Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Thu Apr 21, 2022 8:53 am

Neka dobra duša mi je poslala post sa Fejsa, kako su imali ispit mladci iz radio klubova Kaštilac, i Marjan, njih 7. Broj samo potvrđuje moju tezu da država rasipa novce, te da treba klubove grupirati, a po manjim sredinama imati PPS-ove, kao što je to radio moj matični klub, na vrhuncu svojih aktivnosti. Isto vrijedi i za Brač, Zadar, Rijeku, Osijek i Dubrovnik, a mnogi klubovi se moraju zatvoriti , po sili zakona, samo HRS vrhuški to ne odgovara ; više im paše sintagma "nas i Kineza, 4 miljarde" !
Druga dobra duša, iz Supetra, mi je prišapnula da od svake generacije tečajaca u klubu ih ostane 0,33 !!! Hoće reći, iz svake treće generacije, ostane 1 ! Jučer je predsjednik RH otvorio najmoderniji Vatrogasni dom u Dalmaciji, u Supetru. Izgrađen je u organizaciji grada Supetra, i 4 bračke općine. Dokle god stare prdonje ne shvate da klubovi neće na zelene grane bez okrupnjivanja, materijalnih i financijskih sredstava, smještajnih i ljudskih resursa, radioamaterizam će nazadovati. Zašto ? Zato jer se nositelji sadašnjeg, bolesnog, stanja, moraju maknuti, i položiti račune društvu.

U 5 klubova sam provjerio, beneficirani klupski uređaj stoji kod predsjednika doma ! U dva kluba, gdje se uređaj kupio u udovica amatera, također. To sam saznao ovlaš, bez pokušaja da se igram isljednika, niti da grebem ispod površine. Ima ko bi trebao, da je boga i pravde... Članovi iz jednog kluba su mi rekli da je predsjednik potrošio dva kompleta izlaznih lampi na klupskom linearu, ali , radeći na svoj znak.

Privatni feudi, društvene lokacije i/ili materijalna sredstva, ili se pokori, radi što ti kažu, bez prava glasa, ili si izopćen ! Ako si pokoran, dobiješ pasvord, pristup, dvoslovni, jednoslovni znak, sve po PS-u.
Pokojni Vincek i ja smo ad hoc detektirali 10-15 takvih slučajeva. Sad se na te "beneficije" prikačio i remote rad. Po njima, šlag na torti, po meni, Judine škude. Povijest već pokazuje da sam u pravu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 22, 2022 12:46 pm

Javija se i Nele iz Pirot, sa Buje remote, da uveliča izvještajnu skupštinu. Samo još fali oni Talijanac, šta in je bija pomoć na 9A0HQ, i još pokoji gastarbajter, kulisa i scena je gotova. Neka igre počmu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 23, 2022 5:54 pm

Nije dobro. Morati ću se ispričati, i to kome, drugu Laureatu ! Svojedobno ga nazvah magom opsjenarstva, kad me današnji događaji opovrgoše, i otvoriše mi oči.
Ja u jednom pile - up-u, čujem , prije mene ga radi čovjek koji je na skupštini. I , dok sam ja došao k sebi, ista ruka napravi još jednu vezu, pa još jednu, naravno, na različite znakove.
Znači, i prije isprike drugu Laureatu, sada možemo tvrditi, bez rezerve, da je HRS rasadnik majstora opsjenarstva, iluzionizma i mađioničarstva ! Neka, bar da smo u nečemu prvi ! Osim remote-a.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 25, 2022 10:34 am

Mislio sam da sam sve vidio i čuo na bandu, zadnjih 57 godina ? Nema šanse. Danas vidjeh i čuh novu foru. Jedan tip iz Francuske radi preko remote-a, a drugi (korisnik) remote-a, ga spotira. Di je fora ? Pa u tome što on spotira sam sebe, samo se ugleda u druga Džugašvilija, on izmisli znakove koji tobože njega spotiraju, a sam se spotira !

Vidin ja, kako je počelo, morat će drug Laureat unajmit fakina da mu nosi bagaje na idući sastanak s HAKOM-om ! Ja ću in poslat stick-ove, lakše je... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 30, 2022 4:08 pm

Pita me jutros prika : Oli nečeš radit u Kupu ? Normalno da neću, odgovorim ja, ta ne treba mi još jedan dokaz, u nizu, da muljaju, kradu, pišu izmjene propisa kako im paše, ukratko, gaze preko živih ljudi samo da bi ostvarili neki od svojih bolesnih ciljeva.
Ima i jedan kuriozitet. Od svih "vrhovnika" u HRS-u, jedino drug Laureat radi u svim tim smišnim natjecanjima od 4 puta po po ure. Dva su ključna razloga toj njegovoj "aktivnosti". Prvi, bolesno hoće biti prvi, kao klub, da , tobože, on nešto, nekome, dokaže. Drugi, banalni, radi jer nema tko raditi u klubu gdje glumi predsjednika, a, deboto, i u klubu gdje , kako on kaže, dobrovoljno obnaša dužnost tajnika.
Ima i još jedan kuriozitet. Jedan od onih koji najviše zagovaraju ova instant natjecanja, se ne natječe, on samo viče, ka Crnogorac na obuci : Odjeljenje naprijed, ja za vama ! To mu ne smeta da svaki dan radi veze za prijatele...
I onda me onaj, iz prvog pasusa, pita, oću li radit ? Ni mrtav.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue May 03, 2022 1:23 pm

21.014.0 9A/UW1GZ Dmytro
9a6r

Postby 9a2jg » Tue May 03, 2022 3:20 pm

Kad bi ja šta komentira, skočilo bi ih 20 da imam nešto protiv pomoći Ukrajincima. Samo, ovdje je sasvim drugi slučaj, ovaj lik je to koristio i prije početka rata u Ukrajini. Znači, samo je povećao broj naroda i narodnosti koji koriste remote stanice na hrvatskom ozemlju, i koje se čuju u hrvatskom eteru. Svi, svi, samo ne Hrvati. Ako, bez uvrede, ne računamo na mladca iz Njemačke.

Stoga Hrvati, i svi kojima je Hrvatska, i hrvatski interesi na srcu, otvorite oči, i vidite ono što i slijepac vidi, da smo postali talac tuđih interesa, nekih stranih sila, a skupina Juda hoće to prikazati kao napredak naše OMLADINE ( ovako piše na pamfletu, privatne firme, koja reklamira svoju "robu", možete vidjeti na video, na youtube!). Davno sam ja rekao, ne treba nama istraživačko novinarstvo, oni nama sami podastru dokaze. I još se bune kada ja to nazovem svojim pravim imenom, oni su nama despoti, a mi njima bankomati. Između su privatni manageri, i profesionalni muljatori.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 04, 2022 3:39 pm

Obrušija se jedan kolega na mene, veli : "Šta si se okomija na druga Laureata, da oće po svaku cijenu za svoj klub pobijediti u onim instant natjecanjima, od 4 puta po po ure, pa vrbuje okolo operatore, drugih matičnih klubova ?". Malo se ispuva, pa nastavi: "Znaš li ti da je više došlo contest i DX operatora, iz AKL-a u CBM, nego šta ih je CBM sam stvorija, i odgojija ?" Pa da zaokruži cjelinu, ispali : " To je jedini klub iz kojega nije nitko iša, s časnom iznimkom druga Gorana !"
Sad mi je debelo da mislit. Je li to zato šta su se skupili svi na jarpu, ka Šiptari prije rata na Pazaru, na Ponte di variola ? Ili se možda isti, i srodni VES-ovi najbolje razumiju ? ;)
Nameće mi se jedno logičko, drugarsko pitanje, a zašto drug Laureat ne vrbuje kojega operatora za CBM, u onin filđan takmičenjima po po ure, ta on je tamo odgovorna osoba ! Svi znamo da je dobar tajnik, pola odrađenog posla ! Dobrovoljnog ! ;) ;)
Sinoć san čuja op Mikija di kucka CQ na 7 CW, pod klupskim pozivnim znakom. To im je jedina KV aktivnost. I kako se onda drug Laureat more zalagat za remote postaje, kad u dva kluba, di je odgovorna osoba, ima dvadesetak transivera. More mu pajtos iz Supetra pridodat svojih ( klupskih) desetak, moredu ih izvozit. Znači, drug predsjednik, tajnik, i opet predsjednik, holly trinity, hrvatskim jezikom rečeno, laže. Laže Savezu, laže u oba kluba, laže novinarki u pero i kameru, o svim podacima relevantnim za radiooperatorstvo u Splitu, Hrvatskoj, i u Hrvata.
Ali, ka i u Kapelskim kresovima, kad je tribalo Dimnjačara kaznit i osudit, opet ima jedno ali ! ;) U aplikacijskom opisu svog viđenja HRS-a, kojeg nam je podastro u postupku kandidiranja, je najmanje laga u zadnjih 30 godina ! Čak bi i ja cijele pasuse potpisa ! Znači, ka i kardinal Bozanić, u nastupnom obraćanju hrvatskoj pastvi, kad je progovorio o "grijehu struktura", hrvatski puk je sjajio, mislili smo da smo dočekali svog Mesiju. Nakon par mjeseci je umuka.
Možda je ova paralela, druga Laureata, i uzoritog kardinala malo neprilična, ali je točna, s malom digresijom, drugu Laureatu nisu dali ni da otvori usta, nego mu je šef iz sjene rekao, kao u stihu : Gdje ja stadoh, ti nastavi.
Zato pokojni Vincek nije htio ući u ring s drugom Laureatom, nego se povukao, jer je više od funkcije predsjednika HRS-a volio biti Hrvat na svome, sa svojim mišljenjem, i svojim djelima.
Osta ruka nepoložena.
Ali, ima ko oće ! Dok jednome ne smrkne, drugome ne svane.

Poslin susreta na Blidinju, zoven ja jednog priku iz Herceg Bosne, pitam ga kako je bilo, jesu li upoznali našeg predsjednika ? Čovjek mi procijedi kroz zube : Đe ga nađe... ? Pametnima, dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 09, 2022 10:40 am

I zaista, nema NI JEDNE prigodne pozivne oznake u eteru iz Hrvatske koja obilježava Dan pobjede ! A bili smo jedina značajna oslobodilačka snaga u 2. svj. ratu u Europi ! Partizani su se pojavili u sjevernoj Italiji krajem 1943. , u Grčkoj na kraju rata, a jedna velika Francuska ih nije ni imala, u smislu organiziranih jedinica, nego samo Pokret otpora.
Mi se imamo čime dičiti, i sjećati se ponosno na povijesne činjenice, a to ne činimo ! Zašto ? Zato jer su nas uprosječili, doveli do bezličnosti, s ciljem zatiranja povijesti, identiteta, i vjere. Zato je križ na najmanjoj mogućoj jedinici - eurocent, a na usvojenom prijedlogu hrvatskih eurokovanica ga i nema ! Imali smo prvu hrvatsku vladu poslije rata, na čelu s Vladimirom Nazorom, nitko to ne spominje.
Mogao bi nabrajati do sutra kojim se sve metodama služe da nas liše povijesti, ali čemu, i kome ? Onima koji su na tuđinovoj platnoj listi ?

Ne mogu da ne napišem da Dan pobjede, u amaterskom eteru, označavaju i "slave" i one zemlje koje su bile sa Hitlerom do kraja 1944. ! I tako već godinama. Nije li to malo licemjerno, a ?
Nije li to prst u oko hrvatskim i jugoslavenskim partizanima, njihovim obiteljima, ratnoj siročadi ?
9a2jg

Postby 9a6r » Mon May 09, 2022 1:21 pm

Pok.Mojsa je bija vazeja spec.znak za ovaj dan.Ko je tebi branija? :roll:
Ima nas puno više na minimalcu kojima je puno važnije puko preživljavanje nego neki dani od prije 100 godina.Moja su oba dva pok.nonota bili u partizane(jedan je teško ranjen na Sutjesci), pa nikad nisu spominjali taj period života.Ako te ev. zanima,mogu ti reć i zašto. ;)
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK