Slušam, gledam , čitam, sa Buje remote radi postaja 9A/E70AW, 17-godišnji Amar Džuho, iz Sarajeva. Neka omladine, pivalo se i poslin rata : Omladino zemlje ove, zbijajmo se u redove. I pokojna mi je mater bila na pruzi Šamac - Sarajevo. Ja san radija, rame uz rame, na saveznoj akciji s brigadom iz Žepča, dvadesetak godina poslije...
Lijepo je to bratstvo i jedinstvo, samo se ovdje vidi da je dirigirano, forsirano, osmišljeno u nekim centrima moći, a mi, na ovim prostorima, smo, očito, pokusni kunići.
Svega smo se naslušali na Buje remote, samo ne Hrvata. Šta će mladim Hrvatima i Hrvaticama remote, kad im u matičnim klubovima ima više (ispravnih) primopredajnika na policama, nego mladih operatora ! Ta takav je bio slučaj i sa mladim Piroćancem. Pokušali su vrbovati jednog mladog Hrvata, i mladu Hrvaticu, ali su im očevi rekli : Pa doma imaš bolje kondicije za rad, šta će ti to ? Pravilno.
Ali sada su drugovi Laureat i Ulip na sto muka. Lagali bi oni, opet, HAKOM-u, bez da trepnu, ali sad HAKOM već ima i "dubinske snimke". I čitaju ove retke, i moj brat također !
Sad je to problem. Nije Laureatov, ali su mu ga nabacili na nejaka pleća, i još nejakije možđane. Jer da je jak u glavi, ne bi mu trebao Ulip.
A da je taj isti Ulip, časnik za vezu s državom, htio nešto uraditi za RA pokret u Hrvata, ne bi se dogodilo da nas nema u zakonu ! Da nemamo prava u poštanskom saobraćaju ! A u onom "nenarodnom" režimu smo ih imali ! Da plaćamo za posebne i prigodne pozivne oznake, a u prošlom sustavu smo ih koristili bez jednog dinara plaćanja, bar sam ih ja koristio dosta, pa znam. U prošlom smo sustavu išli u Dalmatinsku 12 vedra čela, i bili svoji na svome. Danas tamo možeš izbrojiti osobe na prste jedne ruke, koji idu, i to samo kad moraju, a Stručna služba odavno ne služi nama. Sama je sebi svrha, sami sebi odgovaraju i nikome ne polažu račune. Čak ni odgovornim osobama Saveza, pa, automatski, ni skupštini.
Ne bude to izašlo na dobro.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja