by 9a2jg » Tue Oct 18, 2022 6:07 pm
A, ima san ja velu šedutu, priko mobitela, sa jednin kontinentalcen, taman mi je doša na tir. Govori da ja napadan ljude, a ja njemu da na Mixed DXCC ima ravno 106 osobnih hrvatskih znakova.
Od tog broja, prvih 50 se mogu nazvati DX-erima, ostali su , ili rekreativci, ili ih baš nije puno briga, da se niko ne ofendi... Od tih 50 prvih, pola ih je radilo s tuđim, ne ultimativno remote, radio sredstvima, za postići skor koji imaju. Ne mora meni niko ništa priznat, na primjeru RK Jan Hus, ja san doktorira na tu temu, jer sam ih svojim istinitim pisanjem razgolitija, i onda je, u godinu dana, od osamdesetak "članova", spalo na 28 ! Ovi ostali, su mi, u razgovorima jedan na jedan, priznali da su bili članovi da bi mogli uraditi koju dx ekspediciju, u naravi, zemlju koja im fali.
Varaždin, Čakovec, Zagreb, Broćanac, Učka, Buje, uvik postoji klupski "odrađivač", jer se pasvordi dile na kapaljku.
Interesantno da je Hrle gadija pokojnoga Vinceka, da su im antene na podu, a nikad nije uzeja u usta svoje susjede, koji, bez antena, imaju velik broj DXCC zemalja.
Zovu mene ljudi, ukazuju kako su neki dobili novi troslovni, dvoslovni, novi dvoslovni, i jednoslovni znak, a na kući D4B, ili windomica. Njima na dušu, samo, mi nismo blesavi.
Pošast zvana remote, samo će polarizirati, ionako premali korpus DX-era, na one koji se trude sa svojom opremom, lokacijom i znanjem, polučiti što bolji skor, i na one koji su pretežito prodali dušu vragu, i idu najkraćim putem do zamišljenog cilja. Svi su već shvatili da je HRS i hrvatska mladež samo poslužili svrsi, u ostvarivanju tuđih ciljeva, onih snaga koje ne žele nama dobro.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja