Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Tue Jan 06, 2026 9:51 pm

Gledam Mali oglasnik HRS-a. Sedam oglasa, jedan iz ove godine, četiri od lani, i dva iz 2023 ! Može li jadnije ? Nema nitko da izbriše oglase stare 3 godine ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 15, 2026 1:31 pm

Na CB fotki stoji znak YU2XJ/p, na retuširanoj YU2LXJ/p?

Aj ća, počeja je i slabo vidit, triba poć po nove đozluke... Bi on, ali ne može isti misec, i tiskat karte, i nove očale...Mala penzija... ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 15, 2026 3:31 pm

Hebi ga, uze mi Darko muštuluk. Nemoj tako Darko, on je moj zadatak, i moja obveza, sve dok ne izjednačimo.
Pred nama je dug put, Santiago de Compostela, ili, po domaću, Put svetoga Jakova.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 15, 2026 7:41 pm

Sad si ga Darko zasro do kraja, i šefa, i stanicu, i 500 meteri pruge ! ;)
Jebi ga, drug Goran se već nekoliko godina štiti znakom protiv uroka (NO FT8), a ti ga usliko di ga koristi ! Nije fer, nije kigijenski !
Ali, otkrit ću ti slatku malu tajnu. Nije on tamo "aktivan", samo prati i gleda TKO radi. ;)

Ali neka, mi u Dalmaciji imamo lipu izreku : Nije govno, nego se pas posra !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 15, 2026 11:30 pm

Zašto ne otvoriš neki svoj kanal, blog li kakogod se zvao pa se tamo igraš, ovo je ipak neka službena stranica saveza čiji si u svoje vrijeme bio zasluženo zaboravljeni UKV manager.

Nije mi jasno zašto drug Goran svjesno maže oči članstvu koji čita HRS forum ? Zar nisu nekoliko prethodnih obnašatelja dužnosti predsjednika javno napisali, na tom istom forumu, da je NESLUŽBEN !
Kad bi se zajebavali ! Služben je, kad nekoga treba izbacit, podmetnut, falsificirat, lagat, onda se brane "institucije sistema".
Neslužben je kad pokoji slobodomisleći postavi pitanje nezgodno za HRS vodstvo, kad se treba tući "u glavu", kad mudro rukovodstvo vrda s odgovorima.

Svi koji su pisali istinu su kažnjeni, neki i izbačeni, s tog istog "neslužbenog" foruma. Koliko je klika išla daleko, izopćili su neke koji nisu ni pisali, od Vinceka nadalje.

Podsjećaju me na onaj vic kad je milicioner zaustavio Muju na bicikli, pa ga počeo kažnjavat, bez kočnica-ovoliko, bez svjetla-onoliko, bez mačjeg oka-ovoliko...
Što god mu ovaj više povećava ukupnu kaznu, ovaj se više smije. Pita ga milicioner : Jeli bona što se smiješ ? Kako neću, kaže Mujo, iza mene ide Suljo, on i nema biciklu, koliko će tek on platit !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 16, 2026 7:02 am

Ja, ka stari čovik, malo sporije kopčam, tek san jutros skopča o čemu se tu radi? Stvorila se Anti-Gogina koalicija, Darko se udružija sa UI, AI ! Tri na jednoga, nije fer.
I još jedna stvar, akteri te anti-principjelne koalicije su 10, 20 i 30 godina mlađi od druga Gorana, brže misle, brže trče, kad treba prijeći ulicu...
Poslin san ja tek promislija, kako san bija glup, i slip kod zdravih očiju ! Odma san mora skužit da je to fotošop, UI, AI, zbog toga šta se sa 930 ne može raditi FT8 ! ;)

Ali, karma is a bitch. Još je Isus, prije dvije tisuće godina, u Getsemanskom vrtu, rekao svom pratitelju, kad je mačem odsjekao uho stražaru : Djeni mač u korice, tko se maća laća, od mača i pogiba !
Stigla ga je rečenica koju sam voli citirati : Ubi me jaka reč !

Šezdesetih godina smo ka mala dica pivali : Svaki grad uz naše more, ima svoga Lera, Lero, Lero, Lero, Nadoveza Pero ! Jer, od tih zemana, do danas, u Split su samo dolazili iz Šibenika vrsni nogometaši, i vrhunski pivači. Čak je Mišo naša svoju buduću ženu, u dvorištu splitske gimnazije Vladimir Nazor ! Pokojni Vice mi je bija susid u Bolu, a sa Arsenon mi se slikavala žena na bolskoj rivi, prije 60 godina !

Koliko znan, drug Goran je tudum za nogomet, a i nema sluha ! Nakon odlaska u mirovinu je otišao na jedino mjesto na zemaljskoj baloti di se ćuti ka riba u vodi - svojim korijenima. Tamo je svoj na svome.
Baš kao prije dvi tisuće godina, kad je carski namjesnik Pilat obznanio puku da se svatko vrati u svoj kraj, poradi popisa stanovništva.

Svi velikani su na vojnoj specijalki, od zaseoka Grubišići, do zaseoka Dugeči, općina Sedramić, sada Gradac, kraj Drniša. Tako i treba, za velikane nije obična karta.
Cili rat smo ga gledali, kao na dlanu, bilo sa naših topničkih položaja, u Strunje, ili sa groblja svetog Ilije, na brdu, gdje su nam u grobu bili 2m repetitori.

To nam je jedino i ostalo, pričat jedni drugima uspomene, dakako, samo onima koji znaju o čemu pričam(o) ! Ne mogu ja pričat o "radnoj obvezi", radnim i putnim nalozima, kad nisan nikad u životu, od 48 godina staža, ni dana bio na njoj ! To ovi, koji su bili, se nalaze u Splitu, kraj Doma omladine, na kavici, kukajući kako im je mala penzija, i s koliko će Savez i sponzori "pomoći" u idućoj prekomorskoj ekspediciji. To je njima njihova borba dala.
Nama naša, reumu, išijas, skorbut, hemoroide, i puno toga drugoga, nakon konzumiranja američkih SDO-a na kojima je datum pakiranja bio 1971. iz zaliha u najvećoj američkoj vojnoj bazi u Njemačkoj. Svojim vojnicima poslali friške, a "pomoć" Hrvatima - stare ! Tako i treba. Jesmo li kolonija, ili nismo ? Ne 13-a ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 17, 2026 7:24 am

Kad san bija mali, mi smo ka svaka "reakcija" slušali Glas Amerike, svaku večer u 8 uri. Ja san ima zaduženje da stavin deku na prozore, jer bi se skupija veći broj susjeda, koji su došli slušati kako Zapad doživljava socijalističku zemlju, s njihove pozicije ! Emisija bi počinjala sa : Ovdje Glas Amerike, govori Grga Zlatoper. Rođen u Kistanjama, on se bio deklarirao kao da je iz - Šibenika.
Kako nan je on "otvara" oči, tako nan i drug Goran radosno dariva umotvorine iz šibenskog zaleđa. On, i pametni Martin, pokrivaju pola Hrvatske ! Njihova mora bit zadnja, bez pogovora. Iz svake njihove riječi, izričaja u svakoj temi, provejava HRS vlast. Oni su "na liniji"!
Evo već drugi dan da smo uskraćeni za jutarnju poslanicu druga Gorana ! Neće to na dobro. To van je ka malo dite, kad ga uvati zatvor. Materija se kupi u crivima, pa kad se otčepi, ajme...
Dobro je piva pokojni Arsen : "brzin vlakon, priko Perkovića, i Knina..."
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 18, 2026 4:41 am

Druga Gorana nema dva dana, ali tu je druga polovica, pametni Martin. Kad jedan omane u uveseljavanju nacije, a i šire, tu je onaj drugi. Sukladni kutevi !
Sad nas bombardira novim reklamama i recenzijama za Icom 7300 MK2, a sve da zamagli bitno, a to je da ova inačica ima baš sve potrebito za FT8/FT4 u škatuli.
Nisu zaboravili ni vlasnike CW readera refužo ; ponosno kažu da je sve unutra ! ;)
I tako, malo pomalo, vodstvo HRS-a je uprlo da zamete trag čovjeku-operatoru, nauštrb AI, ili UI, kako vam drago. Ni na Desecheo-u nema operatora, šta bi postojali u hrvatskim PPS-ovima ?!!!
Što napisa slijepi guslar : Drumovi će poželjet' Turaka, al' Turaka više biti neće...

Kako je tvornica Rudi Čajavec u Banja luci , koja je radila za potrebe JNA, sve kopirala, tako je, osim kultnog lineara Alpha 76 A, pokušala kopirati i CW reader. I napravili su nešto, nalik na to, ali je radilo samo na signale 599+, i bez ikakvog QRM-a ! A onda se našao jedan pukovnik, koji je trebao staviti zadnji paraf prije puštanja u redovnu proizvodnju, i on je rekao: Neću! Uspio je objasniti glavama iznad sebe, s lišćem na epoletama, da bi proizvodnjom i korištenjem CW readera naškodili obrani zemlje!

Isti problem je sada, 50 godina poslije. Neki, namjerno, ili spontano, ne vide da bez sposobnog i utreniranog operatora nema kvalitetne veze, bez obzira o kojem sredstvu veze pričamo.

Da ne duljim, i ne širim priču, jedna mala anegdota za kraj. Imali smo mi u klubu operatore koji nisu u vojnoj bukvici imali zapisano VES 11801 (CW) ; jedan je služio na Dugom otoku vojni rok, drugi na vojnom aerodromu u Somboru. Dogodilo se da su svi CW operatori bili bolesni, a provjera veze je bila svaka 4 sata. Netko od glavešina se "sjetio" da imaju i radioamatere koji služe vojni rok na toj izviđačkoj- osmatračkoj postaji. Doveli su ga, dali mu plan rada, posjeli na stolicu, i u oba slučaja je odradio poso !

Čovjek, kako to gordo zvuči !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 19, 2026 5:02 am

Ne očajavajte ljudi, živ je ! Bio je slušan jučer ujutro, nasabajle... Čovik se pod stare dane vrati na dičinje..., svojoj prvoj ljubavi, telegrafiji. Tako i treba, po PS-u !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 17, 2026 6:55 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/nje ... ajnovije_d
Ja sam mislio da samo kod nas niko nikoga ne hebe ? Ili je ovo škuža za dodatan uvoz migranata ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK