by 9a2jg » Mon Jul 18, 2022 9:51 am
Sve potpisujem šta si napisa.
Ja ću dodati dva primjera. Kad sam se, 2001. , vratio sa službe u Vladi RH, sjeo sam za stanicu, i odmah odradio stanicu sa Islanda, na 14 CW, signal 599 plus 10 db. Pošto, da me probudiš u po noći, znam kolike su jačine signali na mojoj lokaciji, znao sam da to ne može biti. Poslije dva dana saznam da je to Amer, koji je radio preko remote postaje u američkoj vojnoj bazi u Njemačkoj.
Priča druga. Zadnja, golema, ekspedicija na Heard. Ja ih radim na 28 MHz CW sa DX3B i 100 W out. Protivi se svim zemaljskim, fizikalnim i božjim zakonima, jednostavno to ne mre biti ! Poslije čitam da je rađeno remote. To je već moguće, spominju Chagos kao remote...?
Što je zajedničko u ove dvije priče ? Akteri su Ameri. Znači, oni potiču nered, i neprikladne veze, s "pomoćnikom", umjesto probdijenih noći i noći uz stanicu. Zato oni vabe mlade na remote, jer je to "lezi lebe da te jedem" ! Šta lakše, to bolje za mlade.
I tečaji su prilagođeni toj filozofiji i mentalitetu. Šest dana, u vrj glave, na Jadranu, ili 5 na Sljemenu, to in je domet.
A vlasnik privatne remote stanice vabi mlade da steknu klasu u USA, napućuje ih i kako ! Znači koristi hrvatske resurse da kanalizira mladež na američke izvore, komisije i regulativu, a ne na hrvatske. A hrvatska su mu dica bila po ustima, dok nije progurao svoju volju, na dvije lokacije. Jer svaka država ima svoga Judu, ili Jude, koji su mu u tome obilato pomogli.
Sada se sprema završni udarac, YOTA2022, gdje su ga metnuli u Org. odbor, da bi komunicirao sam s sobom, čitaj donatorom.
Prije toga, 2,5 godine se priprema teren, prljavi posao koji su obavljali Milin, Ulip, Martin, i njima slični. Taj prljav posao se sastojao u pripremi mozgova članstva da shvati, da sve što su "oni" odradili, i što će se dogoditi, je u interesu hrvatske i svjetske mladeži !
Naravno da je to laž. Uvijek i samo je u pozadini očiti privatni komercijalni interes, a ima i nekih drugih elemenata. Rijetki koji su to kužnili, na prvi pogled, kao pokojni Vincek, su bili iskorišteni, pa odbačeni, proskribirani, i izopćeni.
A upravo on, im je osigurao da prvobitna ideja, konstrukcija i financije prođu u HZTK, jer ista ne vjeruje (s razlogom) tzv. "elitistima", pa su vjerovali samo Vinceku. A vrhuška je po njega slala auto s policijskom pratnjom, i rotirkama, kad ga je trebalo dovleči iz Zagorja u Zagreb, u doba kad se nije moglo ići van matične općine ! Iskoristili ga, i odbacili, umro je žalostan na njih.
Ali, to se ne tiče njih, ta gaze cijeli život preko "leševa", samo da dosegnu zacrtani cilj.
Ima još, tek smo na pola ljeta...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja