Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Thu Mar 07, 2024 5:46 pm

Dva su me događaja ponukala da napišem ovih par redaka.
Prvi je, kad me operator sa 8R7X pogrešno primio, ja, poštujući njihovu proceduru, poslao mail, i sve lijepo objasnio. Prije dva dana, stigne mi automatski odgovor, bez prava na povrat, vjerojatno od UI, oni meni pišu da su NAŠLI vezu, i da će mi je okačiti na LoTW.
Štipam stare obraze, ko je ovdje lud ? Normalno da su našli vezu, jer sam ja, par dana poslije, ponovo radio, na istom bandu, istom vrstom rada ! Ja u klin, UI u ploču.
Priča druga, čitam danas, prozivaju ekspediciju na Grenadu da radi UI ! Pa što se čudite, ko pura dreku, pa na to vas pripremaju zadnjih 7 godina, lani su dodali gasa, a ove godine je matura !

Proročanstva sa početka osamdesetih su nas sustigla ! Nas, optimiste, prerano, još ćemo se na kraju pretvoriti u pesimiste.
Ali, to nije sve ! Kud ćemo mi sa pustim udarnicima, koji rade za druge veze, neko ima mali šalabahter, neko malo veći, neko telefonski imenik ? Gotova tezga ? Šta ćemo sa pasvordima ? Mene ovi "obični" prepoznaju na svakom laptopu gdje se pojavim. I sad ja dumam, biće da ta UI "prepoznaje" imatelje ovih remote-pasvorda, ma gdje bili, a...? Zalud krečili... Zalud prodali obraz, čast, i poštenje.

Ali, ni to nije sve ! Radim, turistički, u ovom lijepom njemačkom programu, kojim obilježavaju 100 godina radioamaterstva u Njemačkoj. Neću pričati o tome da su mudriji od nas, pa ne spominju nijedan grad, ni pokrajinu, nego Njemačku ! Na to ću se vratiti idućih dana. Ono što mi je odmah upalo u oko jest činjenica da ne tiskaju karte, nego ih možeš preuzeti, pa sam isprintati, Tobože čuvaju šume. Onaj kome je stalo do karte, tiskat će je doma, još će poslije rezuckat višak papira sa lista A4, znači, još veća šteta ! Ali, veži konja di aga kaže, makar crko konj, i aga ! Program traje 5 mjeseci, , nije zahtjevan, svak može naći svoj interes, svoju zanimaciju, i veze nisu sa UI, nego sa živim ljudima ! Mnogi me oslove po nadimku, i zadovoljan sam, već sada, na pola puta, sa odvijanjem programa, taman je po guštu nas, starijih operatora. Preferiraju se one, "prevaziđene", vrste rada, udio FT je ispod 30%. Tako i treba.
Za sada, primjećujem svega desetak znakova iz Hrvatske, ali, ima fore, nigdje ne kasne, brzi konji sve stignu. Diplome su prekrasne.
Sretno !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 14, 2024 3:49 pm

Gledam DXC, sve piše...
9A3A napisa na svojoj stranici qrz.com-a : " Current op is mainly done through a FlexRadio/4O3A remote setup, located 50 km from Zagreb"
9A/YU2NPC, Nele Piroćanac, sada 19-godišnjak, uslika se u PPS-u bez stanice, samo tipkovnica, piše "working remote from station in 9A, location Ozalj"

Rasprodali našu Hrvatsku, što bi u Pirotu rekli , "na parćiće..." Bujrum !

Pa zar vam bratija, Martin, Laureat, Ulip, ne rekoše da hrvatski eter NIJE hrvatsko nacionalno bogatstvo ? Da bi čoek reč reko !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 16, 2024 8:54 pm

Propozicije RDXC su došle domaćim muljatorima, ko kec na desetku ! Ali, znaju stare kvrge, u dubini duše, da to nije to, pa se samospotiraju , ali pod znakovima susjeda, i mještana, od Belišća, pa širom Lijepe naše. A di bi bio kraj našem logističaru Ivi da je bio u istarskom hotelu ? Black box, na 6 kola, ko da ga sad vidim... Pa kad se ujutro vraća kući, a tamburaši ga prate... Šta ste pivali, pivali.
Sad učite pilipinski !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 20, 2024 7:20 pm

https://www.index.hr/magazin/clanak/hrv ... zin_prva_d
Nema dovoljno YL-ki na remote postajama u Hrvatskoj, možda ćete i ovu skoro čuti u eteru ! UI.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 23, 2024 7:14 am

Prvo vidio znak 9A5EAT na DXC-u, pođoh na almighty qrz.com, kad tamo, čovjek ima 3 znaka, njemački, američki i hrvatski. Odma mi je u možđanima počela igra asocijacija, na neke, već postojeće, istovrsne, u Hrvatskoj... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 24, 2024 2:14 pm

Stari ljudi, ne mogu spavat, i onda moraju slušat Turkinje di po noći haraju hrvatskim eterom. Ili, nije hrvatski, ili nije hrvatsko nacionalno blago ? :( Tako vam tupe pametni Martin i drug Laureat. Ulip misli isto, ali se (mudro) ne izjašnjava, ka i uvik. Mostly. Onda, šta je hrvatsko ? HRS ? On je samo poslužio kao sredstvo, poslije su ga odhebali u projektu Buje remote. Kao i Hrvate na papiru.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 26, 2024 7:24 am

Drugovi, nemojte me više obaviještavati kako se za druge rade veze, ta čujem to i sam. Tako i jučer, na 6m, TY5C. Već slušano.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 30, 2024 12:43 pm

9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 02, 2024 12:37 pm

Na dobro nan je doša WPX da vidimo kako mlade Turkinje, i ostala inozemna pastva, raznih vjeroispovjesti, i ateisti, rade pod hrvatskim (kupljenim) znakovima, i sa remote postaja u Hrvatskoj. Kad sam upozorio jednog osobnog RA na tu pojavu, on mi lakonsko odgovori : To ti je JPP, olitiga, na rvaski, javno-privatno-partnerstvo, što ga je na hrvatsku političku scenu instalirao rahmetli Račan, a sve strukture, nesklone Hrvatskoj, ga, zadnjih 25 godina obilato prihvatile, jer su našli, ne rupu u zakonu, nego Postojnsku jamu !

Kad se na to doda instaliranje neprijatelja Hrvatske u sastav ispitnih komisija, a neki nisu ni državljani RH, čemu se čuditi ? Osobno sam neke članove ispitnih komisija držao na nišanu, ali zapovijed je bila da se ne puca ! Naređenje - izvršenje.
Kad sam konačno, nakon 10 godina, došao kući, i pregledao spiskove ispitivača za RA ispite, našao sam osvjedočene sluge JNA, koje su predložili njihovi klubovi, a NAŠ ljubljeni savez to prihvatio !
Što se onda, u periodu od studenoga 1991, do kraja siječnja 1992, TRI puta tražilo iz kancelarije HRS-a, da se dostave spiskovi gdje je koji član raspoređen (ili se sam rasporedio), u kojem svojstvu, i statusu ?
Da bi ovi, što cijeli rat provedoše uz ženinu guzicu, rat gledali na YUTEL-u, krojili budući izgled HRS-a, sa kvislinzima i strancima nesklonim Hrvatskoj ?!
Zato je YUTEL-bata na listi vladajućih za izbore...
Zar sumnjate da će drugačije biti krajem godine, na izborima u HRS-u ? Nema šanse da bude i za bobu drugačije. Jer su na svim ključnim mjestima stavili svoje ljude. Samo, malo su pre-revnosni, pa članovi koji su upisani, Laureatovom rukom, u dva ili više klubova, to napisali i na qrz.com-u. Hebi ga Đuro, omaklo im se... Tko radi, sigurno će pogriješiti. Hugov zakon ! ;)
Zajednički nazivnik je gosn Jeftić, koji im je zvijezda vodilja. Livi postoli su već podiljeni, desni će prihajati u pojavnom obliku beneficiranih radio uređaja.
Dobro je govorija Isus : Imaćete i dražega od mene !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 04, 2024 10:11 am

Još dok je trajao WPX, zovu mene prijatelji i "prijatelji", govore, vidiš kako Davor radi sa posebnim znakom, i to još s društvenim sredstvima i uređajima. Oštro sam im se usprotivio, neće te sile zla mene posvađati sa mojim Istrijanima... A kad malo bolje gledamo, bolje da rade i Hrvati na Buje remote, nego Turci i Turkinje mlade... Je li javno-privatno-partnerstvo, ili nije ? ;)

U socijalizmu smo govorili da, gdje ne može probušiti vidija svrdlo, staviš sto maraka, odma izađu na drugu stranu ! Sada, u ovom "naprednom" društvu, ne triba ti ni sto maraka, ni sto eura, dosta je imati pasvord ! Faza dva, je crna kutija, na 6 kotača, nekoliko dugih ribičkih štapova, i mali Pilipinac koji dolijeva gorivo.

U tijeku je program španjolske RA federacije AO75. Prigrlili su ga i mnogi hrvatski RA, i to je dobro, za trening, za prezentaciju 9A na bandovima ; motamo se stalno između 15-og i 20-og mjesta po zemljama. Nije loše, ali bi moglo puno bolje. Pogotovo kad bi bili u eteru svi KV uređaji koje su dali na reverse, društvene izdvojene lokacije, i, naravno, uzdanički klubovi. Tu smo opet došli na mlade, ali vjerujem da će nam Davor dati obećani odgovor ove godine, kad nije lanjske ! Pomalo, vrag odnija prišu.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK