RIP

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: RIP

Postby 9a2jg » Sat Jul 02, 2016 6:52 am

Jučer je, uz nazočnost rodbine, kolega s posla i prijatelja ispraćen Daki, 9A2WJ.

Prigodnim slovom s njime se oprostio Emir, 9A6AA, predsjednik RK Hrvatska Flora Fauna.

Članovi RK HFF su odlučili predložiti Dakija za počasnog člana svoga Kluba.

Pohvalno je da su članovi RK HFF to odlučili, no i nadalje ostaje gorak okus u ustima da se HRS nije oglasio ni jednim slovom, a trebao je. Ne samo radi Dakija, nego radi onih koji su otišli prije njega, a zaslužili su, makar toplu riječ, nego i onih koji će otići poslije njega.

Osupnuti smo totalnom nebrigom za svoje članstvo, godinama, i zadnja dva desetljeća, isto kao da se to HRS ne tiče. Onog trena, kada predsjednik HRS-a i IO shvate da su HRS ljudi, a ne brojke, ili one dvije kancelarije u D-12, razumijet će bit ovog hobija i druženja, kako u klubovima, tako i u krovnim udrugama.

U isto vrijeme svjedočili smo "brigom" za one koji misle kao i oni, od HRS web naslovnice, do članka u časopisu.

Sve su učinili da smo svi jednaki, samo su neki jednakiji.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jul 02, 2016 8:34 am

Zato se vrte i vrtile su se bezvezne obavijesti na prvoj stranici HRS-og WEB-a!! Ode nam istaknuti član,ne samo Daki a oni ni slova :?: DNO DNA :x
Pa di smo ovo došli? Ni humanizma ni čovječnosti ni etike.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Aug 08, 2016 6:37 am

Jučer nas je napustio naš Jozo Šimunđa 9A3PT.
Bio je dugogodišnji predsjednik RK "Marjan" iz Splita 9A1CBM

Ovo jutros napisa na HRS forumu Mike 9A2WA. Kako niko s nikim ne govori, tako sam i ja saznao sa HRS foruma !

Jozo neka ti je laka hrvatska gruda koju si toliko volio. Vidimo se gori...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Aug 08, 2016 7:20 pm

Neka mu je laka.Na 9 god.san radi njega otiša iz Marjana.Prije 3 god. za svagda zbog onih koji su ga nasljedili.Isti kurac samo drugo pakiranje.
Oću reć...ništa se prominilo nije..obrazac je osta isti,sve drugo su nijanse sivog do crnog. :(

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Aug 09, 2016 5:38 am

Najuvjerljiviji ti je dokaz da je obavijest na HRS forum stavio Mike, po službenoj dužnosti, kao aktuelni predsjednik kluba, a da se na to očitova samo jedan član Marjana ! U najmanju ruku čudno, za ne reć šta god više, ne primjereno ovom tužnom činu, a istinito.

Kud drug Lauerat, drug Gumeni, koji su s pokojnikom dijelili iste, ili slične, hardverske probleme ? Kud oni što su mi dojavljivali redovito šta je iz kluba odneseno ? Ne triba ih mene, ili javnosti, biti sram, srešćedu se oni "gori" sa Jozon, pa će valjda to sve raščivijat i raščistit, u vječnom miru.

Vidio sam i osmrtnicu u SD, bolje da je ne komentiran, jer je to stavila rodbina. To je njihova privatna stvar.

Doćemo i mi na red, vidićemo šta ćedu nama naši stavit.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Aug 09, 2016 8:08 pm

U novom sazivu Mike nije predsjednik kluba već Zeky.Ali to nije bitno.Mike je glavni igrač.
Meni neće pisat ispod slike Hrvatski branitelj a kamoli dragovoljac jer nisam učesnik. :roll:
Nema ni materjalnih dokaza da sam ikad mobiliziran.Tako da ne moram drćat ako odem u Srbiju ha ha.Ti o tome moraš razmišljat jer ste se dobacivali bombama,granatama i mecima.Ja nisan. :D
Neznam di se to sad pok.Jozo dobaciva stizin materijalom sa četnicima :?: :roll:
Možda griješim dušu :?:
Za Peru znam.
Ja ću unaprid reć mojima da mi ispod slike u šonetu stave radioamater. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 10, 2016 11:45 am

Uvik san ja govorija da su Mirčanjani pripametni, da in ne triba crtat, kamoli napisat. Masu vrimena mi je ovdi bija drugi susid, pokojni Miki Vladislavić, znali smo se pridobro, i uzajamno poštovali.

Dakle, svatija si, o'kolpa šta me je zasmetalo u šoneti, i ne samo mene, nego i sve hrvatske branitelje - radioamatere, s kojima san priča, a tih je nemali broj.

Jedna smrt, stotinu proroka, tako kažu. Jozo je umar, pokoj mu duši. S njime san , jedan jedini put, počeja pričat o radiooperatorstvu, i ferma, obadva smo isti čas znali koliko ko piza. Od toga ima više desetljeća.
Jedan jedini put, početkom devedesetih, san ga zamolio za sitnu uslugu, što mu je bilo u opisu radnog mjesta, ništa nelegalno, ni protivuzakonito, odkanta me... Neka...
Čitan, Zlatko Rapić se prisjeća veza za PEA 90. Upravo pokojni Ivica Livaja (na funkciji zadnjeg sekretara komiteta omladine u Splitu, poslin najgorljiviji HDZ) i Jozo su bili "brana" većem angažmanu radioamatera, i da dobiju koji dinar, crkavicu, oni su to skrivali ka zmija noge.
Srist ću ih ja, oboje, gori, nadam se u Raju, pa ćemo ih zajednički, ja i pokojni Jakša 2FH i Futa 2OF stjerat u tri krasna kurca, jer su mogli materijalno pomoći individualno radioamaterima, a nisu htjeli.
Svojedobno sam, baš na ovom forumu, potanko opisa kako smo ja i pokojni Jakša, oba nezaposlena, i bez ikakvih prihoda, čekali na vrhu stepeništa Doma omladine u Splitu, milost Božju, u vidu sekretara Komiteta omladine, da nam udijeli sitni angažman u vidu setemane dan aktivnosti. Ništa od toga, još uvik čekamo, Jakov u Raju, ja na Zemlji... A sin Antuna Vrdoljaka prvi dan slupa novoga BMW-a, odma je drugi dan doša zamjenski. Za to je bilo šoldi, a za dat amaterima za prijegoran rad, nije... Onda se odma vidilo koje je boje vrhuška HDZ-a...

Moga bi do prikosutra, ali, ostavimo mrtve da sniju vični san, što ne znači da ne treba napisat istinu, kako za dobra, tako i za loša dila, prema onima sa kojima su , tobože, bili solidarni, rame uz rame - radioamaterima operatorima.

P.S. A nisi sinja kako su se, omar nakon mog posta, javili mu drugovi po hardveru, a.....?
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 10, 2016 12:16 pm

Jesan,sve san sinja.I znan priko više toga.Ali lin san pisat,dugo bi i bija taj emajl.Kad se vidimo,kako si reka onda ćemo na tanane o svemu pa i ovome.Znan ja i previše toga.Nije to ni dobro,da se razumimo.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 10, 2016 1:58 pm

To je dobro, znači, usprkos sezoni godišnjih odmora, drugovi čitaju ovaj forum, kako za prigodu Dana domovinske zahvalnosti, i hrvatskih branitelja, tako i za samo spominjanje drugova po hardveru. Jer, tu su oni solidarni, do zadnje kapi krvi, pokriju se, i ne daju gušta velikoj većini ostalog poštenog radioamaterskog svita. Misle oni da smo mi mone, nismo, nismo nikad ni bili, samo, nisu bili kod nas škare, igla, i konac...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 11, 2016 8:43 am

U novom sazivu Mike nije predsjednik kluba već Zeky.Ali to nije bitno.Mike je glavni igrač.

Irska poslovica kaže da se ne osuđuje griješnik, nego grijeh.

Meni osobno je irelevantno tko je na čelu tog, meni dragog, kluba. Ono što meni bode oči , um i srce je činjenica da su oni redovno glasovali ZA amoralne odluke, elektronska glasovanja, i sve ostale marifetluke balkanske kuhinje u D-12. Ista stvar je i u ZTK Split, oni su uvik "na liniji" sa uzdaničkim klubovima. Zato tamo nema ni na spisku AKL-a, CDO, CPB !

Problem "glavnih igrača" je predobro poznat, oni su redovito predsjednici "u sjeni", imamo to na državnom nivou, gdje je Puki samo (potrošna) figura na šahovskoj tabli, a zna se ko vleče konce. Oni , častohlepniji, se ne zadovoljavaju sjenom, nego zasjednu na tron radio kluba, dok ih smrt, ili rastava, ne rastavi. To su ti doživotni predsjednici RK Vidova gora, Kaštilac i slični. Viši stupanj takvog vladanja jest kada je i adresa kluba na adresi predsjednika, a najviši, kad su mu svi klupski uređaji doma, pa ih on milostivom rukom dijeli , na revers, kao zalog učvršćenja biračkog tijela, za iduću skupštinu kluba. Malo mlacima, malo bivšim "poverljivim" drugovima, koji su mu u prevratu spasili glavu. Sve piše.

Ima još...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK