Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Tue Oct 28, 2025 4:24 pm

On barem nosi svoju opremu a naši "elitisti" sa "zajedničke" slažu slotove.Ako doma imaju opremu mogu je svu prodat jer im triba samo kompić,miš i brza internet veza.
Koja je to degradacija samog sebe i samoponiženje,ruku na srce.Do sad san jednog sluša na SSB. :?
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 28, 2025 5:26 pm

A je li bija u istarskom hotelu ? ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Oct 28, 2025 11:40 pm

Zar dvojiš :?: :roll:
Svaka ptica svome jatu leti.Bilo i ostalo.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Oct 29, 2025 6:07 am

Dobro zboriš. Nisu li to oni što nam prije 20 godina na Murteru ni ruku htjeli dati, ni prevaliti pozdrav preko usta ? A grlili se na našim "osloboditeljima i logističarima"?
Mi smo njima, svojim učešćem u obrani Hrvatske, omogućili da svaku večer uz ženinu guzicu spavaju, da se tehnički usavršavaju, da dijele počasti među sobom, da nas gurnu na marginu, i , usput, da se kunu u pravdu, poštenje, demokratičnost, transparentnost, dostupnost društvene svojine svima, a ne samo njima ?
Već su uzgojili novu generaciju malobrojnih, koji će ih zamijeniti, ali su ih dobro i temeljito "školovali" i pelcovali !
Dobro piva MPT, "loše sluge, loših gospodara".
Jer Hrvatsku mi moju objesiše, Ko lopova, dok njeno ime briše, Za volju ne znam kome, žbir u uzama! Antun Gustav Matoš
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Oct 29, 2025 1:46 pm

Među narodima mi Hrvati sada
Jesmo zadnji,robovi bez vlasti,
Osuđeni pasti i propasti bez časti.
Domovino moja,tvoje srce pada,
Ni umrijeti za te Hrvat snage nema,
Dok nam stranac,majko,tihu propast sprema. :(

A.G.M.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Oct 30, 2025 8:05 am

Kolega me upozori, na Club Log-u, LOG od 6O3T, od stotinjak hrvatskih postaja, i 5 stranaca (remote) iz Hrvatske i dva prodana hrvatska znaka, koja ne daju /9A, jer su "hrvatska".
I onda , ima li itko iz vodstva HRS-a obraza okrenuti se hrvatskim radioamaterima i reći im da smo (su) iznevjerili Hrvatsku. Da smo postali kolonija. I gore od toga, znak iz usluge, prodaje, ili kaj god. Rekli bi u Splitu : Štraca, kanavaca. Zašto su se ljudi borili ? Za ovo ? Jedini "ovakvi" na DXCC listi, mixed i CW, u svijetu ! Sramota.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 31, 2025 10:00 am

https://www.hamradio.hr/hrsvks-4/
Ovo je godina raznih obljetnica. Tako je i 30 godina da nam je DPZ napismeno dala do znanja da na nas ne računa za ovu vrstu aktivnosti.
Kome još treba da nas je više ? Na papiru.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 04, 2025 7:06 pm

I sad, kome će robot vjerovati? Tko mu je "zlatni standard" istine?
Nije lako programeru, nije, nije.
A i natjecatelji bi mogli pripaziti što rade, ako ništa drugo a ono da ne prave probleme kako robotu tako i drugim natjecateljima.
Da li je možda došlo vrijeme za online realtime vođenje dnevnika pa da konačno imamo točnije (poštenije) rezultate ?

Ivo, Ivo, ne smiš postavljat takva pitanja, izbacit će te sa foruma HRS-a, isto ka šta su te prisilili da daš ostavku u Nadzornom odboru.
Ostarija si, a nisi svatija da NJIH ne smiš kritizirati, oni su nepogrešivi. Da nisu, zar bi smili raditi nekažnjeno ovo sve što rade ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 06, 2025 6:59 am

https://www.hamradio.hr/mali-oglasi/
Već osam mjeseci Stjepan prodaje svoj odličan linear, i (za sada) ne uspijeva.

Po mom skromnom sudu, objašnjenje je jednostavno. Podobni imaju pasvorde, internet, laptop, šta će mu linear ! A vršnjaci iz staračkog doma imaju lineare doma, neki i po nekoliko njih, pretežito mrtvi kapital. Jer, odradili sve aktivne zemlje, sakupljače prefiksa, RDA, county-a, ili prefektura možeš brojiti na prste dvije ruke...
Kako je došlo do toga ? Vrlo jednostavno, veliki centri moći na svjetskom nivou su odlučili potisnuti ljudski faktor, znanje, zvanje, iskustvo i vještinu, i zamijeniti ih strojem.
Nadgradnja stroja je UI. Neću vam reći što je poslije toga, nagađajte. Odgovor vam se neće svidjeti, nije ni meni.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Nov 08, 2025 9:55 pm

9A925T samo vidim na DXC-u u RTTY modu. Svaki dan sam na opsegu, više sati, ali ga još nisam čuo CW i SSB. Možda ne čujem dobro ?
A danas je bila svečana misa u splitskoj prvostolnici u čast te obljetnice, aktivnost 9A925T se vjerojatno uklapa u to, radom u WAE RTTY contestu ?
Što reče drug Laureat, da je mene pregazilo vrijeme ! Bolje i vrijeme, nego BMW na pješačkom prijelazu...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK