by 9a2jg » Sun Aug 30, 2015 2:29 pm
Eto, sve što je lijepo, kratko traje, bar tako kaže poslovica. Mariu završio odmor, no, usrećio je na stotine lovaca, što IOCA programa, što 9AFF programa. Svaka čast !
Mi ga u Dalmaciji nismo najbolje primali, nešto propagacije, nešto nestandardna oprema, no kažu mi ljudi i iz ostalih dijelova Hrvatske da mu ove hefte nije bio baš dobar signal.
Danas se "opoštenio", s prvog otoka ga nisam mogo skinut SSB, koliko je bio loš, no radio sam ga CW, realan raport 579, s drugoga realan raport 59, iz Zagreba mi vele da im je na mahove išo i 59 + 10db !
Ne smijemo zaboraviti ni 2NA/p i 3KS/p, bez čijeg se aktivnog učešća vjerojatno ovo sve ne bi moglo ni dogoditi. Ipak su IOCA i 9AFF programi interaktivni, i stavljaju u prvi plan čovjeka, kao aktivatora, lovca, slušača.
Posebno hvala svim aktivatorima, od Dakija, preko Kreše, do Maria, koji rade aktivacije i CW, posebno pozivaju 9A, i hrvatski RA im se odazivaju u primjerenom broju.
Još jednom hvala.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja