Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Thu Sep 25, 2025 1:57 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/nij ... ajnovije_d
Zna san ja da ćemo mi, na kraju, pomagat bidne Nijemce...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 01, 2025 3:31 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pil ... ostalo_d_0
Kako se oni, koji donose ovakvu odluku, ne srame ljudi i boga ? Znaju li oni da je hrana u Hrvatskoj druga po skupoći u Europi, sa svim državama, ne samo onima koji su u EU zajednici ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 02, 2025 9:51 am

Koliko ste naivni govori podatak da vam je Hrvatsku lutriju kupio šeik iz Dubaija.

Ovo pročitah jutros među komentarima na Indexu. Da li to znači da će biti veći dobici ? ;) Veća - manja ? Onda znači, ako imaš novaca smiješ investirat u siguran put u propast, u tuđoj zemlji, ali ne u svojoj ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 03, 2025 1:39 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ple ... ostalo_d_0
A sada malo podsjećanja na moj post o ovome :
index.hr servira priču iz Belog Manastira da učiteljica plaća 100 kuna za gladnog učenika !
Red u dvorištu pučke kuhinje svetog Ante na Svetom duhu duži nego u ratno doba !

Znači, trebalo je onima koji vode ovu državu "samo" 11 godina da shvate da ima i gladnih učenika, i nedohranjenih, s problemima... Nažalost, neće ni ovo preko noći.
Ovo je odluka, do pune realizacije će proteći vode...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Oct 04, 2025 8:55 am

9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Oct 06, 2025 7:34 am

Neki dan, nasabajle, kćer mi je "osvježila" dan. Zove me rano, a znan da to nije njena ura. Pitan je šta se dogodilo da se ustala rano. Ma znaš, radnici stavljaju novu izolaciju na krov, pa san išla vidit šta i kako rade, veli ona. A je, nastavlja, našla san jednoga Hrvata, i sedam stranaca ; pogodi koji su ? A biće Pilipinci, velju ja . Neeeee, Indijci.
Sad me zaintrigirala, pitan ja kako komuniciraju. A, jedan od njih zna engleski, pa on sa Hrvaton tako komunicira, a u obratu on prevodi svojim zemljacima...

Prošlog tjedna su prenijeli mediji da se vrši obuka za vozače, Nepalce i Pilipince, kako voziti po cesti, i što bijele i žute trake znače !!! U pamet mi je došlo što sam pročitao ovog ljeta da im je svaka druga vozačka sumnjiva, a svaka treća - lažna !

Sad se sićan, s početka šezdesetih godina prošlog stoljeća, kad su išli prvi radnici iz Jugoslavije u Njemačku, kako su ih sve maltretirali, od jezika, do asimilacije.
I ta "uljuđena" Europa, s Njemačkom na čelu, je nekima majka, nekima maćeha. Preko noći su zaboravili kako su maltetirali katolike i pravoslavce, predziđe kršćanstva, a ovima su širom otvorili vrata, kao da su im došli najmiliji...

Ti će ih i demontirati, iznutra...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 10, 2025 8:31 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/uvo ... ajnovije_d
Dobro su se sitili, sad, kad su svi inžinjeri, doktori i profesori ušli...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 17, 2025 9:40 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pol ... ostalo_d_0
Di je lipi socijalizam, drug milicioner u plavom, vaspitna palica, i pedagoške metode ?
Da se bar u nečemu (danas) ugledamo u Veliku Britaniju, gdje policajci ne nose oružje, ali, hajde ga takni, ili, ne daj bože, da učini šta je učinio ovoj policajki.
Ne bi dobio manje od 20 godina, i, kad odsluži, izgon, bez prava vraćanja.
A naša država s njima na finjaka, nema tu leba...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 23, 2025 8:31 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/min ... ostalo_d_0

Govorio je o "iznimnoj potplaćenosti hrvatskog radnika". "Znači, ako znamo da je prosječna cijena rada u Hrvatskoj, trošak rada u Hrvatskoj 16,5 eura, ako je prosječno u EU 33,5 eura, ako je u Austriji 44, u Njemačkoj 43,5 eura, onda to govori da je hrvatski radnik debelo potplaćen i debelo na granici siromaštva u cijeloj priči", upozorio je.

Sve je on to lijepo "upozorio", samo je "zaboravio" izreći da je upravo Vlada dozvolila velikim trgovačkim kućama tolike marže, kakvih nema u cijeloj Europi !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 24, 2025 8:19 am

Jutros, najranije, otiđen ja na peškariju, vidit ima li ribe. Ribe nema, ali su tamo penzioneri, čujen žestoku debatu. Prikosutra je dan oslobođenja Splita, nabrajaju koliko je bilo otočana u brigadama koje su ga oslobađale, najviše sa Korčule i Brača, te iz Makarskog primorja. Proleteri, ribari, poljoprivrednici, nadničari. Govori jedan : " Vidiš kako se to poklopilo, u nedilju, i u Madridu su proleteri, kontra fašisti !" Kako, pitaju ljudi. Lipo, odgovara on, El clasico, rojalisti, da ne rečen fašisti, kontra proletera, Real kontra Barcelone ! Pa nastavi : Oli tako nije bilo i prošli misec u Rimu, Roma kontra Lazija ? Uvik su na jednoj strani fašisti, a na drugoj republikanci !

Da mi je mislit. Ako je to tako, a stariji od mene tvrde da je, onda zašto su minjali ime glavnog trga u Zagrebu, ka da je nekome smetalo da imamo republiku ?
A na tragu ovih mojih razmišljanja je bio i jedan visoki francuski diplomat, koji, kad je stigao u posjet Zagrebu, je prvo pita : A zašto ste makli naziv Trga Republike ?

Republiku mi hoćemo, za nju smo se, za nju smo se borili.
Republiko majko naša, mi smo tvoji, mi smo tvoji sinovi...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK