odgovorio : A , što je to ?

Činjenica da su , priko kurca, počeli na HRS web naslovnici , čestitati pastvi Uskrs i Božić, nije odraz njihovog mijenjanja, jer stare tovare ne moreš prikrstit, nego nisu mogli s manjim, od salvi kritika, kako sa ovog foruma, i pritiska nezadovoljne pastve.
Od 1991.g. do danas, na svim popisima u RH je bilo 98% vjernika, od toga 92% katolika. Ako su osobe koje su se izjašnjavale lagale, nisu lagali nas, nego sebe.
Ako su, pak, iskreno odgovorili na pitanje, onda se ta kategorija ne može izbjeći, u svakodnevnom životu, pa i u hobiju.

UDBA-ši rade. Neki dan, jedan na HRS forumu direktno napisa da je vjera osobna stvar, i da se nema tamo što pisati o svemu što je dotiče.
Istina Bog, vjera jest osobna stvar, ali, u situaciji kada su ti članovi 98% vjernici, društveno i socijalno ponašanje se mora stubokom promijeniti.

Proteklih 9 i po godina nismo se od vladajućih nauživali kršćanskog ponašanja, milosrđa najmanje. Osobno nisam ni očekivao, pa mi je razočarenje manje, ali to ne mijenja količinu grkog okusa u ustima.

Jučer je bila Gospa od zdravlja. Sinoć u Bolu crkva puna i prepuna, svak moli za nekog svog, za potrebe bolesnih, potrebitih, nelagodnih...
Pomolio sam se da im se prosvitli pamet, jer se zadnjih 15 godina nisam nagledao napretka RA zajednice, napretka pokreta, dapače, samo borba za stolice, radna mjesta, nezakonite i amoralne isplate, promicanje minorne manjine nauštrb osnovnog poslanja pokreta, i sve u tom smislu.

Kućica na vrhu Vidove gore, koju su financirali svi Bračani, sablasno prazna, devastirana, pantagane caruju, a partijci i UDBA-ši držu ključe.
Sve dok ti, i takvi, objekti ne budu dostupni onim ciljnim skupinama, koje su mini feudalci sami naveli kao buduće stalne korisnike, kad su okolo prosili novce, radioamaterski pokret neće na zelenu granu.
Zato sam im ja trn u oku , jer stalno spominjem projektirane PPS-ove, sablasno prazne prostorije, ili, one koje su opremljene, nedostupne za 99% članstva HRS-a !
Zato Daruvarčani glasuju protiv mene, klika oko Nikole također, jer Jarun , Kraljevica i Zvjezdano selo zjape prazni, osim kada predsjednik ZARS-a, ili neki od par pajdaša odluči "počastiti" lokaciju posjetivši je. Zar su ulupali i jednu SVOJU kunu na Kozjači ?

Upravo zato nam se i događa da imamo u nekom mjestu, ili gradu, situaciju da imamo dva, ili tri radio kluba, ali članova za jedan, u vrh glave. Odgovor je jasan, JEDAN je klub prigrabio neke novce, neka materijalna dobra, i stvorio Maginot liniju oko njih, da ne bi slučajno tko, iz drugog atara, provirio.

Osijek, Rijeka, Bjelovar, Daruvar, Varaždin, Split, Dubrovnik, Korčula, Brač, Pazin, Zagreb, moram li još nabrajati ?
Svugdje topla ljudska priča na hrvatski način, razbacivanje ono malo sredstava što DPZ daje, zabarikadiranje doživotnih predsjednika u feudu kojeg mu nije čaća ostavija u amanet, nego je proizvod generacija koje su bile, i odradile dobar posao, prije njega !

Zar moram ponoviti da sam, u neovisnoj Hrvatskoj, u Zagrebu jedino normalno primljen, i pripušten u PPS na Pionircu, radio kluba Dubrava. Da, to samo potvrđuje moje gornje navode, jer oni godinama ne dobijaju nikakva sredstva koje moćnici iz ZARS-a krmče, i daju podobnim klubovima, od OiV, nadalje.

Vidite kako se krug zatvorio.
Neko će reć, i pizda to vidi, možda i vidi, ali neko treba i napisat, i prikazat ljudsku mizeriju u svoj svojoj punini.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Nov 22, 2016 6:05 pm

A pišemo ti i ja još par judi i to je sve.Svi drugi ka da su se obvezali na Zavjet šutne u P.M. :evil: Pa nije valjda da samo nas nekoliko vidi svu jad i sranje u HRS-u i oko njega.Ima istini za volju još par njih koje ja poznajem ali oni sve klimaju glavama ali neće napisat niti riči,bilo di!
Neznam koji je to mentalni sklop u njihovim glavama,ta opća nezainteresiranost za ovo.Ja to ne razumin. :(
Jer nije isto kad piše Koki,Reni,Viktor,Saša i još netko ili kad bi pisalo na desetke,neću reć stotine naših RA.Ja pojedincima to godinama tupim ali moje riči nisu pale na plodno tlo.Možda im ovaj sveopći nered i odgovara? Ko će ga znat? Ili su lini pisat?
Stalno se govori o radu sa mladima,rad mladih na radio-valovima..Ja ne čujem nešto te mlade baš na bandovima.Ili ne trefim u pravo vrime,morti?
Ja sam doduše i u radnom odnosu pa ne mogu pokrit 24 ure.Ti bi Koki to moga puno bolje.Možda su tebi pune uši tih njihovih signala,pogotovo na CW! ;)
Ako ćemo se zahebavat.
Evo uzmimo ove na Broćancu.Ka rad sa mladima,mladi operatori,kontesti.A kad dođe kontest onda čujen dva stara operatora,znaš i koji su.A ovi jedan stalno radi na svoj znak,još ga osim u kontestu nisan čuja da radi DX na klubski.I tako ima tih primjera di se zajednička imovina mic po mic na ovaj ili onaj način privatizirala za 500kn godišnje !I onda je lako punit slotove kad krene DXpedicija a? Lipo je to.Malo odudara od HAM SPIRITA i dozvole za rad ali ko to više gleda.Veze su u logu i to je najvažnije.To su RA kurbe !

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Nov 22, 2016 8:09 pm

Evo uzmimo ove na Broćancu.Ka rad sa mladima,mladi operatori,kontesti.A kad dođe kontest onda čujen dva stara operatora,znaš i koji su.A ovi jedan stalno radi na svoj znak,još ga osim u kontestu nisan čuja da radi DX na klubski.I tako ima tih primjera di se zajednička imovina mic po mic na ovaj ili onaj način privatizirala za 500kn godišnje !I onda je lako punit slotove kad krene DXpedicija a? Lipo je to.Malo odudara od HAM SPIRITA i dozvole za rad ali ko to više gleda.Veze su u logu i to je najvažnije.To su RA kurbe !

Ja nisan bija tamo, ne znan čije je, neki mi govore da je od njihovoga kluba, drugi pak vele da je privatno ?
Nije to hrvatska privreda, Reni, pa da je "privatizirano" ! Osin toga, u Hrvatskoj bi se privatizira pravni subjekt za jednu kunu, ne za 500 !

I još jedno slovo. Ako se to i rentira, ili afitaje, za 500 kuna, onda je to stara, frola, islužena kurbetina, kakve san viđa prije 50 godin u otel Bonavia u Rijeci, ili u splitskon Đardinu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 23, 2016 8:07 am

Sinoć gledan na TV seriju Zločinački umovi, nije ni završila , zvoni telefon. Pajdaš iz metropole veli : Kaj ti Koki imaš protiv privatne svojine ? Ja , niš, odgovaram, samo, na koju si ti privatnu svojinu mislio ? Pa, veli, na ove lokacije, IZM-a, PPS-ove, šta ti se stalno motaju po ustima i tipkovnici, nastavlja on.

Slušaj pajdo, velju ja, za okončat šuplju diskusiju, ima par ljudi koji su kupili komad zemlje, dovukli (svoj) kontejner (jer, ima ih koji vuku i tuđe, društvene), stavili stup, dovukli struju ili montirali agregat, odvojili od kućnog budžeta 5 do 10 tisuća eura, reklamiraju, rentaju, pa ko voli nek izvoli. Ne jednom napisah : Kapa do poda !

Ono što tebe svrbi, i češe, su, vjerojatno, lokacije gdje osim ideje, i nešto sati dragovoljnog rada (u prvom redu za i zbog sebe!), korisnici nisu uložili ništa svoga.
Dovedu djecu ili mladež, jedan do dva puta na godinu, poslika ih, pošalje na HRS web naslovnicu, i svim potencijalnim donatorima, za izmusti lovu.
99% vremena te lokacije služe kao privatni PPS-ovi, odakle se natuku veze na svoj znak, za osobnu promičbu i plasmane.
Ima i onih gdje su utučena znatna društvena sredstva, a zjape prazni, od Kraljevice, do Zvjezdanog sela. Bio je tu i Obonjan, Fažana, Badija, sve su rasprodali, ili dali ercegovačkim pratrima na 50 godina.
Na Hostu nas tira tjelohranitelj talijanskog senatora bejzbol palicom, neću reć kako su potirali (također IOCA aktivatore!) sa Badije, ispalo bi da vjernik govori protiv KC-e, a to nije slučaj.
Obonjan su rentali drogašima i partijanerima, jedna od inačica Ultre...

A što reći o lokacijama i objektima OiV-a ? Ništa dobroga, jer ponavlja se jedna topla hrvatska priča, baš kao u slučaju HP (TKC) ili INA-e. Davali su gradovi, mjesta i osobe, najbolje lokacije, bez naknade, samo da se izgradi, da služi hrvatskom narodu, onda je došao Švabo iz DT-a, on bi se koristio kabelskom kanalizacijom, naplaćiva, Mađari isto, ali na drugi način.

Osobno sam učestvovao u izgradnji lokacija na Vidovoj gori i Labištici, čak i konkurirao 1971. za posao tamo, i znam kako je to išlo. Joint biznis, HP i TV Zagreb, "samo da se ide naprijed" .
I, čim je došlo do razvoda braka, svak svojata onaj atar gdje su mu objekti, zanemarujući činjenicu kako je taj objekt tu nastao, ko je šta donirao, u dobroj vjeri, čiji su novci upotrebljeni za izgradnju, i ko bi se sad bahatio tuđim trudima.

Onaj "umjetnički dodatak" o trenutnoj marčapiji, će dopisati neko drugi, informiraniji, sa službenog mjesta. Ja sam samo mali umirovljenik.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 23, 2016 10:02 am

Koki sve što si naveo stoji i ja sam istog mišljenja.Međutim ni ti a ni ja niti bilo tko drugi nemeže ispravit krivu Drinu.Oni i dalje rade po svom i govore "psi laju,karavane prolaze".Kako u državi koja je sva naopka od pravosuđa prema doli očekivat od RA zajednice da bude ispravna i kao triba? Pokušavam stvari sagledat što realnije mogu.U svitu koji je vas pokvaren,iskvaren ali i bez novaca nemoš očekivati uljuđene RA.Naravno da još ima kulturnih,korektnih judi ali viruj mi sve manje.Sve više zavisnih,oholih,himbenih,sendvić bi ti iz ruke otelo dok ga jedeš.I uopće nisam optimist da će se stvari poboljšati,pače smatram da će ići na gore.Kako u RH tako i u tom našem Savezu.Ako ikada bude moguće legalno se baviti ovim hobbyjem a da se ne mora biti ćlan kluba ili Saveza ja dižem sidro.Pa tako je u "demokratskim" državama Svijeta.,Amerika,Njemačka,Italija,Velika Britanija itd.. itd.
Kod nas tako ne može biti jer i dalje vlada boljševički mentalitet kod vladajućih na SVIM RAZINAMA.! Zato nam i je ovako.I dok ti boljševički ateisti vladaju kako da se nadam boljitku?Mi smo se krvlju izborili za novu RH ali crveni i dalje vladaju kao i u vrijeme Joze Bronzina :!:
Dok je tome tako Sunce nam neće zasjati punim sjajem.Viruj mi !

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 23, 2016 10:33 am

Bija san zadnje dvi ure u likara, zvoni mobitel, "uvjeravaju" me "informirani" da je deal s OiV-om gotova stvar, samo da stoka sitnog zuba, bez civikata, to još ne zna.

Uvik je bilo, i biće, da, ko je bliže oltaru, bolje misu čuje, mi u provinciji doznamo fragmente metropolskih događanja. Jes da imamo tamo svoje duboko grlo, svog pouzdanika, povjerenika OZNA-e, samo ti "izvori" se redovito neće da otkriju, tako da te informacije ne mogu nigdje objaviti.

Bili su obećali i kanal za komunikaciju sa članstvom, na HRS web naslovnici, za sada, ništa od toga. Ne virujen da ih priječe pripreme za CQWW ? Jer, to bi impliciralo da su našli KV uređaje !
To bi već bilo isuviše za članstvo.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 23, 2016 10:48 am

Upravo je moj prijašnji post potvrdio ovaj tvoj..ili obrnuto,svejedno. Ja znam da sam u pravu ali slabe koristi od toga.JBG.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Nov 25, 2016 7:03 am

Dvi setemane od skupštine, članstvo to ne osjeća. Jedino šta ih sve više na HRS forumu piše da od ove garniture ne očekuju ništa.
Još malo, ide sveti Nikola, pa sveta Luce, mali Isus, pomalo...
Kako smo Reni i ja nazadna dica, mi ćemo dobit dar i od malega Isusa, i od dida Mraza...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK