Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Fri Jul 04, 2025 7:17 pm

https://www.index.hr/sport/clanak/uefa- ... ort_prva_d
Oće li sad očalinko izvadit iz žepa 300.000 eura i platit, ili pojija vuk magarca, ka i uvik ? Uprava, i članovi NO, godinu dana na kruvu i vodi, dok se klub ne namiri !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 05, 2025 1:10 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zag ... ostalo_d_0
A biće onda i v.d. QSL manager bija u Tomislavgradu ? Nisan nešto čuja da radi E7/9A925T ? Možda san bija na pogrešnim bandovima ?
Možda nešto bude skoro, sa Blidinja ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jul 05, 2025 6:50 pm

A kako ćeš ga čut kad ne radiš FT8?
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jul 06, 2025 6:39 am

Kako je lijepo baviti se hobijem, i usput ne mariti za politiku... Rijetko koji hobi to može realizirati, ovaj da. Zato i jest ovaj forum (mnogo) posjećeniji od "onog" !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 07, 2025 2:44 pm

https://www.index.hr/sport/clanak/vucev ... ostalo_d_0
"Sramota je za grad i državu da Hajduk nema kamp.

Više Hajduk isisa od grada Splita u godinu dana, nego što grad Split financira Narodnu tehniku , od 1945. , do danas.
Samo, svako navodi vodu na svoj mlin ; Narodnu tehniku nikad nije nitko dobro i učinkovito zastupao.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 10, 2025 6:29 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/19- ... ostalo_d_0

Svaka čast ! Kapa do poda zadarskoj ravnateljici i profesorima ! Zadnjih 35 godina u hrvatskim školama nitko ne pada, što je totalno suluda situacija ! Stoput sam pisao za srozane kriterije, i popuštanje preko svih granica ! Negdje, i nekad, se mora reći STOP, i krenuti od osnovnih postavki, i društveno prihvaćenih mjerila, koje su mnogi zaboravili !
S ponosom ponavljam, i u pučkoj i u srednjoj školi sam išao u elitne škole, najbolje u Dalmaciji, i SVAKE je godine bilo onih učenika koji su padali na godinu, onih koji su išli na produžnu nastavu, i onih, koji su u dva ljetna roka imali šansu da se poprave.
35 godina nemamo kriterije, odnosno, točnije, poznati su kriteriji bili srozani. Od školskih, društvenih, do radioamaterskih. Zato je i nepriznat i neprepoznatljiv pojam izvrsnosti, i stvarne kvalitete, utopljene u prosjek.
Zašto ? Da se "bidna dica" ne muče ! Zaboravili su našu staru poslovicu, što nam je pisala na zidu : U mladosti tko ne uči, u starosti taj se muči !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 12, 2025 7:16 pm

https://www.index.hr/sport/clanak/reic- ... ostalo_d_0
Najsigurnije je pitat penzionere na šentadi. Oni su već krajem travnja baratali sa cifrom od oko 60 miljuna eura. U svakom slučaju, nitko živ ne vjeruje u one cifre koje dolaze od službenih osoba Hajduka. Jedino što vjerujemo iz članka, jest očito da, što god Hajduk uprihodi od prodaje igrača, neće ući u kasu Hajduka, nego će posisati banke-vjerovnici. Interesantno,to pišu čitatelji...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 18, 2025 5:43 am

Kako se približava vrh turističke sezone, tako se pojačavaju neplodne diskusije o stranim radnicima u Hrvatskoj, najčešće započetih od lezilebovića, tiktokerica, influencera, i svih onih šta nemaju ni dana radnog staža.

Dakle, uhvatili su se onog, o čemu ja javno pišem već 5 godina. Jesmo li, ustvari, mi sluge njima, i jesmo li gosti u svojoj državi ?
Kad su otac nacije, Konrad Adenauer i Tito sklopili, nikad javno objavljeni, tajni sporazum, SFRJ je počela davat pasoše svojim građanima 1960/61. Rijeke Hrvata, Srba, Bosanaca, Crnogoraca, Makedonaca i drugih su pohrlile u obećanu zemlju Njemačku i Austriju.
Tamo ih nisu čekale raširene ruke, nego hladni propisi, koje Švabe nisu htjeli mijenjati zbog nekih tamo balkanskih gastarbajtera ! Dobijali su najteže fizičke poslove, radili 10 do 12 sati na dan, 6 dana u tjednu, a godišnji su mogli samo sanjati. Glavni razlog tom stanju domaći su branili tvrdnjom da ti dođoši ne znaju jezik, pa im ne mogu dati lakše, odgovornije, i bolje plaćene poslove. Kako Balkanac poštuje domicilnu zemlju, ti naši su samoinicijativno, išli u večernje škole, na kurseve, ukratko, htjeli su se "uklopiti", i golema većina je u tome i uspjela. Sve su postigli svojim teškim radom, i školovanjem, iz svog džepa.

Kad je počela ova pošast s stranim, pretežito škurim, radnicima u Hrvatskoj, djeca i unuci onih gastarbajtera iz prethodnog pasusa, su prvi digli glas i upozorili na povijesnu nepravdu, koju EU, preko hrvatskih državnih izvršnih tijela čini Hrvatima ! Tim škurima nije bio uvjet da znaju jednu riječ hrvatskog jezika !
Kako je sve i počelo u europskim centrima moći, od Brisela, nadalje, to se samo prelijevalo na Hrvatsku. Naši su nas političari držali i drže za bedake, stalno nas uvjeravajući da su oni neophodna radna snaga, da su to poslovi koje navodno Hrvat neće da rade, i sve u tom smislu. Nepoznavanje jezika nisu ni spominjali ! 65 godina tlačenja ljudi sa područja bivše YU, pa stoga i Hrvata, se preko noći zaboravilo, obrisalo spužvom.

I slijepac vidi da se radi na dva razboja, obaranje cijene rada hrvatskom radniku u Hrvatskoj, i zamjena stanovništva. Očito je to naum svjetskih centara moći.
Oni i njihove zemlje, koji su stekli bogatstvo i prosperitet kolonizirajući zemlje trećeg svijeta, izrabljujući njihovu radnu snagu, i i izvlačeći njihova prirodna i rudna bogatstva, sada "peru" savjest preko zemalja u tranziciji, kao što je Hrvatska.
Ne, moja generacija nije zaboravila ubojstva Patrisa Lumumbe i gen. sekretara UN Daga Hamaršelda prije 64 godine. Izvađeni su svi arhivi i dostupni javnosti. Ubojice su oni isti koji nam danas kroje kapu.

Dok smo bili u socijalizmu, nabijali su nam stigmu "malog, nevažnog i neukog naroda". Sada svoje grijehe peru u našem koritu. Zašto ? Ispod časti im je priznati istinu ?

Jedno je sigurno, hrvatskom narodu je prekipjelo i dosta mu je ove woke ideologije, naturanja imaginarne krivnje, i trpljenja kazne koju ničim nismo zaslužili.

Za kraj ću citirati sebe, od prije 5 godina, " strani radnici sa sobom nose potrebe, navike, svoju kulturu, ponašanje i način komuniciranja".
Ove godine smo bili svjedoci vjerskih obreda u dvorani na Gripama, i supetarskom nogometnom igralištu. Šta je iduće ? Ono što sam javno pisao 2018.g. ?
Ponovio bih, ali nemam kome ?

Kako bi prošao Marokanac koji je tukao glavom hrvatskoj policajki o zid, za isto kazneno djelo u svojoj zemlji ? Pojela bi ga noć.
Kako je moguće da opetovani silovatelj i osuđeni kriminalac šeće slobodno Zagrebom, iako zakon veli da je nakon odsluženja prve kazne trebao biti deportiran ?

Sve ovo hrvatski ljudi vide, osjećaju se bespomoćno, kao da ne žive u uređenoj i pravnoj državi, i kao da postoje da bi služili stranim radnicima ? Prestrašno.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 19, 2025 7:50 am

Prije par godina, svi su hrvatski portali prepisivali sa švedskih, "senzacionalnu" vijest, da je njihova policija UHVATILA na djelu naše zemljake kako peku janje na ražnju !
Kao prvo, netočan je bio navod da su ih "uhvatili", jer ovi nisu bili u bijegu, nisu prekršili nikakav zakon, i pekli su janje na svom posjedu, ne smetajući ikoga.
Ko sad se sjećam vike i skike "ljubitelja životinja" koji su osuđivali "primitivne Balkance" koji su donijeli balkansku nekulturu, u njihovu djevičanski čistu Švedsku ! Pri tom nisu pošli od činjenica, a to je da su Zemljaci kupili ubijeno i očišćeno janje u švedskoj mesnici, a da daljnje postupanje aktera nije povrijedilo NI JEDAN švedski zakon.

Prekjučer su skupina Šveđana, po pisanju tiska, radili roštilj do kasno u noć, nisu sanirali mjesto loženja, jaka bura odnijela žeravicu na borovu šumu, suhu kao barut, i eto belaja ! 42 hektara opožareno, stotine vatrogasaca i tehnika angažirani da se vatra zaustavi, šteta neprocjenjiva. Ti borovi koji su tamo izgorjeli su posađeni u sezoni 1960/1961. , znači trebalo im je 65 godina da dosegnu to što jesu. Da se danas opožareno područje sanira, korijeni izvade, i posade novi, treba im još 65 godina !
Golemi troškovi, i sve što uz to ide, sve po leđima poreznih obveznika RH ?

Naše jarane što su pekli svoje kupljeno janje na svom posjedu, kazneno goniti, a njih ? Baš me interesira ishod očevida, tijek postupka pred ODO, i ostalim pravosudnim tijelima. Znam ishod, ali ga se bojim napisati. Znate ga i vi, dragi štioci, a sve se svede da velika riba jede malu ribu. Zato će biti, ka i uvik, da je vuk pojija magare.
Nisu mu smetali ni koža, ni papci.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 22, 2025 6:05 am

Posjetio sam jučer penzionere na šentadi, koji uvijek sve znaju, a naročito o balunu i turizmu. Dotakli smo se sezone, za koju službena glasila tvrde da je bolja od lanjske, dok ih ljudi, iznajmljivači, i promatrači-demantiraju. Dokaza ima na svakom koraku, od egzaktnih, matematičkih, do vizuelnih, količina slobodnih parking mjesta. Ista je situacija i u susjednoj Crnoj gori i Albaniji, samo to oni pišu puno otvorenije i , izgleda, iskrenije, i, samim tim , vjerodostojnije.
Tko je omanuo, šta vele penzići ? Omanula je srednja klasa , srednje Europe, plus Austrija i Njemačka. Ta srednja klasa je ona populacija koja nam je nosila sezonu, bila njezin gro. Oni, očito, slabije žive, nema više jeftinih energenata, nema jeftine radne snage. Očito da su se njihovi političari malo zahebali, kad su vabili migrantsku (radnu) snagu, jer od toga kruva - nema ! Ta populacija je već predisponirana, u matičnoj zemlji, da će u zemlji primateljici živjeti od socijalne pomoći, školovati mukte djecu, imati besplatni stan i komunalije, i druge beneficije. Sada Europa ima problem, osim nekoliko miljuna uvezenih neradnika iz muslimanskih zemalja, ima i desetak miljuna Ukrajinaca, koji isto, pretežito, ne rade. Hrvatima bodu oči luksuzni automobili, potpore države u eurima koje su jednake plaći našeg prosječnog radnika ?! Vojni obveznici šetaju, a Europa to financira ! Njihova djeca organizirano, četvrtu godinu dolaze se kupati na Jadran, a hrvatska djeca - ne ! Kao da smo zaboravili da su i naša djeca, poglavito iz unutrašnjosti, dolazili u odmarališta Naša djeca, da provedu tjedan - dva na moru, jer im roditelji to ne mogu priuštiti. Da ne pričam o djeci bez roditelja, te onih slabijeg imovnog statusa. Da me se ne shvati krivo, drago mi je za svu djecu ovoga svijeta, ali, zar se ne bismo trebali pobrinuti prvo za svoju ?
U zagrebačkom Pionircu stoje Ukrajinci umjesto da su tamo naša djeca, koje sam i sam vodio na ARG iz kluba. Da ne spominjem ostale lokacije, od otoka Mladosti-Obonjana, kojeg su dali na dugogodišnju koncesiju Englezima, Badiju, hercegovačkim fratrima, Šipan, Kraljevicu, Novi vinodolski, Selce itd.
Pišem gornje retke ogorčen na stanje, koje je suprotno stanju naše mladosti i odrastanja. Sam sam bio u Brezovici, Mariji Bistrici, Fužine, Lokve, i desetinama drugih, koje, po kućnom budžetu, ne bih nikad vidio da nije bilo organizirane sustavne skrbi za djecu. Poslije, u radio klubu, nije bilo mjesta, gdje nisam vodio klupsku djecu i omladinu. Od Biograda, do Gorskog kotara, Zagreba, Kumrovca ... Zašto ? Zato jer su i mene vodili, i time sam vraćao djelić onoga što je meni društvo dalo !
I vlastitu sam djecu slao, po Hrvatskoj i BiH, i to im je poslije u životu samo pomoglo da vide širinu društvenih zbivanja, i razumiju događaje oko njih.

Ali, što reče drug Laureat, tko sam ja da vam pričam priče iz davnine, piše na osobnoj da nisam Ivana Brlić Mažuranić ! Mastodont, proša rat, PTSP, to su epiteti s kojima nas HRS vlast "časti"...
Sad će, skoro, IOTA contest, opet ćemo gledati fotke s jednog našeg otoka, s band filterima na zidu, što ih pokloniše "osloboditelji Konavala". Sami se pokapate.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK