RIP

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: RIP

Postby 9a2jg » Fri May 19, 2023 4:07 pm

Upravo je u tijeku sahrana Milana Miličića 9A2Y. I Bog zna da se ni ja ni Djani nismo slagali s njime, po puno važnih pitanja. Pokojna mi je mater uvik govorila, uzdigni se iznad sitnih tema i računa, kad je u pitanju smrt, rođenje, krštenje, pričest, krizma, vjenčanje, bolesničko pomazanje...Kad vjernik umre, duša mu ide tamo po zasluzi, u nebeski grad Jeruzalem, ili u pakao. Daj i svome sluzi Milanu, sve po zasluzi, kao što češ dati i svima nama, po Kristu gospodinu našemu. Amen. Svakom domoljubu bila laka hrvatska zemlja. PUMB
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun May 21, 2023 1:07 pm

Prin par godin meni je posla E-mail u kojem mi je napisa da neću još dugo !
Bija je puno dobar čovik...za popizdit.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun May 21, 2023 4:16 pm

Nitko nikada nije čuja iz mojih usta, ili pročita, tvrdnju da je on dobar čovjek. Od samog početka njegovih koraka na RA sceni je radio greške u koracima, palio mostove iza sebe, dijelio ono što nije njegovo, predstavljao se za nešto što nije, pisao neistinite fakte u vlastitoj biografiji, ukratko, sve ono što ja ne radim. S njim sam raskrstio nakon što su ga AKL-ovci zaposleni u MUP-u, livoron tražili po otoku, a sve radi toga što nije htio vratiti DRUŠTVENI repetitorski uređaj. Nakon toga, mi više nismo imali kontakata, ni privatnih, ni na bandu. Da je meni javno napisao, što je napisao Djaniju, da kad ga intra na putu, ka da je intra govno od pasa, otiša bi u Brusje, i da mu dvi po čunki. Ali, da skratim, cijeli život sam protiv izreke : "O mrtvima sve najbolje" ! Držim se izreke : "O mrtvima samo istinito".

Na sahranu moje supruge su došla i dvojica koji sa mnom ne govore, i o kojima sam svašta (ISTINITO) pisa u 14 godina ovog foruma, to cijenim, i poštujem, po načelu, pamti pa vrati. Onaj kojemu san u životu učinija više nego da mi je rođeni brat, nije doša, nego je posla ženu. Ova dvojica su se izdigla iznad nekih stvari, a on je samo dokaza da je bija, i osta, mali. Dodatnu sol su mi nehoteć bacili u ranu neki školski kolege, pitajući da di je on. Zarobija je sam sebe, ne može iz svoje kože... I Irci i Hrvati imaju sličnu poslovicu, otprilike glasi : " Čuvaj se onoga tko sam pije ! Sam sebi je najveći neprijatelj".

U smrti nema pravilnosti, ni pravde. Naš predsjednik kluba je mjesecima u induciranoj komi, sada u hospiciju, s ishodom koji nitko ne želi prognozirati. Svi mu želimo dobro, oporavak, i povratak, samo naše molitve mu nisu dostatne. Bilo bi normalno da prvo parte stariji, pa tek onda mlađi, samo to nije na daljinski. U zadnja dva mjeseca su umrli desetak hrvatskih branitelja, koje sam dobro poznava, svi mlađi od mene. Di je tu pravda, ako se pravda uopće može, i smije zazivati u tim situacijama ? Moj susjed, 50 m od mene, imao je isti slučaj kao i Marijan, sahranili smo ga prije par dana. Dohvatilo ga je to mjesec i pol iza Marijana. Isto dobar čovjek, branitelj, otac troje djece.

Mogao bih ovako do prikosutra, završiti ću sa Krležom : "Ni med cvetjem ni pravice..."
Ponoviću (tuđu) misao iz mog prethodnog posta : "Bože, daj svakome po zasluzi, nebeski Jeruzalem, ili pakao". To je jedina pravda, sve ostalo su naše tlapnje, ili skrivene želje.
Neka svi pokojni počivaju u miru božjem.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Sun May 21, 2023 9:48 pm

No comment.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Mon May 22, 2023 7:05 am

Ma nije meni Reni bio inicijalna kapisla da napišem prethodni post, nego Ivo iz Milne 9A2GF. Ja mu reče da sam pročitao na HRS sajtu da je umra Milan, a on će ti meni da mu je (sada pokojni) poručija da, ako oće, more doć na For , skalat bim i odnit ga u Milnu. Kako moš davat i darivat nešto šta si odavno poklonija klubu ?
Ista stvar je i sa dva komada TS530S, koje je on dariva po otoku, a oni klupski ! Neko će reć stari, iman ja dva isto takva, koji i dan danas rade ka švicarska vurica, i ne bacan ih u otpad ! U mom sustavu vrijednosti, i razmišljanja, van svake je pameti prikazivati se dobrotvorom i mecenom, tuđim materijalnim sredstvima !
Ima toga i u HRS-u, zato i jest nalaz Inventurne komisije onakav kakav jest. I to su inventuru radili "njihovi" ! Šta bi bilo da su je radili, ne "naši", nego nepristrani i neovisni ? Tarapana, brale. I tako godinama.
Da zaključim, od glave riba smrdi, nažalost, od repa se čisti, i najebu mali. Veliki, promotori takvog kriminalnog ponašanja, se redovito izvuku, jer iza njih stoji sustav, kojeg tumače po svojoj želji.
Zato je meni rekla pravnica u Uredu za udruge grada Zagreba, kad sam im predočio dokaze da su Stručna služba i kandidat za predsjednika, radili nezakonito u postupku kandidiranja i odabira, citiram, "u pravu ste, tužite ih", znajući da penzić spaja kraj s krajem, a da se jedan sustav, dal' HRS, ili HZTK, jebe za možebitni sudski proces, ta advokatske i sudske troškove plaća državni proračun !
Slučaj Severinac je zoran primjer. Moj sin je godinama radio u istoj kancelariji s njegovom kćerkom, imao sam i imam sve informacije, od početka, samo me je sin zamolio da ne pišem. A i kome, ta ljudi koji su članovi HRS-a NE ŽELE znati istinu, ljudi koji je razotkrivaju su njima samo teret, smetnja, u idiličnoj slici, goblenu kojeg su tako dugo i precizno tkali. Takvu idilu predstavljaju u svojim izvješćima, kako prema HZTK, tako i prema državi, te svakome od koga se nadaju nekim novcima, ili povlaštenog položaja. Zato su kazneni bodovi, opomene, i isključivanje sa foruma, da se ne čuje istina.

A kad nan sad poteče med i mliko, sa pomoćnicon tajnice ? Nećemo moć zaustavit taj preporod i obilje svega. Tukaće poć u Niskozemsku, da ustanovimo šta je onemu pravniku, na pola radnoga vrimena, u templa, kad on sve stigne, a nama tribaju dvi, sa VSS ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 23, 2023 12:18 pm

Zove me čovik iz metropole, veli, sav ogorčen, sadržajem mog prethodnog posta : Je, sve točno, zato i nisu došli na sahrane Severinca, Vinceka, Šarlije, Emira, Kefe... Bili i ostali gube.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue May 23, 2023 7:08 pm

Kao što HR ima nakaradni Izborni zakon koji ZNA SE kome odgovara,tako je isto i sa svim reliktima socijalizma,HZTK,ŽZTK i sve na tu temu.Ja sam više puta pisao da mi je žao što ne postoji RA Savez zapadnog štiha a ne ovog Sovjetskog.Jer bih se odmah tamo učlanio.Sigurno ne bih bio u ovome gdje čekam godinu dana na paketić QSL kartica.U financijsko "poslovanje" i putne naloge neću ulazit zato jer nemam uvida.
Međutim kad bolje razmisliš nije problem u Savezu već u članovima i glavama istih.Oću kazat,da imamo najbolji Savez,ništa od njega ako bi ga vodili kao ovi danas.Nas je svakim danom sve manje i to će se nastaviti.Biologija radi svoj posal.Zna se koliki je prosječni životni vijek u Hrvata.Mnogi su već u sedmom i osmom desetljeću života.Treba samo pričekati da se to pročisti samo od sebe.Jer sa ovakvim,vječno šutećim članstvom,koji svaki u svom kutu šapuće,"Šuti,može biti i gore", pa i onih koji su se prodali za subvencionirani uređaj ili su ga poplašili iz kluba i sl.,nema nama napretka.Da smo bolji imali bi i bolju Vladu,bolje ljude i u vrhu Saveza .Pošto je članstvo inertno kako očekivati da se ove smjeni s vlasti? :roll:
Dolazimo do one mantre sa parlamentarnih izbora kad više od 50% posto ne izlazi na birališta jer se ništa ne može promijeniti? Ako se ostane doma,sigurno se neće promijeniti.Svaka promjena je dobra pa čak ako je i gora od stare.Jer dolazi do smjene na vlasti.Pa i 1000 puta ako treba.
Raspisa san se pod krivim topicom ali sad je kasno.Da nije pao Berliski zid mi bi i dalje živili u Jugoslaviji.Od nekud se mora počet.Ništa od šaputanja sebi u bradu i puštanja da Sava nosi prema Dunavu.I meni privatno,na telefon govore da je stanje u Savezu u komi.Ali nitko nema jedno mudo,ne dva, da nešto što drži u sebi negdje izgovori ili napiše.Kamoli da nešto predloži,pokrene.O tome se radi.A ovima je to voda na mlin.Ja već znam ko će mukte na izlet u F.Hafen.A ti? ;) A uvik isti,podobni za sve sustave.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 24, 2023 6:52 am

Dokle god obični ljudi budu šutili, dotle će male interesne skupine voditi kolo. Problem je što ti zasjednu, nakon izborne skupštine, i ne možeš ih se riješiti. Vlada iz sjene ima i svoj "osigurač", to je tajnica, koja je tu, ako predsjednik hoće nešto napraviti ili sprovesti uz nos njima, ona je druga odgovorna osoba Saveza ! Za to se, rukama i nogama, borio drug Nikša, postoje zapisnici, tko je htio, mogao je sve saznati, bez doušnika, ili dubokog grla. To je tragikomika ovakvog sustava, sustav nadgledaju tajnici i tajnice, kako HZTK i ZTK, tako i nacionalnih saveza. Ostavina sovjetskog modela, kojeg je čak i Rusija odavno napustila. Mi, kao i harač HTV-u, nismo. Jer omogućuje da mali broj osoba drma, i živi udobno.

Ne trebam ići dalje od Splita. CB klub dobije više para od amaterskih klubova, izađe dva do tri puta na teren, jednodnevni izlet, i lova curi. Kažu mi da je tako i u Rijeci, i još nekim lokacijama.
Moj klub je zadnju društvenu lovu primio 1999. godine. 24 godine oni koji nisu bili u Domovinskom ratu, a koriste sve njegove tekovine, čekaju da se urušimo, ugasimo, kao posljednje svjetlo na kraju tunela u Dalmaciji. Tri kluba u Rijeci, tri u Zadru, dva u Dubrovniku, Metković, Ploče, Korčula, Makarska, Omiš, Trogir , Šibenik, sve ugašeno. U Veloj luci periodično plate članarinu par osoba, zli glasi govore da je to lova od jedne državne firme ? ;) U Visu ga nema od rata, na Hvaru je umra zadnji član nikidan, koji je bija platija HRS-u doživotnu članarinu, koliko znam, jedini u Dalmaciji.
Na Braču, uzdanički klub Vidova gora s jednoznamenkastim brojem članova, a da je slijediti matematičke operacije pučke škole, i sabrati oštancane, u zadnjih 30 godina, brojile bi se stotine...
U Milni ugašen, u Pučišćima 4 člana, od toga je mala Kelava otišla raditi u Osijek, pa vi sada kontajte kako jedan klub može funkcionirati, da minimalno poštuje zakonske obveze ?

Imamo i mi, u Dalmaciji, pismenih ljudi, i mi bismo, po ugledu na HRS, mogli fabricirati (na papiru) puste operatore, svemirske uspjehe, i nezamislive dosege ! Čemu ? Ta imamo dovoljno lažova u Hrvatskoj, samo su izbrusili rutinu, i umijeće kako izmusti lovu, dal društvenu, dal nečiju koji pere savjest ?

Noćas san se probudija oko 4 ure. Po glavi mi se mota radno vrijeme QSL biroa VERON-a, od ponediljka do petka, od 0800-1600. Pita san jednoga Olandeza kako je takvo radno vrime, a pravnik radi na pola radnoga vrimena ? On mi odgovori, ka iz topa : U QSL birou RADE volonteri ! Znači, mi smo, u Hrvatskoj, a i u državama bivše Jugoslavije, bacili pod noge sve što je imalo predznak dobrovoljno, a u trulom kapitalizmu (zlobnici kažu u zemlji di su najškrtiji u cijeloj Europi) to savršeno funkcionira !
Dobija san i detaljno izviješće kako to funkcionira i u Austriji, zemlji koju su Hrle i Martin svojedobno također označili kao mjesto gdje QSL biro ne radi dobro. Pisat ću o tome detaljno, iman vrimena.
Za početak ću samo reći da članovi dobijaju 4 do 6 puta godišnje, provjereno. Suze su mi došle na oči, odma san se sitija Žike, zagrebačkih RA , pomagača, i svakog gosta iz Hrvatske koji bi posjetija Savez, i koji bi, umjesto da pita Žiku za zdravlje, prionija sortirati karte, i odvajati za sve znakove u svom klubu, i za ostale gradske klubove.
Možda je zato sad QSL biro veličine špajze, da nitko ne može doć, još manje sortirat, i pakirat ? Jer, onima dvima gori, sigurno neće doć. To su one i tile, njima osnovno poslanje nije potrebno.
One su se uhljebile, i točka. Ovce, pasite, ali se ne glasajte...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 10, 2023 10:29 am

Umra je Marijan Kelava, čovjek, prijatelj, drug, kolega, dragovoljac DR-a. Umro je tiho, kako je i živio, samozatajno, i nikad nije isticao svoje zasluge. Do zadnjeg daha je obnašao dužnost predsjednika radio kluba Split, prvi je podmećo leđa, gdje god da je zaškripalo, organizacijski, fizički i financijski. Ne mogu ne reći, u ovom teškom času, da, kad su nas deložirali iz klupskih prostorija, je baš on otvorio novčanik, platio transport stvari kluba, i pohranu, a drugi su samo došli kokošariti i krasti. Znaju se imena, i popis ukradene robe.
Pratio sam pokojnog Marijana, od tečaja, preko ispita, do smrti. Putevi su nam se ukrštali i početkom Domovinskog rata, i nikad nije htio da ja pišem o tome, dapače, molio me da NE pišem. Toga bi bilo prikoviše za napisat, ali on, onako skroman, tih i samozatajan, nije htio da se možda protumači kao samoreklama. Više od 20 godina sam ga usrdno molio da regulira status, jer za formalnu stranu nije puno mario.

Ne ide mi pisanje smrtovnica, suze mi kapaju po tipkovnici. U ovoj godini RK Split je ostao bez dva člana. Oboje su bili svim srcem, za klub, i HRS. Plaćali su i članarinu, iako su se Stručna služba i predsjednik HRS-a odnosili prema njima necivilizirano, divljački, s mobingom.

Neka dragi bog podari našem Marijanu raj, kojega je zaslužio dobrim djelima za života.
Marijane, neka ti je laka hrvatska zemlja, koju si toliko volio, branio je, i obranio.
Čovjek umre, ali njegova djela žive vječno.
PUMB
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jul 10, 2023 1:35 pm

Prošlo je manje od 24 ure od kad san te pita za njegovo stanje.Ne poznajem ga,ne sićam ga se ali bez obzira žaj mi je kolege koji je mlad umra.
Otiša je na bolje misto od ovoga di smo mi ostali.
Samo prerano... :(

Iskrena sućut obitelji,rodbini,prijateljima i kolegama radioamaterima, s kojima se družio uz ovaj naš hobby.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine,
I Svjetlost Vječna svijetlila mu.
Počivao u miru Božjem

73,9A6R....SK
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK