by 9a2jg » Wed Nov 09, 2022 7:26 am
Završila je velika ekspedicija J28MD. Namjerno pišem velika, iako to nije tražena zemlja, ali amateri diljem svijeta, gladni dx-ekspedicija, nakon dvoipogodišnje stanke, navalili su na svih 9 bandova, puneći slotove svim vrstama rada. Operatori na postaji su bili vrlo dobri, upravo onakvi kakvi se i traže za upravo taj profil dx ekspedicije takve vrste.
Ono što je mene ponukalo pisati o ovoj temi je nešto što sam vidio na qrz.com, a to je njihova QSL karta. Na njoj piše : U spomen na 9A6AA, F1HRE, i JH1AJT. Znači, MDXC je učinio ono što HRS nije ! Dok još nije sasvim izblijedilo sjećanje na Emira Mahmutovića, da organiziraju neki IOCA tour, da mu ga posvete, i to jasno označe i promoviraju, da se ne zaboravi.
Ne tako davno, prije 17 godina, su javno pisali o ARG-u na jahtama i jedrilicama, u akvatoriju Murtera, da bi, kad su mu oteli IOCA program, zaustavili sve aktivnosti na promidžbi i daljnjem poboljšavanju programa. Ja sam običavao reći : Stavljaju ga u program aktivnosti, po defaultu, s figom u džepu ! I to traje od kako su mu oteli program. Isti oni koji su sada na vlasti u HRS-u !
Pred smrt su ga opet uspili zajebat, ciljajući na njegovu i Ivekovu častohlepnost, pa su mu uvalili posao nastavnika tehničke kulture u zagrebačkim školama, te je odrađivao tuđi posao. Da bi se dvije ženske kočoperile da su to "one" organizirale, opravdavajući peterocifrene mjesečne prihode, bez rada i odgovornosti.
I bog zna da se Emir i ja nismo slagali u mnogo čemu, ali veličina živućih jest da promiču istinu o svima, pa tako i umrlima.
HRS, i ovo vodstvo, su desetinama puta zorno pokazali da su nekima majka, nekima maćeha. Jednom komemoracije, live stream, posebni pozivni znakovi, drugima, puno većim od spomenutog, se ne bi udostojili doći na sahranu, ili poslati službeni mail sućuti obitelji. Ne pišem napamet, razgovarao sam s gotovo svim udovicama, zadnjih 25 godina. Samo su potvrdile moje riječi.
Da zaključim, ponavlja se višestoljetna "tradicija" da tuđi ljudi, narodi i asocijacije iskazuju počast našim ljudima, dok "naši" šute.
Šute, jer kako je napisao Šekspir, zavist i zloba su bolesti glave, nažalost neizlječive, a na radost ostalih, nisu priljepčive.
Last edited by
9a2jg on Wed Nov 09, 2022 12:23 pm, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja