Opet ja o Desecheo-u, možda sam nekome dosadan, ali storija o toj ekspediciji je aktualna, i napetija od Alana Forda, u najboljim izdanjima.
Dakle, paz vako, javljaju mi se , ne diplomirani, nego hobby kriminalisti, to ti je nešto kao podhobby, unutar ovog našeg hobby-a ! Pedantni kakvi smo, kao da smo baš svi rođeni u znaku Djevice, izračunali su odlikaši da od 95 postaja na listi "hrvatskih" pozivnih oznaka, veoma mali broj slobodnjaka, freelancer-a, ili slobodnih strijelaca.
Kažu mi da su u igri 5 privatnih remote postaja, 5 društvenih, i 2 lokacije uz naplatu(kako kome

) ! Preko onih, tobožnjih, za mlade se skoro uopće ne radi !
Jesmo li ogrezli u bezpoštednom, divljačkom, kapitalizmu, na hrvatski način, ili nismo ? Nastavak pljačke u privatizaciji, s početka 1991 i 92'.
Interesantne su interesne skupine, tko s kime, ima takvih morskih kombinacija koje ne bi promislio ni najbistriji um !
One "obične", kao brothers on the sea, pa braća po pasvordu, pa sudruzi u kriminalu, to je toliko rašireno, da nam je (nažalost) postalo normalno !
Za usporedbu s susjedima u BiH, tamo, po dosadašnjim saznanjima rade sa 2 privatne, i jednom društvenom, remote, lokacijom. Naravno da je tamo drugačiji pristup, jer, sviđalo se to nekome, ili ne, tamo još priznaju i poštuju pojam društvenog, u punom smislu riječi ; ta radio sam i sam, kao i pokojna mater mi, na saveznim radnim akcijama, sa brigadama iz BiH ! Ima tamo i par privatnih, u punom smislu riječi, ali bez komercijalizacije, za ćeif, za jarane, baš kao u pjesmi Yugo 45 !
Za Srbiju nemam podataka, niti sam sam slušao, a iz Slovenije sam čuo da ga rade desetak stanica, sve individualno, pješaka, mic po mic...
Da ne bi netko mislio da seciram, ili, ne daj bože, miniram stremljenja predsjednika Mate i grupe oko njega, još jedan kut gledanja na problematiku.
Gledajući spisak postaja koji su radili Desecheo, zaključio sam da oni koji su na listi, u pravilu uopće ne učestvuju u domaćim fildžan natjecanjima, par njih, slučajno.
To je debelo znakovito, do boli, jer, u odsustvu odštancane mladeži (za ZTK-ove i HRS), još jedna "podjela" na gerijatriji !
Sve one "mlade" šta su oštancali samozvani elitisti, i odabrali ih za svoje nasljednike, u naravi sada 40-godišnjaci, uopće nisu zainteresirani za Desecheo.
To ti je kad si sa 20 uletio na remote, društvene lokacije, kilovate i usmjerene antene... Nemaš se više čemu radovati...?
No, sukladno realnom stanju, i nesumnjivim činjenicama, predlažem da dignu dobnu granicu "mladeži" na 40 ! Ako to ne učinu, tijekom godine ona kategorija "ispod 30" će spasti na jedno slovo !
Dobra je stvar što je putujući cirkus još 9 ili 10 dana, pa će biti još "materijala" za osvrte.
Bilježim se sa štovanjem.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja