Ja, ka stari čovik, malo sporije kopčam, tek san jutros skopča o čemu se tu radi? Stvorila se Anti-Gogina koalicija, Darko se udružija sa UI, AI ! Tri na jednoga, nije fer.
I još jedna stvar, akteri te anti-principjelne koalicije su 10, 20 i 30 godina mlađi od druga Gorana, brže misle, brže trče, kad treba prijeći ulicu...
Poslin san ja tek promislija, kako san bija glup, i slip kod zdravih očiju ! Odma san mora skužit da je to fotošop, UI, AI, zbog toga šta se sa 930 ne može raditi FT8 !
Ali, karma is a bitch. Još je Isus, prije dvije tisuće godina, u Getsemanskom vrtu, rekao svom pratitelju, kad je mačem odsjekao uho stražaru : Djeni mač u korice, tko se maća laća, od mača i pogiba !
Stigla ga je rečenica koju sam voli citirati : Ubi me jaka reč !
Šezdesetih godina smo ka mala dica pivali : Svaki grad uz naše more, ima svoga Lera, Lero, Lero, Lero, Nadoveza Pero ! Jer, od tih zemana, do danas, u Split su samo dolazili iz Šibenika vrsni nogometaši, i vrhunski pivači. Čak je Mišo naša svoju buduću ženu, u dvorištu splitske gimnazije Vladimir Nazor ! Pokojni Vice mi je bija susid u Bolu, a sa Arsenon mi se slikavala žena na bolskoj rivi, prije 60 godina !
Koliko znan, drug Goran je tudum za nogomet, a i nema sluha ! Nakon odlaska u mirovinu je otišao na jedino mjesto na zemaljskoj baloti di se ćuti ka riba u vodi - svojim korijenima. Tamo je svoj na svome.
Baš kao prije dvi tisuće godina, kad je carski namjesnik Pilat obznanio puku da se svatko vrati u svoj kraj, poradi popisa stanovništva.
Svi velikani su na vojnoj specijalki, od zaseoka Grubišići, do zaseoka Dugeči, općina Sedramić, sada Gradac, kraj Drniša. Tako i treba, za velikane nije obična karta.
Cili rat smo ga gledali, kao na dlanu, bilo sa naših topničkih položaja, u Strunje, ili sa groblja svetog Ilije, na brdu, gdje su nam u grobu bili 2m repetitori.
To nam je jedino i ostalo, pričat jedni drugima uspomene, dakako, samo onima koji znaju o čemu pričam(o) ! Ne mogu ja pričat o "radnoj obvezi", radnim i putnim nalozima, kad nisan nikad u životu, od 48 godina staža, ni dana bio na njoj ! To ovi, koji su bili, se nalaze u Splitu, kraj Doma omladine, na kavici, kukajući kako im je mala penzija, i s koliko će Savez i sponzori "pomoći" u idućoj prekomorskoj ekspediciji. To je njima njihova borba dala.
Nama naša, reumu, išijas, skorbut, hemoroide, i puno toga drugoga, nakon konzumiranja američkih SDO-a na kojima je datum pakiranja bio 1971. iz zaliha u najvećoj američkoj vojnoj bazi u Njemačkoj. Svojim vojnicima poslali friške, a "pomoć" Hrvatima - stare ! Tako i treba. Jesmo li kolonija, ili nismo ? Ne 13-a !

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja