Oni su te antene sami postavili pa imaju pravo i raditi.Ako su članovi kluba neka rade s njima.Bolje da rade nego da oprema leži.
Moj bivši klub,RK "Marjan" je 50 godina ima jednu jedinu antenu,dipol za 40 i 80.Mislim na lokaciju klupskih prostorija.Na drugoj lokaciji,14 katu nebodera je bilo dakako više ant.za KV i UKV opsege.
Kad su nam stanari nebodera išli uzurpirat te prostorije,skočili su tri člana kluba.Predsjednik Jozo 9A3PT,Tom 9A2AA i moja malenkost.Niko više,samo nas troje.Od 300 članova kluba! Triba li ikakav komentar na to?
Nije tada skočija onaj tamo muzuvir iz zaseoka Grubišići a ni današnji prisidnik kluba.Kao ni mnogi drugi koji su mogli,pače bili dužni doć s nama prid te stanare.Danas se oni ku..e sa velikom postignućima za dobro klubova i Saveza? Koliko je dobro danas u RK "Marjan" govori činjenica da se godinu dana iz kluba nije oglasio jedini aktivni operator Miki,koji radi i telegrafijom.Dok je klub bio u starim prostorijama,u centru grada,Mikija se barem svaki utorak kad je klupski dan,moglo čuti SSB i CW.Prelaskom kluba na lokaciju na rubu grada,Sirobuja,svakim misecom se "utanjivao"njegov rad,a ima godinu dana se uopće ne čuje.Ne zato što se Mikijiu ne radi na bandovima,već zato jer nema antene na koju bi priključio uređaj.Pa ako se prisidniku kluba,tzv.Laureatu neda sa momcima postavit jednu žičanu ili vertikalnu antenu,beam..neka me pozovu pa ću in ja dat ruke.Samo ne po orkanskoj Buri Jugu ili kiši.Pa i za jedinog aktivnog operatora,Mikija.Sve one veze sa DXpedicijama koje vidimo u njihovim logovima nisu rađene iz samog kluba već ih neko radi od doma ili remote V.Broćanac.Sudbinu RK "SPLIT" znamo ali ja vidim silaznu putanju i RK "MARJAN".Sad se svi pitaju,vidi ovoga što priča,bio je član istog kluba,a sad pametuje.Nisam ja otišao iz kluba jer mi je bio ćef,jer mi se išlo, onako...Otišao sam jer su me stalno držali po strani,njima ne treba kompletan operator.A ako ima,nedaj Bože i svoje mišljenje,bolje da se i ne pojavljuje.A o poznatom hrvatskom jalu,zavisiti, da ne pričam.A toga je u tom klubu bilo i dan danas ima ko u priči.Jal i zavist su bolest i to neizlječiva.
Nadam se da će ova moja pisanija potaknut drugove u klubu, te će u 2024 god.postaviti barem "Windomicu" da kolega utorkom može za KLUB odradit koju vezu.LP