Svi komentatori pametni, ali prije zaposijedanja tipkovnice, i lupanja po tipkovnici, ne upitaše sami sebe da li su uopće kvalificirani govoriti o temi. Laprdat može svako.
Svidio mi se Adamov komentar jer je stručan, jezgrovit, precizan, i - TOČAN ! Čak je Adam bio velikodušan, i "smanjio" standarde za helidrom na brodu, koji je star koliko i on ! Vjerojatno će i Djani reći svoju, jer potrebna površina za prihvat helikoptera je u pola metra razlike od širine broda ! Pa nije ovo Top gun, pa da ko mala djeca "pijemo" bozu ? Ovo su zaista ozbiljne stvari, koje zahtijevaju ozbiljan pristup ! Kad čitam da su odustali od nekih sigurnosnih protokola, diže mi se i ovo malo kose na glavi.
Ali da se mi vratimo srži problema. Par puta sam pročitao pismo, što ga napisa K1LZ. Koliko se ja razumijem u atomsku fiziku, čovjek je izravno napisao da je izvaran, za svoje novce, svoja materijalna sredstva, svoje ljude, koji su izgarali kao i on, i na kraju, svoj dignitet, s kojim je priskrbio SVE stanice i lineare.
Što sam više čitao, sve više sam bio uvjeren da tu ljubavi više nema, i da od njegova sudjelovanja, i "njegove" momčadi neće biti ništa, u ovoj konstelaciji snaga.
Možda se ja i varam, ali ako se desi obrat, onda će sam sebi skočiti u usta ! To baš ne radimo, bez neke velike nevolje, ili ako se drugačije naredi ?
Na kraju, štono reče Adam, (pre)stari smo, a da se ne bi sjetili prijašnjih pokušaja aktivacije Bouveta, i ekspedicije na Peter One. Tko je bio u sastavu ? 70-godišnjaci, pretežito Ameri, koji mogu platiti cca 50 do 70 tisuća dolara po glavi za sudjelovanje ! Ne želeći ulaziti u njihove operatorske sposobnosti, i budala znade da pod tim uvjetima nisu išli najbolji, nego oni koji mogu platiti. Ima i vrhunskih operatora, koji imaju novaca, nešto mlađih, taj će sigurno doma montirati novi stup sa hidraulikom, nego dati tolike novce za sudjelovanje ! Bar ja tako mislim, i rezoniram.
Za kraj, malo vedrine ; nisam zaboravio na Desecheo ! Zabavlja me kad vidim da isti lik radi za sebe, pa za priku, pa tako na više opsega, zabavlja me, jer njemu to predstavlja zabavu za koju misli da nas zahebava u zdrav mozak, a stvarnost je ipak nešto drugo. Pamet drumom, veze šumom.
Telefonske žice bruje....