Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a6r » Fri Jul 24, 2015 10:40 pm

Govoriš ti Koki koje je nacrt onda nacrta to se ka sad ne računa a?

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jul 28, 2015 12:00 pm

Radio far na 28.228 MHz je također radio 4 godine, gdje je sada, nema ga ni na popisu, a osobno sam ga postavio, TS440S, sa crknutim prijemnikom. Željko, 9A2EY je izradio identifikator. Gdje je to sada? Nema, papala maca.
Oznaka fara je bila 9A0TEN, stabilna frekvencija i emisija 24 sata, na 28.228,00, uz jedvite jade smo je dobili , da bi jednostavno far nestao, tražili su me uređaj da vratim u HRS, i nema traga,. Pero prvi

Kefa moj dragi, pa nisu nas opljačkali ni Srbi, ni Crnogorci, ni Šiptari, ni Marsovci, mi smo opljačkani IZNUTRA ! Ti pričaš o svojim iskustvima, znam kako ti je, jer sam ja bio na čelu team-a koji je osmislio, izradio, postavio i pustio u pogon PRVI radio far na 2 m , YT2V. Bilo je tu i moje opreme, od antene, koaksa, do rack-a, nadalje, sve su to braća Rvati raznili, ka rakova djeca.
Tako nam je bilo i ovoga rata, sa centrom za PR u splitskoj bolnici. Ove godine nan je umra don Petar, koji je i sam golemo pridonio oživotvorenju toga, ali antena, koax, interfejs, sve sam to donio od doma, ukralo sve.

Reni, s razlogom jalan, na "Pendrekov" 930, on je očito propustio neke moje postove, pisao sam, po imenu i prezimenu ko ga je zadužija, plus kadar HDZ-a iz 114. br.HV, ali ne za ratnu, nego amatersku uporabu.

A oni vokci koje smo krijumčarili iz Švice za potrebe ZNG-e i HV-e, poslije završili kod lovaca, od Hvara, do Kamešnice. I još obrazi, meni prite da šta pišen o tome, da je rat završija...

Je rat završija, ma i u ratu, i u poraću, je bija nekome brat, a nekome samo - rat.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 29, 2015 7:41 am

Sinoć me zva jedan bivši radioamater, čovik stariji od mene. Govori : Šta je, nečeš da pišeš o otetim prostorima PPS-ova radio kluba Marjan i UKV PPS-a tvog matičnog radio kluba ? Prpa , a...? Jer su umiješani i tadašnji predsjednici klubova, i "osloboditelji" Hrvatske ?

Čekaj malo, ako su "oni" osloboditelji, a šta smo onda mi, četnici, more bit ?

Ja u ploču, on u klin, opet on meni kako neću da pišem o toj otimačini, marčapiji, i krčmljenju resursa Grada i MORH-a. Da iman dokaza, pisa bi, velju ja, ovako bih samo naklapa, i trabunja.
Sve se zna, opet će on, ko je jamija, ko se opija mukte, a ko je stavija šolde u žep ! Predložih mu lipo da se registrira, pa logira, pa piše, do Sudnjeg dana, široko mu polje...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 30, 2015 8:40 am

Probudija me jutros, najranije, Splićanin, na privremenom radu u Zagrebu. Veli, šta je Koki, amnezija, a...? A ne spominješ Zoološki vrt na Marjanu, Lugarnicu Sedlo, Gljivu, sve su to lokacije na kojima smo imali (prije Domovinskog rata) naše uređaje i opremu, neometan pristup za radiooperatorski rad, šta je s time ?

Pomalo, jebate, govorin ja, nisan ni prvu kafu popija, čekaj malo...
Dok se meni razbistrija mozak, i kafa došla do svih pora, počeja san mu sipat odgovore, kako slijedi :

- Gljivu smo "izgubili" jer je fizionomija i struktura područnog ureda DUZS-e bila u suštinskoj opreci sa sustavom Centra za OiU, koji je bio kičma Dalmacije u Domovinskom ratu. Prvi potez in je bija razjebat "stari" kadar, iskusne ljude, koji su iznili rat na svojim plećima, uz pomoć radioamatera Dalmacije. Od svih su ostali samo dva, jedan vođa smjene, i šef, ali mu nisu dali šefovsko misto. Ovo san već pisa nekoliko puta, u zadnjih 15 godina.

- Zoološki vrt smo "izgubili" jer je vlasništvo Grada, a kako nas vole, ka mater ludu ćer, uzeli su nan klupske prostorije, šta in jedna sobica 2x2m2 znači u životu ? Radioamateri, pih !

- Lugarnicu Sedlo smo "izgubili" jer su Hrvatske šume, hrvatske, samo kao pridjev, ne i suštinski. Tamo sam ja osigurao donaciju repetitora R0, stup i sav hardver je napravio vrijedni član kliuba Miljenko, a ja i on smo to skupa i montirali. Ni stupa, ni kablova, ni opreme. Što ja rekoh, pokradeni smo IZNUTRA.

Ima još, samo, ne smin kazat...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 31, 2015 11:32 am

Dugo se vodila diskusija di je završija repetitor koji je 1991.g. bio na Visu. Neki su, uz čašicu više, tvrdili da "pouzdano" znaju da je završija u Boki, neki da je u Beograd, a njih par da je to R2 kojega mi u srednjoj Dalmaciji čujemo kao zvukovno identificirani : Ovo je R2, planina Leotar (u istočnoj Hercegovini).
Prije nekoliko godina, kad su prilike bile dobre, upadoh u konverzaciju na tom repetitoru, i upitah ih da li je istina da je to naš repetitor sa Visa. Uglas mi rekoše da je TAJ repetitor uredno kupljen, imaju dokumentaciju o kupnji, (isteklu) garanciju, i sve papire.
Znači, po njima, to nije naš repetitor.
A di je naš ?
A da je za pitat one što ih HRS zove kao goste, oni su 91' bili logističari ?
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 05, 2015 6:04 pm

Dobili su ga na REVERS ka i mnogi kod nas :!: Neću opet nabrajat.... :(

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Aug 13, 2015 5:39 pm

Poštovani,

HRS nikada nije imao taj dokument HZTK u svojoj arhivi. Kako ste već informirani putem naših prijašnjih mailova, svi Savezi, pa tako i HRS, od HZTK dobivaju - sukladno odredbama "Pravilnika o plaćama i drugim primanjima radnika u HZTK-ci" prijedlog Odluke o isplati jubilarne nagrade za svakog svog pojedinog djelatnika. Nakon toga Izvršni odbor Saveza donosi odluku.

Odluka IO može biti pozitivna ili negativna. I to je cijela procedura. Ne znam više koji odgovor bismo Vam mogli dati. Ukoliko tražite navedeni Pravilnik, molimo Vas da se obratite nadležnoj službi HZTK-e.

A onda se obratiš HZTK i dobiješ odgovor :

Iako iz Vaseg dopisa nije vidljivo kojoj asocijaciji pripadate, pretpostavka je da ste clanica Hrvatskog radioamaterskog saveza.
Za sve odgovore na vase upite, djelokrug je i odgovornost Hrvatskog radioamaterskog saveza, a ne Hrvatske zajednice tehnicke kulture

ili

Molimo Vas da se za sva trazena tumacenja obratite pravnom zastupniku
Hrvatskog radioamaterskog saveza !

Pa sad ti reci što još čovjek da napravi ?

Ivo, svakom je jasno da je HRS isplaćivao jubilarne nagrade nezakonito, a IO je bio samo formalno pokriće ! HRS NIKAD nije imao Pravilnik o jubilarnim nagradama, nego se "pozivao" na onaj od HZTK !

Em nemoralno, em nezakonito. I ne samo za jubilarce, nego i za stimulacije, dok je išlo, dok ih nisu "provalili". A u neovisnoj Hrvatskoj nijedan dokument - radna ocjena tajnika (tajnice) i službenice !

Ovako se nije radilo ni u Harare-u !

A Savez na kojega najviše viču u Africi, južnoafrički, frekventnije šalje QSL-ke nego hrvatski ! Možda zato jer su u toj jednoj državi DVA saveza ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 14, 2015 5:20 pm

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/t ... fault.aspx

Ne more to uć u teštu jednome Baldasaru, koji je cili rat bija u Italiji. Na misto poteštata su ga stavile one snage koje hoće imat marionetu na tom mistu, i cimat ga, kako in triba...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 15, 2015 9:18 pm

Ka i uvik, dok nisu proskičali članovi, nije se uočio problem na web naslovnici. Tako je i sa problemima, ista meta, isto odstojanje. Bitno je da vladajući predlažu Marka za još love (priznanje HZTK) !
Ona mu je jača baza sa Fejsbukom. Stvarno nas drže za marvu bez civikata.

Naučilo, brajo, grabit u društvenu kasu, pa dok ima, ima... Uzdanica, Lea, Marko, nisu bitna imena, bitna je društveno opasna pojava. A predugo traje...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 14, 2015 1:08 pm

Je li triba komentar ? Osobno snimljeno. Originali kod OZNA-e.
Attachments
IMG_0070.JPG
IMG_0070.JPG (26.49 KiB) Viewed 4696 times
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK