Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Fri May 29, 2026 6:09 am

Pobunili se mali iznajmljivači, s punim pravom, od Istre do Dubrovnika. Država neće da se bakće s ilegalcima, strancima koji imaju kuće i apartmane i iznajmljuju ih cijelu sezonu, onima koji peru novac, nego se uvatila autohtonih domorodaca, pa na njima treniraju strogoću ! Očito, sit gladnome ne viruje. Iznajmljivanje, kruh sa sedam kora.
Posao u kojem država UNAPRIJED uzme porez, turističku članarinu, i boravišnu taksu, a da još ni jedan jedini gost nije ušao u kuću !
Mi, koji smo iznajmljivali i prije DR-a se sjećamo da smo izdavali račune, i plaćali porez po izdanom računu, a ne plaćanje poreza na nezarađeno ! Puno poštenije !
Ali, sve se radi u jednom smjeru, da se uništi mali privatni iznajmljivač, a u korist (pretežito stranih) hotelskih kuća. Ono što vladajući nisu učili u školi jest notorna činjenica da nije riječ o istim gostima, oni koji idu u privatan smještaj neće nikad ići u hotel, i obrnuto. Nije samo u pitanju cjenovna kategorija, nego puno drugih faktora, zbog kojih jedna vrst odmora ima prednost pred onom drugom.
U turizmu sam od 1965. , ako nisam do sada ispekao zanat, i proniknuo u sve tajne zanata, i neću.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri May 29, 2026 9:59 am

I sad će bit masu iznajmlivanja na crno pa će bit cinkavanja,nas imeđu sebe.Opet Hrvat na Hrvata. :( Jer Hrvat će puno prije prijavit susida nego stranca koji radi na crno. :x
Znači,opet dolazimo na staru rimsku,divide et impera.Malo nam je toga,ono ,fali nam razjedinjenosti,političke,kulturne,ekonomske? :roll:

Plenkoviću,VRIME JE !

P.S.Stari Kinezi su cara trpili max.10 godina.Zašto?Jer bi se u tom vremenskom razdoblju iskvarija pa i kriminalizira,kako koji.I oni bi ga makli,na ovaj ili onaj način i postavili novog.I taj bi poslužija možda i kraće ali ne i duže vrime.I onda dolazi novi,sa novim idejama,politikama,programom.Zar su Hrvati pametniji od kineske,istočnjačke mudrosti? Eto,vi sami zaključite.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun May 31, 2026 6:22 am

U moru glupih izjava u javnom prostoru, na ovu temu, zapamtio sam "biser" ministra turizma Glavine, koji je lakonski izjavio da, citiram, "ako su iznajmljivačima visoki porezi, neka rade više, bolje pune,,,!"
Kako sit gladnom ne viruje ?! Ni on ni Plenković nisu financirali svoje studije radom roditelja u obiteljskoj kući, sezonu za sezonom, i tako desetljećima, to je očito !
Ono što nijedna vlast nije raščlanila, od 1992.g. , do danas, jest razdvajanje žita od kukolja, i konačno profiliranje svekupnog iznajmljivačkog fonda onako kako jest.

Za to nije potreban fakultet. Ima tri skupine. oni domoroci koji žive u objektu kojeg iznajmljuju, svih 365 dana u godini, najčešće sa sveukupno manje od 20 postelja.
Druga kategorija su oni koji peru novce, i koji imaju i po 20 apartmana, a ne ležaja. Usudim se reći da u toj kategoriji ima više stranaca i stranog kapitala, nego hrvatskog.
Treća kategorija su oni koji rade na crno, i u koje hrvatska država nikad nije ni taknula, a točno zna koji su, i gdje se vrti puno veća lova nego u legalnom biznisu.

Poseban su slučaj oni vlasnici, pretežito stranci, kojima je sezona duža nego nama, iznajmljuju svojim sunarodnjacima, a sve pod krinkom "prijatelja". Ni od njih, ni domicilna, ni hrvatska država nemaju ništa, ostvaruju goleme ekstraprofite, i trljaju ruke već tri i pol desetljeća !

Mogao bih nabrajati do sutra, ali kome ? Jer, oni koji bi to trebali shvatiti ne čitaju naše male forume. Oni su završili američke turističke studije u Dubrovniku, oni sve znaju.
Šuplji su od švicarskog sira.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jun 01, 2026 1:00 pm

Sve ovo pošalji ministru glavonji.Ako ne on,netko od njegovih će pročitat.NHF
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jun 01, 2026 5:26 pm

Misliš da oni to ne znaju ? Znaju, ali se prave da ne znaju. Isto ka i muž, kad zna da ga žena vara, ali on i dalje živi s njom. Dokle, ne zna ni Đekna !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jun 11, 2026 2:07 pm

https://www.youtube.com/watch?v=k84Jz-GVagk
Ma kako to uvik AKL-ovac - prvi ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 15, 2026 1:56 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/egi ... ostalo_d_0
Koliko policajaca i policajki treba biti fizički napadnuto da se počinitelja primjerno i adekvatno kazni ? Najveća "kazna" prepraćenje u Ježevo, i izgon ? To mu je nagrada.
Promislite što bi dobio u svojoj zemlji na nasrtaj na policajca i ozlijeđivanje istog ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jun 17, 2026 3:04 pm

Uđem jutros u trgovinu Studenac, i pitam Indijca iza šanka da mi da pola kruha, pokažem mu prstom kojeg. On mi prereže pola, da mi, i kaže 1,65 eura. Znači, kruh koji teži 800 grama, košta 3,30 eura. Kilo stoji 4,13 eura ! Pitam ga ja zar je kruh (opet) poskupio ? On reče : Zar ne znate, sve je poskupilo !

Gledam uokolo, di je candy camera, ne vidim je, što ne znači da je nije bilo? Jel' ovo neko na nama radi pokus, koliko ćemo dugo izdržati! Malo im je bio onaj pokus 1991?

Slušam, u Saboru su dali prijedlog da se poveća mirovina onima koji su nakon demobilizacije radili do umirovljenja. Poznajem na stotine hrvatskih branitelja, ne samo iz svoje postrojbe. Mogu na svojih 20 prstiju, ruku i nogu, izbrojiti koji su to učinili. Jedan sam od onih koji jesu. Ispali smo zadnje budale ! Zašto ? Zato jer kad sam došao predati molbu za odlazak u mirovinu, i uz radnu knjižicu predao potvrdu o dragovoljačkom statusu i ratnom stažu, službenica mi je to vratila isti čas, bacivši preko stola, poprativši riječima, citiram, "da ih to ne zanima"!

Tu ponižavanju nije bio kraj, nisu mi (nam) priznali dva mjeseca rada u Narodnoj zaštiti, od jutra do mraka. Odgovor nadležnog tijela je bio groteskan, citiram, "niste nosili oružje, pa se ne računa" !

Imam još niz "bisera", predmeta za proučavanje kako satrat ratnike u miru, ali čemu pisati? Većina ih se "snašla". Ostali ne vjeruju, misle da se to dogodilo u Tadžikistanu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jun 18, 2026 1:38 pm

Prerano sam se obradovao. Vladajući su odbili prijedlog oporbe za pravednijim penzijama za branitelje koji su radili do zadnjeg dana zakonskog okvira ! Pri tome su iznijeli nevjerojatan podatak , da većina ima mirovine u prosjeku preko 1400 eura, a manjina nešto preko 600. To nije problem, ni med cvetjem ni pravice, problem je duboko moralan, oni koji u prosjeku imaju preko 1.400 eura, imaju u prosjeku 18 godina staža, oni ostali, preko 40 ! Jesmo li mi ratovali za istu državu ?

Prvo su me zajebali u socijalizmu, rekli su, završi redovno sve škole i fakultete, zaposli se, radi pošteno najmanje 40 godina, imat češ mirovinu dostojnu treće životne dobi.
Lagali su, ne mene, nego jednu cijelu generaciju.
Onda su me lagali u Gardi i HV-u, nisam dobio nijednu plaću ! Rekli su, časnici i dočasnici su se "dobrovoljno" odrekli plaće u korist pive za običnu vojsku. Zna se ko je i liferovao tu pivu, ratni profiter iz Metkovića ; tako nam je rečeno, mnogo poslije...
Onda sam se demobilizirao, imao pravo na 12 prosječnih plaća, kao i svaki obrtnik dragovoljac, nisam dobio jednu kunu. Sudio se godinama, na koncu su mi poslali dopis da ne postoji više tijelo koje mi je to dužno isplatiti ! Kao da nismo više u Hrvatskoj ? Kao da je netko prodao moju Domovinu ? Nisu imali muda napisati da nisam imao pravo.

Ali, da se vratimo na prvi pasus. Ispada da ovoj našoj jadnoj i ispaćenoj Domovini više vrijedi onaj sa 18 godina staža, nego onaj (ja) sa 48 ? Borili smo se za istu zemlju.
Znam i zašto. Ali, o tom, potom...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jun 19, 2026 9:02 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/suk ... ajnovije_d
Kad 17-godišnji migranti pucaju i režu grkljane, što očekivati u skoroj budućnosti ?
Ili da pitamo predsjednika našeg Sabora u kojoj su kategoriji, profesori, inžinjeri, ili doktori ? Kirurzi, morti ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK