Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Mon May 09, 2022 2:11 pm

Mnogi govore, ka papagalo, o mrtvima sve najbolje, ja ne ; ja naime zastupam mišljenje, i tako se ponašam, o mrtvima samo istinu. Pokojni Mojsa je uzeja taj znak, ali je radija samo političke istomišljenike. To ti znaš, jer sam ti ja pričao, jer sam to slušao, i osobno doživio. Koliko mu vridi ta aktivacija , u čast pobjede i DEMOKRACIJE ?

Pokojni Emir je iša po škojima, meni se nije tija javljat samo zato što sam javno govorio istinu, od njegovih krivotvorenja životopisa, do ponašanja na opsegu. On i Daki su išli na IOTA ekspediciju na Sv. Nikolu, u Crnu goru, on se nije tija javit na SSB, kad je doša CW, odradija san Dakija, ali mi do smrti nije posla QSL-ku. Kad san ga posljednji put vidija, i s njim pija pivu, pitam ga : Kud moja karta ? On pognu glavu, i reče : Ta znaš da mi on ne da da ti pošaljem ! Oboje su mrtvi, ja govorim po istini, a opet ćemo se naći gori, na vičnom sudu, ja ću opet isto govorit.

Ajmo malo o živima. Drug Branko iz Komiže, aktivira otočiće oko Visa, ja ga zovem, a čuli bi se i sa 100 mW, on ne jebe živu silu. To čak ni CB-eaši , odakle je doša, nisu radili ! I oni su imali Kodeks časti, kojega in je napisa pokojni Nikša, i koji se stara da se drže njega.

Ajmo još malo o živima. Čekam 20 godina na QSL-ku 9A15, od koga, od čelnika ZARS-a, i suvlasnika Kozjače, Jaruna, i još koječega, druga Emila. Prvi do njega je kolega iz QRL-a, isto penzioner, Ivek 2HW, samo 18 i 17 godina čekam QSL-ke in return. Ti i takvi uče dicu, položiše za mentore, dopisuju udžbenike ? Zaista nam se dobro ne piše...

Da se vratim na tvoju prvu rečenicu
Pok.Mojsa je bija vazeja spec.znak za ovaj dan.Ko je tebi branija?
. To je tako kad gledaš slova i riječi koje pišu. No, neke stvari su uvijek "rezervirane" za one iz državotvornih klubova ! Kako je reka niki dan unuk Frane Matošića " Hajduk je bija svašta , ali nikad - režimski klub ! " Tako je državni aparat, predvođen ovima sa priokrenutim kaputima, odlučija da će se AKL ugasit, a da će CBM živit. Jer je "prilagodljiv" ! Jer ih ima, citiram, "za sve političke opcije". Mi smo im bili previše "revolucionarni". Ta najjači partner u toj nepoštenoj raboti u ŽZTK drugu Laureatu je doživotni predsjednik RK Vidova gora u Supetru. Zašto ? Zato jer je i on "prilagodljiv" i zgodan za sve političke prilike i opcije. Oni su glasali na skupštini ZTK da se RK Split briše sa spiska ! Mi koji smo ga osnovali ! A na koljenima je Velat molija moga predsjednika da ga podrži u osnivanju vojnog radio kluba, PO ČETVRTI put ! Prva tri nisu uspjela, uz golemu financijsku potporu, jer ih nije podržao slobodarski i slobodoumni Split ! Lijepo nam vraćaju. Pomozi sirotu, na svoju sramotu. Ali, AKL se NIJE ugasio, a kako radi CBM, to znaš bolje od mene. Zadnji DXCC endorsment je posla drug Goran, prije rata.
I spomenuti partner iz Supetra, koji ima svu volju feštati ovu godinu 50 godina kluba, a znamo da falsificira povijest, ta imamo materijalne dokaze o tome, ali iz - Beograda ! I taj smo klub pomagali, i on nam ja zabio nož u leđa, ne jedan put.
To je jedina osoba, u mojih 70 godina, zbog koje sam išao na obavijesni razgovor u policijsku postaju na Bačvicama, kad sam ispričao inspektoru cijelu priču, kaže čovjek : "Pusti budalu...!"

Možda ti se čini da sam "promašio ceo fudbal", mojim pisanjem ? Ne boj se, nisam, jer na kraju balade, lani stranac dobio poseban pozivni znak, a što je trebao pripasti HRS-u, da su iskreni i pošteni.
Zato jer je sve na prodaju. Od pozivne oznake, do dozvole za rad. Nije sve ni u šoldima, nešto je i u uređajima i opremi. Postoji spisak ; file se zove : Vrati koko, šta si pozobala...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 10, 2022 1:22 pm

Novi dan , nova nafaka. Ili, što bi rekli kod nas u Orange county-u, Another day, another dollar !
Spočitavaju mi čitatelji da u prethodnom postu nisam spomenija druga Laureata ? On je vječan, isto ka i Hajduk. Zadnju QSL-ku od 1CIG sam dobio 1986, od njega osobno nikada , a slao sam svoje, od CBM-a nikada u neovisnoj Hrvatskoj, od Saveza ništa za posebne pozivne oznake. Koji je zajednički nazivnik CIG-u, CBM-u i HRS-u ? Drug Laureat. Znači, di on dođe, tu QSL-ke više ne rastu !
Navezano na moj jučerašnji post, shvatljivo je da ga je zagrebačka vrhuška inaugurirala, ta on je identičnog ponašanja kao i oni !
Ne, on je još gori , jer imao je vremena viditi kako se NE radi, mogao je ići svojim putem. Ali, tu nastupa poučak "štapa i kanapa". Oni znaju za sve njegove falsifikate i prijevare u radioamaterstvu, i time ga drže na kratkom špagu. Nešto ka HDZ splitske dosadašnje gradonačelnike ! I sadašnji kandidat ima kaznenu prijavu za bespravnu gradnju !

Ali, da ne bi čitatelji mislili da drug Laureat nije pošten, i duševan, je, kako kome. Mecenama su se "odužili" novim zemljama, desetinama slotova, samo, nema više Mojse, koji je to odrađiva.
Pokušali su s zamjenom, ali ne ide. Banjica, tvrd orah.
Ono šta ide je hendlanje desetina tisuća karata za 300 kuna godišnje. Mora da je taj "dug" povelik, kad se ovoliko godina "odrađuje" ? Dokle traje. Ne zaboravite, ničija nije do zore sjala...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 11, 2022 4:34 pm

Odmah, čim sam napisao post pod topicom WFF, dva vjerna čitatelja ovog foruma su ih otišla odraditi. Tako i treba. Zna se ko je vazda budan. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 13, 2022 7:01 am

Ajde da san i to dočeka ! Jučer , na 40 m SSB (ta neće onom, prevaziđenom, vrstom rada) drug Laureat pomaže mladom operatoru Duji napraviti vezu. Naravno, prvo ih je samospotira, sa svojim znakom, da dite odma, od početka, (na)uči naopako ! Ah da, zaboravio sam napisati, klub je bio 9A1CBM, ta neće valjda 1CIG, tamo više nema nikoga. Di on dođe, ostaje spaljena zemlja.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri May 13, 2022 8:10 am

Petak 13 :?
9a6r

Postby 9a2jg » Fri May 13, 2022 1:17 pm

I opet u eteru 9A/UW1GZ. Pisao je neki dan kolega Reni, pisao sam ja i prije. Ništa nemam protiv momka, bože sačuvaj, i ne poznam ga, ali zašto Hrvatska. Zar nema i drugih remote postaja istog vlasnika (grupe) po svijetu ?
Kako to da nije W1 ili W4/UW1GZ ? Ili su vlasnici samo youth-opened sa remote postaje u Hrvatskoj ? Ta Ameri su in veći prijatelji od Hrvata, ili se ja varam ?
Svaki dan čitam, ka i svaki penzioner, sve novine i sve internetske vijesti. Pročitah da im je predsjednik zabranio rad, do daljnjega. Nisam pročitao, vidio, ni čuo za opoziv te odluke. Pametnima, dosta.

BTW, još prije par mjeseci jedan slobodnomisleći Istrijan mi je zorno objasnio zašto je stvorena Buje remote postaja ? Da ona kraj Zagreba ostane 100% komercijalna. Kažu, suprotno hrvatskim zakonima. Čeka se pravorijek.
Ili Ulip. Samo u HAKOM-u ne sjede tukci, nego vrhunski stručnjaci, koji znaju svoj posao. Ako se drugačije ne zapovjedi.
I u JNA , i u HV, zadnja komanda je jedina važeća.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 14, 2022 1:31 pm

Nazvao sam priku u Deželu da ga pitam, šta meni nije jasno. Dakle, velju ja njemu : Objasni ti meni, kako se svekolika mladež iz bivše države javlja preko Buje remote, samo mladi Slovenci ne ? Odma san dobija pod levu sisu : "Budalo, i ovdje ti je ka i ono šta si pisa za Neleta iz Pirot, više transivera na polici, nego mladih (do 25 g. , moliću lijepo) operatora!" Prosim lepo .
Što sam tražio, to sam i dobio. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 14, 2022 8:21 pm

Tuku me mojim oružjem ! Pišu mi da sam ja sa 25 godina bio oženjen, i otac, sa 6 godina radnog staža. Što sam tražio, to sam dobio ! ;) Laureatovo i Amerovo "tumačenje" pojma omladinac !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 15, 2022 9:12 am

Gledan cluster, ne mrem verovati svojim vlastitim očima, contest Banjica 2022 ! Kadra ima... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 17, 2022 5:18 pm

Zovu me prike, veliju, rade Ukrajinci portabl 9A preko remote-a ! Molajte ljudi, oni treniraju za YOTA 2022 contest ! Što dijete zna koliko je 37 godina ? Mladež ? Sitnica...
Biće i DMR okupirali, srića moja, pa tamo ne idem... ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK