Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Fri Dec 17, 2021 8:10 am

Znači, Hrvat, u svojoj domovini, ne može dobiti dvoslovni znak, a Rus može. Ako mu je Laureat prijatelj. Onda ide, u paketu, i usluga QSL-iranja, da sve ostane u porodici.
Srca gore, evo zore...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 19, 2021 9:30 am

Raspizdija me je drug Laureat po svim pitanjima. Zato i odgovaran ovako, na peci bokune...
Po pitanju pozivnih oznaka , on reče
Nije intencija naplate da HRS uprihodi neka značajna sredstva već da se obeshrabre oni koji bi mijenjali osobnu ili posebnu pozivnu oznaku svakih nekoliko dana.

Čin otvori usta, uvatimo ga u laži. Imamo spisak pojedinaca koji su minjali znak, iz troslovnog u dvoslovni, iz dvoslovnog u dvoslovni, iz dvoslovnog u jednoslovni. Čista paranoja.
Upravo to HRS potiče ! Da ne kažen kako neko može dobiti dvoslovni znak iz troslovnog, nakon godinu dana ? Odgovor je jednostavan : Radom preko remote postaje u 9A !
Što reći za paranoje mijenjanja dvoslovnog u dvoslovni ?

Ali to nije sve ! Predsjednik, po defaultu, LAŽE kad kaže :
Što su to „prodani znakovi“? Naplaćuje se izdavanje pozivnih oznaka onima koji ne žele biti članovi HRS i članovima HRS koji žele znak po izboru, promijeniti svoju oznaku ili posebnu pozivnu oznaku.
!
Stranci su, pokazali na ODREĐEN znak, i rekli : Hoću baš taj ! I , redovito im je bilo udovoljeno !
Hrvatu, domoljubu, vjerniku, dragovoljcu DR-a je rečeno : Taj i taj ti je znak po redu, uzmi ili ostavi ! Zaludu smo poslali prijedlog, koji bi znak bio prikladan za operatora A klase sa 40 godina operatorskog staža ! Tko ne vjeruje, poslat ću mu cijelu prepisku s Stručnom službom. Oni su samo izvršitelji, zna se tko je mastermind. Oni koji je cijeli rat, svaku večer spava uz ženinu guzicu.

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 21, 2021 12:07 pm

Zove me čovik iz Kalifornije. Pita me : Koki, znaš zašto mi nemamo problem sa remote stanicama ? Ja mučin, ne znan šta ću mu odgovorit. On nastavi : Zato jer ih NEMA ! Malo sačeka, vidi da ja mučin, i reče : Niti će ih bit !
Pametnima, od Prevlake, do Orange county-a, dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 22, 2021 7:25 pm

Došle su i do mene tabele i grafikoni, koliko je ko radi stanica u YOTA mjesecu. Lako se kititi tuđim perjem, pa mećat pod jednu bandiru, to se zove hrvatskim jezikom PODVALA.
Objavite, drugovi, koliko je hrvatskih operatora radilo na tim stanicama, koliko su procentualno radili vremena i/ili veza u odnosu na ukupan broj ? To te ja pitam !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 23, 2021 2:14 pm

Vidin, jučer se Alen opet (samo)spotira na 1CKL ! Špotat će ga drug Laureat, šta ne koristi 1CIG ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 27, 2021 12:17 pm

Zar ste mislili da će proći i jedan dan bez spotiranog 9A5ZTT kako radi iz SAD-a, preko remote postaje u Hrvatskoj ? To je toliko degutantno da se divim svekolikoj 9A RA pastvi, kad ima takve želuce koji mogu to svarit.
Kad su otvorili jalovu (ka i uvik) diskusiju o tome na onom sterilnom forumu, sve su rekli u dva - tri posta, i onda je nastao muk. Nitko od njih nije imao muda da načme PRAVI problem, kako i zašto netko kupi znak u Hrvatskoj da bi mogao raditi (i dalje) iz USA, ali da mu se konta (po znaku) da radi iz Hrvatske ? Ima više scenarija, i raspleta, ostavimo, za sada, to za iza Nove godine.
Ne može tuđin stalno Hrvatima gurat prst u oko, i uvjeravati ih da ih ne boli ! A u isto doba da nas predsjednik, IO i samozvani elitisti uvjeravaju kako je to napredak !
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 27, 2021 3:53 pm

Pogleda san mu bezime,po njemu nije naše gore list.A ni ime ne baca na hrvatsko.Računa san da nije od kojeg našeg iseljenika unuk,praunuk.Jer nas je više po svitu nego u Domaji.Ma kakvi.
Stranac koji emitira iz emitera u stranoj zemlji. :? Sve ovo pomalo ošlo u neku stvar !
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 27, 2021 4:34 pm

Je, ali kad slušaš izabranog predsjednika, ispada da smo mi dinosauri, koji ne shvaćamo "napredak" , a on i Ulip ga shvaćaju !!! Dobro je meni reka pokojni Vincek, citiram "lako je postat predsjednik, samo moraš svoju glavu ostavit doma" !
I zadnjem članu u Hrvatskoj je jasno da su on i Pilat bili pijuni jedne veće igre, koja nema "samo" 64 polja...

Da sam ja predsjednik HRS-a, i da mi u kalendarskoj godini budu tri pozivne oznake navezane na mladež, a da 95% veza budu učinjene od ruke ili usta stranaca, odma bi da ostavku.
Ali, on radi suprotno ! On pokušava, nama neukima, neinformiranima, i nazadnima, dokazati da je to dobro, samo da mi to ne razumimo !

Osim ostavke, na njegovu mistu, ja bi prije toga svratija u Supetar i Pazin, pokupija svu kartušinu i pehare, priznanja, što su ih dobili za uzgoj mladih operatora, i dao Pripuzu, da reciklira. Da se zatvori krug. Jedino pravo i pošteno.

Jer, nitko u povijesti nije od govna učinija vitamine. Tako i oni nisu mogli iskovati operatore. Jer i žena nosi devet miseci, jušto koliko je moja generacija imala tečaj. Ako porođaj dođe prije, rodi se nedonošće, koje zahtijeva posebnu njegu i tretman. Narečeni trojac je štancova 25 godina super-nedonošćad, koja u startu nije imala šanse. Na cilju su bili već gotovi operatori, Turci, Talijani, Englezi, Australijanci, Ameri, Francuzi, Malezijci... Jer su neki drugi centri moći imali svoj plan. Koji uspijeva, za razliku od hrvatskog plana.

Zato ja nisam lani moga učinit vezu sa 9A0YOTA na hrvatskom, jer je operator bija Turčin, a ove godine Malezijac.

Kako su provereni drugovi posijali, tako i žanju.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 28, 2021 9:50 am

Digli su me iz postelje jutros da mi kažu da jedan Amer radi priko remote postaje iz Hrvatske na svoj američki znak ! Posla san ih u niku stvar ! Okanite me se ljudi, nisan ja KMC Rijeka (iz bivšeg sustava), nisan zaposlenik HAKOM-a, a nisan ni savjest radiooperatora u Hrvatskoj ! Imate godina i pameti, pa upravite njome. Neću van ja lovit ribe, da san van udice.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Dec 28, 2021 11:48 am

Kolonija,jugoistočna provincija EU,veliki feud EU,možda i hot spot,nazovite to kako god hoćete ali to vam je to.Pa kad nam 2023 nametnu euro,slijedi totalna propast malih i srednjih,o sirotinji neću ni pričat.Nastavak raseljavanja,depopulacije na prirodan i izrežiran način.Pa zato je i pelc tu,ne? :o Samo malo ko da stavi prst na čelo.Gorke ćemo suze liti ali zalud. :cry: Još nije ni 2022.Možete li zamisliti Hrvatsku 2030 :?: :roll: Pa i taj HRS. :?
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK