Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a6r » Fri May 13, 2022 11:58 am

Nije samo u 9A telefonski imenik u điru.Evo jutros ja na 28 mega,panam VU4W,FT8,ne primam ga na 4el.bima ali ga u Goraždu i okolici frajer prima i radi.Pa na jedan znak,pa na drugi,treći,četvrti...etc.Pitam se,jesu li ti ostali RA sa posebnim potrebama kad im treba raditi veze? :? :o NHF :roll:
Atroke Brindisi ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Tue May 17, 2022 4:23 pm

Kako mi javljaju iz metropole, HAKOM se (pre)dobro informirao kod neovisnih stručnjaka i radioamatera. Naravno da je rezultat promišljanja razumnih ljudi katastrofa za domaće kolaboracioniste. Uzalud vam trud svirači. Ni laži oko i u YOTA 2022 neće pomoći, dapače, još će više (raz)otkriti, urbi et orbi, ružnu pozadinu ovog igrokaza, kojeg pokušavaju odjenuti u skrb za (stranu) mladež.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 26, 2022 9:00 am

Zovu me s raznih strana, nisu vjerovali što sam napisao, da je skupštini nazočilo MANJE od jedne četvrtine zastupnika, pa su prekontrolirali, prije zvanja. Većinom govore isto : Kako si zna ?
Ama ljudi, godinama vam sve piše, samo ste izgubili naviku za čitanjem, a pogotovo za kritičkim i/ili selektivnim čitanjem ! Jer, kako već napisah, sve podatke koje imam, crpim iz HRS-a !
Nema tajnih agenata, Muldera i Scully, Valtera, Prleta i Tihog, sve je otvorena knjiga. Ali, ljudi neće da zamaraju svoje male glavice i (još manje ? ) mozgove, pa su pustili da sve voda nosi.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 30, 2022 4:51 pm

Interesantno kako se na HRS web naslovnici kočoperi najava digitalnog FT4 i FT8 contesta u organizaciji ARRL-a. Pametni Martin se rastrčao da pojasni ovcama kako treba podesiti postavke.

Alo Balkanci, zadnje Dnevnike rada ARS-e je Ljilja prodavala u Kraljevici 2009.g. i to neslužbeno, ispod banka. To nikoga u HRS-u nije briga. Bitno je udovoljiti Ameru.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 31, 2022 2:02 pm

Pod ruku mi dođe Radio HRS, godište 1., broj 3, od prosinca 1992.g. Ima mu skoro pa 30 godina. Gledam rezultate ARG-a, Hrvatski seniori 18.-i od 21 ekipe. Juniori 10.-i od 11 ekipa. Veterani 11.-i od 12 ekipa. Ulip 37. od 39 natjecatelja. I sada oni nama peru mozak već 30 godina šupljom pričom, još šupljijim rezultatima, samo se šetaju okolo za društvene novce. A uspješni Ulip će sada nadopisivati udžbenike za tečajce. Ma ko koga hebe u ovoj (pre)tužnoj priči ? Još jedna štela, poslije preštelavanja DMR repetitora ? Naša je drug Laureat tandem, Ulip-Martin, koji će to maestralno odraditi.
Ko da ih sad vidim.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jun 04, 2022 9:55 pm

Kako se doživotni predsjednik radio kluba Vidova gora samopohvalio u radijskom intervjuu da je 9A1CFN osvojio DXCC (!) diplomu, ja pođoh vidjeti koja je. DXCC standing mixed - 120 ! S obzirom da se (lažno) hvali da im je 50 godina rada, ako im je to doseg, onda mi je jasno zašto u klubu nije osta nitko od omladine. Njima je svejedno, oni su se ušemili u svoju priču, koju prodaju zainteresiranima.
Danas je to gradonačelnica, sutra ZTK, prekosutra HZTK, naksutra donatori i mecene, nepresušno vrelo.

Baš kao što je Branko Mikulić rekao maršalu u Bugojnu, kad su mu medu dovukli pred sami ciljnik puške : Druže Tito, dok je Bosanaca, biće i međeda ! Isto je i u Supetru. Doživotni...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jun 05, 2022 3:52 pm

Ništa mene ne čudi, glede izjava koje dolaze iz RK Vidova gora. Čudilo bi me da je obrnuto ! ;) Naviklo , brajo, lagat, i onda i ne primjeti, koja je to neopisiva lakoća laganja i floćavanja.
Prije nego što su se odvojili, drug Petar je dao intervju tisku da su oni klub "svjetskih prvaka". Normalno da sam bio odmah reagirao, i špotao ga da se ne sramoti, ni sebe ni klub, odma mi je diga pozdrav.
Tako i triba, pomozi sirotu, na svoju sramotu.
Znači, ta i takva retorika, koje se ne bi postidio ni barun Munhausen, tamo prebiva, to im je leglo, korenika, i sve šta je iz toga proizašlo je iste fele.
Sjećam se te povijesne skupštine, kada su te "zdrave snage" izbacile iz kluba ovog doživotnog predsjednika. Njegovi drugovi partijci, iz Centra za OiU i Štaba TO, su isforsirali cigaret-stanku, u kojoj su nagovorili prevratnike da prime tu osobu natrag u salu, gdje je poslije pauze nastupio obrat, i on ponovo zasjeo na tron, a zdrave snage morale osnovati novi klub. S istom retorikom, to je jače od njih.

Šta treba reći, da sam ja bio u ZNG-u, dok je u Supetru bio "kongres zdravih snaga za Jugoslaviju" ! Normalno da nismo ni onda, ni sada bili na istoj valnoj dužini.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jun 24, 2022 1:07 pm

Koristim priliku predložiti radioklubu ''Hrvatska flora fauna'' da naprave neku aktivnost za sjećanje na Emira, 9A6AA ili prigodnu diplomu ili nešto treće.

Odavno nije uteka nijedan "biser" iz uma našeg pametnog Martina. Nije triba ni ovaj. Kako komunjare ne mogu bez kulta ličnosti ? Malo van je sa Krešon, live stream, komemoracija, posebni pozivni znak, crne majice... E, ali Emir nije iz te životne križaljke. To vas drugovi jebe...
Uvik, i iznova, me zapanjuju ovi drugovi koji su se napajali na izvoru misli i djela JV Staljina.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jun 24, 2022 4:49 pm

Nakon manije(koja nije prošla)postavljanja DMR repetitora,po dvorištima,silosima,zgradama,brdima itd., sad je na red došlo postavljanje, slobodno se može reći, privatnih remote postaja po raznim lokacijama.Jer ako SVI članovi HRS-a ne mogu dobiti lozinke spomenutih remote postaja, što su one nego PRIVATNE ?! Desetljećima se govori o povlaštenim mirovinama a vidimo da postoje i povlašteni radioamaterski operatori :!: Postavljanje privatnih repetitora nije u skladu sa zakonom.Jeli ovo sa remote postajama :?: :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jun 24, 2022 7:22 pm

Reni , Reni, ko iz druge, ko iz treće, ti iz prve ! Alkar Reni Kirigin u sridu, te ima tri punta !

Ja sam još lani pisao da imam materijalne dokaze za neke DMR repetitore koji su privatni, a HRS za njih plaća najam OiV-u ! Ista je stvar i sa remote postajama. Neke "društvene" su od prvog dana manipulirane kao privatne, stoga i ne čudi jednostrana odluka nekih osoba da pretvore svoje IZM-ove u remote lokacije, na principu JPP-a, u naravi kolonijalni odnos, Velikog brata i kolonije.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK