by 9a2jg » Mon Nov 21, 2016 1:59 pm
Dan poslin skupštine su obisili na HRS web naslovnicu dva spiska članica (klubova), za 2014.g. s brojem plaćenih članarina po klubu, i za 2016.g. sa stanjem 12.111.2016. bez broja članarina. To me čudi, jer taj podatak postoji, no, i ovako šture brojke mnogo govore. Nekad više govori ono što ne piše, nego ono što piše ! Nemali broj klubova nema OIB, što je pravno nemoguće. Ono što vladajući hoće izbjeći je , kao i sve ove godine do sada, istina ! Naime, u 2015.g. je bilo 25 klubova koji su HRS-u platili članarinu za svojih 1 do 9 članova !
Odgovorno tvrdim da su tih 25 klubova bili ciljana meta onih koji su htjeli osvojiti vlast, i osvojili je, jer su bili podložni svakojakim obećanjima, i u celofan zamotanih ucjenjivanja.
O čemu se tu radi ? Klub bez tri člana ne može funkcionirati, po zakonu, a bez minimum 7 osoba ne možeš zadovoljiti formu, a kamoli suštinu !
No, u situaciji kada Kandidata predlaže njegov matični klub sa 6 plaćenih članarina, tu razum prestaje djelovati. Cijela se priča tako posloži da se ide izokrenutom metodom, od posljedica, pa se onda kreiraju olakotne okolnosti, do počela...
Kada je nasljednike bivše vrhuške interesirao zakon ? Nikada, bar ovih zadnjih 9 godina... A iz te ekipe imamo predsjednika, zamjenika, i još jednog člana IO-a. Reko bi drug Honecker : Kontinuitet !
Četiri kluba sa jednim (realnim) članom, dva na papiru ! Ko koga jebe u ovoj tužnoj balkanskoj priči ?
Jučer sam bio na jednom krštenju. Jednom dobrom prijatelju, radioamateru, se krstio unuk. Bilo je tamo i drugih radioamatera. Neki mi vele : Ne talasaj !
Ja mislio da smo izašli iz socijalizma ; tako su mi i tamo (neki) govorili.
Kad pišeš, i kad ljudi prepoznaju istinu, tapšu te po ramenu. Kad treba braniti postignuto, tapšača nigdje ! Ostaneš sam, na čistini, svak od tebe pere ruke, a svak je imao (pomalo) koristi od tvog pisanja.
U nas ima poslovica, uvečer trista, ujutro ništa.
Biće bolje, neko viče, na istoku stare priče...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja