Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Wed Nov 01, 2017 8:02 am

https://www.hamradio.hr/download/Kamp_P ... rogram.pdf

Evo moga prijatela Hrleta, ponavlja gradivo od lani. Lani je to bilo svehrvatsko druženje RA mladeži, u naravi klinci iz Pazina i Zadra, sada je to WW.
Šuperali su Zvjezdano selo. U tekstu kažu da su gradivo od 24 školska sata podijelili na tri dana, a prvi dan se ništa ne događa !
Ali, to nije sve. Ono što mi je izmamilo osmijeh na lice je kategorija "zaduženje osobne radio stanice" !!!!! Tako i treba ! Treba mlade naučiti što je revers, i kako se pravilno koristi !

Pa je snig na Platku, ne bi in ruka usala da su odveli dicu na grudvanje ! Kako su umnici, organizatori ZS, lipo uvezali nauku i tečaj plivanja !

Odmah po objavljivanju ove vijesti na HRS web naslovnici , zove me prika iz metropole, veli, vidiš kako je HRS našao modus za pomoć Istrijanima za obnovu poharanih lokacija. Pogana li jezika, velju ja, to se rješava na višoj razini, ovo je sića...

A popratni tekst, kao da je pisala žena iz Bednje, naime, u hrvatskom standardnom književnom jeziku se ne piše "poslati JU u HRS".
O jeziku rode da ti pojem...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 08, 2017 9:47 am

Ima puno lipih stvari, neke smin kazat, neke (za sada) ne.

Obilazin KZŽ-u, gledan , po nalogu prijatelja Hrleta, kome su antene na zemlji, kome nisu, brojin članove po Zaboku, da vidin odakle in dva zastupnika, neću ih posjetit, nisu ni oni mene kad su ovo lito bili na Zlatni rat, slikavali se, i mećali slike na F/B !

Mora čovik, s vrimena na vrime, doć ovamo, di su korijeni, od Matije Gubca, priko Tita, do Franje, podsjetit se na kuhanu svinjsku glavu, s kupuson.

Nastupajući vikend je presudan, biti, ili ne biti. Naime, Martinje je. A di u Europi ima više vinskih biškupa, no u našem lepom Zagorju.
Već od ponediljka slušam stalno na lokalnim radio postajama : Ne vozite kad ste pijani ! Odma mi padnu na um dva legendarna vica :

1. Pita Franc Dudeka : Jel ti voziš kad piješ ? A kak bi vozil, odgovara Draž, kad su mi ruke zauzete !

2. Pita milicioner Dudeka, kad ga je zaustavio na cesti, za volanom, vidno pijanog : Jesi ti pijan ? Nisam ! Jesi trezan ? Nisam ! A, kakav si ? Taman !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 13, 2017 7:04 pm

Kako san bija na putu, po Lijepoj našoj, propustija san radit aktivaciju 9AFF-0066, što su radili članovi RK Marjan. Zgodan link, pa klupske sličice diploma, zapne mi za oko DXCC, datum 13.05.1971., na njoj naljepnica 325. Da se zna da je tamo bio drug Goran.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 17, 2017 7:49 am

Eto, dočekasmo i tužnu obljetnicu, 10 godina od svrgavanja Pere, i želje, i nadanja, da će nam s mlađim i sposobnijim (?) osobama biti bolje. Ja i Djani se svih ovih deset godina pitamo da li smo učinili dobro za HRS, ili nismo ?
Ono što pouzdano znamo, svjedočimo i vidimo jest činjenica da je HRS postao neprepoznatljiviji u društvu, gurnut na marginu, bavi se sam sobom, upražnjava aktivnosti koje zanimaju manjinu, a većina čeka QSL-karte s (nekad) nacionalnog biroa, milosti božjom, iako su debelo platili, za tu neadekvatnu uslugu.
Ne smeta to trenutne obnašatelje vlasti, koji su tamo zasjeli izbornom kombinatorikom, od problematičnog broja zastupnika po klubu, do glasovanja pod vidnim utjecajem alkohola, samo da se produži mandat, da se ponašaju kao da im je to ćaćino.
Samovoljnost, samodostatnost, tzv. elitizam, preferiranje nekoliko klubova na uštrb ostatka Hrvatske, amoralnost odluka, sve to krasi ovu trenutno vladajuću garnituru.
Nek se kupaju i dalje u svom samozadovoljstvu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Nov 18, 2017 2:42 pm

Objesiše jučer, poslije duge i teške bolesti, spisak plaćenih članarina HRS-u, od strane članica, čitaj, hrvatski, latinica, klubova.
Naravno da nisu objesili spiskove s imenima i pripadnosti matičnom klubu, jer bi se onda sve razotkrilo. Niko ne reže granu na kojoj sjedi, osim ako grana ne pukne sama. Trula građa...

I ovako, za onog tko zna čitati, i razumijevati, napisano, puna RABA podataka.

Poći ću od mog dragog prijateljskog kluba Jan Hus. Na njihovoj osvježenoj stranici 60 članova, HRS-u platilo 29 ! Još kad bi se vidilo po imenima, koliko je "dupljaka". No, cilj je postignut, u baznoj godini, kad se određivao broj zastupnika u skupštini, bilo je uplaćeno 37, tek toliko da je od njih dva glasa !

Jasmin na FER-u i Kefa iz Daruvara 0 članarina, no to ne smeta onoga sa dihalicon i Kefu da pišu po forumu ! A nisu platili ništa. Ej drugovi, Marko nas košta 30 Kkuna godišnje, neću ja vazda za vas davat !

U Zadru (1BST) JEDNA članarina, a predsjednik dobio nagradu na prijedlog drugova iz HRS-a ! Tu debelo smrdi...

U Veloj luci isto, biće da je tu JEDNU posla Mate iz metropole, sad je velika plaća, ima se, mere se...

Našice, Križevci, Šibenik, Gunja, sve ka na sportskoj prognozi, 0 i 1.

Karlovac, Gomilica, Varaždin, Bjelovar, Novi Marof, Ludbreg, Zabok, to sve drži umjetno, između 31 i 37, da ih poslije, u idućoj baznoj godini niko ne optuži za "štelu" ! Ima se, mere se, troši se.

Suma sumarum, ugrubo, zadnjih 3-4 godine su HRS vlasti baratale cifrom od oko 2.000 članova, sada, po ovim njihovim podacima, 1.329 ! Biće i manje, kakvu politiku vode.

Ima još, pomalo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 19, 2017 9:02 pm

Napali su me danas, verbalno dakako, dvojica frendova, da šta ja ne bi da plaćanje "doprinosa" drugom, ili trećem klubu, da neko za sitne novce odradi puste dx ekspedicije s klupske lokacije.
Kad smo bili u kolonizaciji, jedna je "slobodna" ženska išla putem i vikala : Moja roba, moj dućan, kome hoću, tome dam !
Naravno da nitko ne plaća nekakve "priloge" klubu, udaljenom stotinu i više kilometara, za lijepe oči . Reka je jedan moj prika, sa prve crte, da je seks ono kad uživaju dvoje, a kad uživa samo jedan, onda se to u narodu zove drkanje...
Neko 50, neko 500, neko 5.000, ima ih (jednokratno) još i više, nešto na klupski račun, nešto u suvo (čitaj, latinica, hrvatski, na ruke), samo da bude seksa...

Neka se ljudi zabavljaju i vesele, život je (pre)kratak.

Razumni ljudi, članovi HRS-a, neće nikada odustati od tražnje liste platiša HRS-u, s oznakom pripadnosti MATIČNOM klubu, upravo zato da se spriječe malverzacije, mućke i prijevare.
Previše je indicija, i dokaza da su neke sredine štelile broj članova, da bi imali dva zastupnika, da bi, odmah u godini poslije, taj broj naglo pao. Na Balkanu nema slučajnosti.

Mani pulite, jel' ste se u to kleli ? Dokažite iznošenjem traženih podataka.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 22, 2017 9:52 am

Na HRS web naslovnici nas Hrle & drugovi, obaviještavaju da je završen vikend mladih u Pazinu. Ove godine su mladi iz Pazina i Zadra bili "pojačani" mladima iz Ozlja !
Koliko god Potemkin natezo, i rastezo, ne može biti svehrvatsko druženje RA mladeži, što su od početka pompozno najavljivali i obećavali.
Ni riječi o diplomama, i skijanju na Platku.
Požuri Hrle, Merkelica pada...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 26, 2017 11:58 am

Blagdan je Krista kralja, cijelog svijeta. Polako ulazimo u Advent, iduća nedjelja je prva adventska. Ljudi zbrajaju, i oduzimaju, svode osobne i profesionalne račune za ovu godinu.
Otprilike u doba slijedećeg tjedna, pokojni tajnik Žika bi okupio sve voljne amatere u Savez, na prigodno druženje, ćaskanje, rekapitulacije, slušanje planova za budućnost. Većina bi nešto ponijela, tako da nikad nije falilo jela i pića. Nikad nije bilo pijanih, ni ekscesa, i svak je otišao iz Dalmatinske 12 bogatiji za još jedno kvalitetno druženje. Trebam li napominjati da je dio vremena bio utrošen i za sortiranje i preuzimanje QSL karata ?

Mi danas, još uvijek ne znamo da li je bio sastanak IO HRS-a u Bjelovaru, kako je bio i najavljen. Zadnji zapisnik IO-a je iz svibnja ! Plan rada, i financijski plan za 2018.g. su misaone imenice.
Da ne bi, ne daj Bože, upoznali svoje članice, i zastupnike u skupštini !
Kako su počeli naopako, tako će i završit. Sve što s vragom počme, s vragom i završi.

Zovu me ljudi, pitaju da zašto nismo pisali žalbu na sortiranje RK OiV u klubove s Jadrana. Svakome san reka isto, oli oni ne znaju da rade naopako ? Znaju brajo, ali naviklo, ovih 25 godina...

Njima je bitno imati Povjerenstvo i predsjednika istog, za svaku stvar. Sve ostalo ide samo od sebe. Nirvana, ili Arkadija, svejedno.........
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 01, 2017 7:11 am

Opet je bilo nevrijeme u Istri. Opet će Hrle zazivati pomoć, preko onog sterilnog foruma. Možda su im je dali (HRS) i prvi put , tko zna ?
Ne zna niko ništa, jer zadnji zapisnik sjednice IO-a je na web-u s datumom 20. svibnja o.g. ! Oni, po starom sovjetskom receptu, upražnjavaju uhodanu praksu da, loše vijesti serviraju članstvu s velikim vremenskim odmakom, tako će baza biti manje ljuta !
Ko zna da li je bio sastanak IO-a u Bjelovaru, koje su odluke, da li je i koliko dano Istrijanima, koliko Hrletu i Davoru za WRTC 2018 ?
Plan rada i financijski plan za 2018.g se kriju ko zmija noge. To se predlaže, a zastupnici skupštine glasuju. Poziva nema, kao što nismo od Saveza u 2017.g. dobili ni jedan jedini pisani tiskani dokument ! Prvi put, u zadnjih 70 godina ! Ko je ima printer, i volje, printa je, ko nije, čita je u pdf-u.

Za kraj, ali ne zadnje, da ponovimo gradivo, a identično sam pisao i prije odlaska u Brazil, hrvatski državljani tamo NE predstavljaju Hrvatsku, nitko im nije dao , ni poklonio, taj mandat, nego samog sebe, sa svim svojim vještinama, sposobnostima, i dometima.

Isto je bilo i za Vanuatu, pa je HRS to lažno prikazao kao pomoć klubu iz Pazina, retroaktivno, dakako, kao i za autobus za Kraljevicu iz istočne Slavonije.

Još samo da dočekamo spisak članova HRS-a s oznakom pripadnosti matičnom klubu, pa da i zadnje maske padnu. Pola je mandata, taman.
Zeman je, jer će sada početi pripremati kuhati novu turu balkanskog lonca, za ostanak na vlasti i u periodu 2020.-2024.g.
Koki lud, moš mislit. Ka i zadnji put.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 01, 2017 10:01 am

Da ja ukratko bez puno filozofiranja rezimiram:Sve je to jedna velika IZDRKOTINA ! :twisted:

9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK