Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Thu Oct 13, 2022 11:41 am

Zvrči mobitel, zove metropola, veliju : Koja si ti Koki naivčina, pa to sve radi ista osoba !
Ne virujen ja u to, to oće da nas zavade... ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Oct 13, 2022 2:49 pm

Isto ka i od jednog našeg kolege.Da je Superman nebi moga 24 ure bit nazočan na bandovima.Doduše ima i automat software pa se uključi. ;) Ali jeli to ima ikakve spone sa RA? :roll: Ja točno znam kad radi živi operator a kad automat.
Nebi stavija ruku u vatru da na isti znak ne radi i više poslužitelja.Jer san isti znak zna nać na 2-3 banda u isto vrime.Prema tome.... :? Ali dobro,ako taj vid bavljenja radiom čovika veseli,samo naprijed dok sve ne izgori.U ovom sliučaju tuđa sredstva za rad.Prekooceanska.
Glede tog "Francuza"-
Wiilliama (Billa)...on je bliži po rodu a i po imenu budućem kralju Velike Britanije nego prosječnom Francuzu. :D A i bezime mu je fetivo francusko.Ako ćemo se zahebavat.
Ali samo Koki i Reni to vide.Ka da su svi ostali slipi pored zdravih očiju :?: :o Bože mi oprosti,ne želim nikome takvo što.To je tek uzrečica,razumije se.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Oct 13, 2022 5:42 pm

Druže Reni, nemoj tako ! Skroz si zaboravija ulogu, slabo pamtiš tekst, oli ne znaš da si ti oni "dobri", a ja san onaj koji ti truje dušu ? Oli si zaboravija kako je radila UDBA u socijalizmu, za politički vic fasuju jednako, i oni koji priča, i oni koji sluša ! Kako je meni pajdo iz Sinja priča, nalije ga UDBA-š u krčmi u srid Sinja, pa ga onako, okolokole, slučajno priupita : Je li der , Markane, kako ide ona "naša", U Madridu grobnica od zlata,... Moj ti dobričina Markan privati, i eto belaja, dođoše dvojica, jamiše, i ublo baju u njemu. Ujutro, kad se rastriznija, pita on : Ljudi a šta ste me zatvorili ? Piva si onu, druže Tito kupiću ti fiću, a mercedes Anti Paveliću, govori zatvorski milicioner. Pa šta ste me zatvarali, fićo je dobar auto, slavodobitno završi moj Markiša.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 14, 2022 6:48 pm

Vidin ja spotiranoga 9A/YU2NPC, naš Nele iz Pirot. Odma me je sitija na onoga maloga iz srpskog odmarališta u Našemu malome mistu, šta mu je dotur Luigi vadija udicu iz noge, a ovi ga posla u pizdu materinu ! Poslin su postali prijatelji, Luigi i burazer, a za "nagradu" šta ga je posla u materinu, Luigi ga je odveja na obid u Bepine !
Koliko ja vidin, i čujen, osta nan je mali iz Pirot, sam , na balkanskoj vjetrometini, ne javljaju nan se više Rvati iz Dojčlanda, ni muslimani iz BiH ! Biće se šticali, pročitali istinu na ovom forumu, pa su in, pametniji i mudriji od njih, rekli da potegnu ručnu.
Naš regionalni Nele redovno osvježava svoj profil, na qrz.com. Prije je pisa samo da radi remote iz Hrvatske. Sad već reklamira i firmu, vlasnika opreme na lokaciji u Bujama. Pomalo, doće i drugi zahtjevi. Najteže je prvi put, poslin te krene...
Ništa nije tako skupo kao besplatan (američki) ručak.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Oct 15, 2022 3:26 pm

Zovu me prijatelji i kolege, tek nakon mog pisanja su se obadali da na HRVATSKOM entitetu, tj. pripadajućem dijelu svjetskog RA kolača, na Clublogu, figuriraju DVIJE stanice, isto kao da su hrvatske ! Od stoljeća sedmog ! I nikoga to nije briga. Znam da nemamo čuvare ćudoređa i morala, ali pripadnost domovini, s pripadajućim ponosom, i sve što ide uz to, ti ne bi smio nitko oduzimati. A upravo to rade, mic po mic, sistematski, s planom. Prvo su počeli s mixed DXCC, sad su već i na Club log-u, što je slijedeće ?

Kad su Zagorca pitali da li je pijan, on spremno odgovori : Nisam ! Pitali ga da li je trezan, on odgovori : Nisam ! A kakav si, pitali oni. TAMAN !

Sad je taman vrijeme da se probudite iz sna, i razaznate likove i okolnosti oko sebe. Kad skužite sve likove, i situacije, odlučite se, da li ćete što poduzeti, ili nastaviti spavati.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Oct 16, 2022 11:21 am

Zvone telefoni, ljudi viču , "oli ste ćoravi, nije dvi, nego tri postaje iz inozemstva, iz remote-bratije, pokazuju zube i bezobrazluk, šutljivoj hrvatskoj pastvi, ko je gazda u HRS-u !
9A/F5SNJ, 9A/K9AW, 9A/EI8KW. Neki od nih su i uslikani sa samozvanim elitistima na Kozjači. Javno-privatno partnerstvo, njih par zemlju, država sve ostalo, oni feudalci 21 stoljeća, koji sad već "školuju" svoje nasljednike. Daruju im dvoslovne i jednoslovne znakove, tako i treba.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Oct 17, 2022 9:00 am

Nije dobro. Zovu me odgovorni drugovi iz metropole, veliju : Koki, kad si zadnji put pisa o ovim svim okolnostima, koje potvrđuju da smo kolonija, naveja si i onoga Amera na mixed DXCC koji radi remote iz Hrvatske. Ali, zbunjuješ narod ! Nije jedan, nego TRI ! Na r.br. 128 9A/K7GM, na r.br. 105 9A/KC6AWX, a na r.br. 101 9A/N4XU !
Ali, to nije sve. Na qrz.com lijepo piše da je KC6AWX - umro ! Poznavajući američku poslovnost, i preciznu ažurnost, to je jedini znak, na mixed DXCC čiji je nositelj umro, a da oni nisu to označili.
Ili, hude misli mi lete ludarom, da nije netko iz "akcijske grupe" nastavio amoralnu i sramnu rabotu ? Sve je moguće u dragoga boga, i cura rodi dite, a muža nema...

Ima još, ali, pomalo ljudi, početak je setemane, naškodilo bi van da van dajen u većim količinama...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 18, 2022 8:27 am

Opet telefonske žice bruje... Iz metropole mi poručuju : Takvo stanje je normalno, tko nas vodi ! U cijelom IO-u jedan jedini na DXCC listi, 9A2EU, a on zasigurno neće dignuti glas protiv narečene pojave ! Dodamo li tome činjenicu da dvojica u IO-u nisu ni operatori, cirkus je kompletan. Trebam li reći da predsjednika ni potpredsjednika nema na službenoj DXCC listi ? Moram li ponavljati da je zadnje DXCC osvježenje za RK Marjan poslao drug Goran, ali prije rata ? Da li je potrebno napomenuti da ni RK Kaštilac nije na DXCC listi ? Sve tamo di je on samoizabrano doživotno odgovorno lice ! Zato nam i je ovako.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Oct 18, 2022 5:04 pm

Uradismo i Benin na 50.Ko direktno,vlastitim sredstvima veze, ko mukte priko V.Broćanac remotea.
"Druže Tito,kupit ću ti Fiću....." ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 18, 2022 6:07 pm

A, ima san ja velu šedutu, priko mobitela, sa jednin kontinentalcen, taman mi je doša na tir. Govori da ja napadan ljude, a ja njemu da na Mixed DXCC ima ravno 106 osobnih hrvatskih znakova.
Od tog broja, prvih 50 se mogu nazvati DX-erima, ostali su , ili rekreativci, ili ih baš nije puno briga, da se niko ne ofendi... Od tih 50 prvih, pola ih je radilo s tuđim, ne ultimativno remote, radio sredstvima, za postići skor koji imaju. Ne mora meni niko ništa priznat, na primjeru RK Jan Hus, ja san doktorira na tu temu, jer sam ih svojim istinitim pisanjem razgolitija, i onda je, u godinu dana, od osamdesetak "članova", spalo na 28 ! Ovi ostali, su mi, u razgovorima jedan na jedan, priznali da su bili članovi da bi mogli uraditi koju dx ekspediciju, u naravi, zemlju koja im fali.
Varaždin, Čakovec, Zagreb, Broćanac, Učka, Buje, uvik postoji klupski "odrađivač", jer se pasvordi dile na kapaljku.
Interesantno da je Hrle gadija pokojnoga Vinceka, da su im antene na podu, a nikad nije uzeja u usta svoje susjede, koji, bez antena, imaju velik broj DXCC zemalja.
Zovu mene ljudi, ukazuju kako su neki dobili novi troslovni, dvoslovni, novi dvoslovni, i jednoslovni znak, a na kući D4B, ili windomica. Njima na dušu, samo, mi nismo blesavi.
Pošast zvana remote, samo će polarizirati, ionako premali korpus DX-era, na one koji se trude sa svojom opremom, lokacijom i znanjem, polučiti što bolji skor, i na one koji su pretežito prodali dušu vragu, i idu najkraćim putem do zamišljenog cilja. Svi su već shvatili da je HRS i hrvatska mladež samo poslužili svrsi, u ostvarivanju tuđih ciljeva, onih snaga koje ne žele nama dobro.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK