Slažem s s Markom i Tomom ... jedan contest manje u našem kalendaru 73 Dino
a jel nas koji se stvarno ovdje takmičimo već godinama netko nešto pitao? Pogotovo nas koji smo ozbiljno in i radimo MS godinama. Čuo sam od nekoga da se spremaju promjene, ali trebala je biti javna rasprava. Nisam sklon kritici, ali ovo je prošlo previše ispod radara.
Nadam se da ce do godine uvesti i FT8 vrstu rada :-* Bitna je kvantiteta ne kvaliteta ;D
Da ne odgovaram po redu i ne izvalcim recenice iz konteksta ja cu opcenito..
Mislim da je vecina diskutanta u pravu, a narocito oni sto brane 9ACW.
Zasto?
Pa, moje je misljenje da se ne moze preko noci nesto ukinuti, pregaziti sa necim novim i to sve zbog pogodovanja ne znam kome? Da li "mladima"?
Za pocetak se mogla uvesti kategorija "mladi", pa mozda i promijeniti mnozitelje... "mladi" nam idu na QRQ natjecanja, zasto nebi imali i svoju kategoriju, po meni je to sasvim OK.
No, ovakva promjena izazvati ce (opet po mojemu) sasvim suprotan efekt?
Vecina natjecatelja u 9ACW kontestu zna za kontest i u prosincu ce na kalendaru pogledati i vidjeti da toga vise nema?
Tada ce mnogi tek procitati propozicije 9ADX kontesta, pa ce onda traziti pogodan program,kategoriju..itd..itd..a na kraju ce (valjda) neki i odustati jer vise nema njima omiljene kategorije?
Sa svime tima hocu kazati da je to sve krenulo prenaglo, svega 4-5 mjeseci prije natjecanja.
Opet, po mojemu, tome je trebalo pristupiti na nacin da se barem godinu dana unaprijed najavljuju promjene, malo po malo da se zadrze stari natjecatelji i pridobe novi?
Mi bi svi trebali shvatiti da 9ACW nije nikakav "velesvjetski kontest" (a niti ce 9ADX ikada biti), vec je to skromno natjecanje za razbibrigu i veselje..hi
Inace, 9ADX je dobro zamisljen, cak ima i zanimljivih novotarija, s tim da bi (mozda) trebalo uvesti i kategoriju nizi-visi bandovi jer nemaju bas svi mjesta za te sve antene?
Da, i na kraju jos mi uvijek nije jasno kakvi su to "tehnicki problemi" da propozicija nema na nama materinjem jeziku?
73
Mark
Vidjeh na naslovnici vijest "Nakog prošlogodišnjeg uspješnog eventa u Poreču u režiji Radio Kluba Poreč, 9A1P, i ove se godine održava trodnevna međunarodna konfernecija ..."
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests