by 9a2jg » Wed Aug 10, 2016 11:45 am
Uvik san ja govorija da su Mirčanjani pripametni, da in ne triba crtat, kamoli napisat. Masu vrimena mi je ovdi bija drugi susid, pokojni Miki Vladislavić, znali smo se pridobro, i uzajamno poštovali.
Dakle, svatija si, o'kolpa šta me je zasmetalo u šoneti, i ne samo mene, nego i sve hrvatske branitelje - radioamatere, s kojima san priča, a tih je nemali broj.
Jedna smrt, stotinu proroka, tako kažu. Jozo je umar, pokoj mu duši. S njime san , jedan jedini put, počeja pričat o radiooperatorstvu, i ferma, obadva smo isti čas znali koliko ko piza. Od toga ima više desetljeća.
Jedan jedini put, početkom devedesetih, san ga zamolio za sitnu uslugu, što mu je bilo u opisu radnog mjesta, ništa nelegalno, ni protivuzakonito, odkanta me... Neka...
Čitan, Zlatko Rapić se prisjeća veza za PEA 90. Upravo pokojni Ivica Livaja (na funkciji zadnjeg sekretara komiteta omladine u Splitu, poslin najgorljiviji HDZ) i Jozo su bili "brana" većem angažmanu radioamatera, i da dobiju koji dinar, crkavicu, oni su to skrivali ka zmija noge.
Srist ću ih ja, oboje, gori, nadam se u Raju, pa ćemo ih zajednički, ja i pokojni Jakša 2FH i Futa 2OF stjerat u tri krasna kurca, jer su mogli materijalno pomoći individualno radioamaterima, a nisu htjeli.
Svojedobno sam, baš na ovom forumu, potanko opisa kako smo ja i pokojni Jakša, oba nezaposlena, i bez ikakvih prihoda, čekali na vrhu stepeništa Doma omladine u Splitu, milost Božju, u vidu sekretara Komiteta omladine, da nam udijeli sitni angažman u vidu setemane dan aktivnosti. Ništa od toga, još uvik čekamo, Jakov u Raju, ja na Zemlji... A sin Antuna Vrdoljaka prvi dan slupa novoga BMW-a, odma je drugi dan doša zamjenski. Za to je bilo šoldi, a za dat amaterima za prijegoran rad, nije... Onda se odma vidilo koje je boje vrhuška HDZ-a...
Moga bi do prikosutra, ali, ostavimo mrtve da sniju vični san, što ne znači da ne treba napisat istinu, kako za dobra, tako i za loša dila, prema onima sa kojima su , tobože, bili solidarni, rame uz rame - radioamaterima operatorima.
P.S. A nisi sinja kako su se, omar nakon mog posta, javili mu drugovi po hardveru, a.....?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja