Dokle god obični ljudi budu šutili, dotle će male interesne skupine voditi kolo. Problem je što ti zasjednu, nakon izborne skupštine, i ne možeš ih se riješiti. Vlada iz sjene ima i svoj "osigurač", to je tajnica, koja je tu, ako predsjednik hoće nešto napraviti ili sprovesti uz nos njima, ona je druga odgovorna osoba Saveza ! Za to se, rukama i nogama, borio drug Nikša, postoje zapisnici, tko je htio, mogao je sve saznati, bez doušnika, ili dubokog grla. To je tragikomika ovakvog sustava, sustav nadgledaju tajnici i tajnice, kako HZTK i ZTK, tako i nacionalnih saveza. Ostavina sovjetskog modela, kojeg je čak i Rusija odavno napustila. Mi, kao i harač HTV-u, nismo. Jer omogućuje da mali broj osoba drma, i živi udobno.
Ne trebam ići dalje od Splita. CB klub dobije više para od amaterskih klubova, izađe dva do tri puta na teren, jednodnevni izlet, i lova curi. Kažu mi da je tako i u Rijeci, i još nekim lokacijama.
Moj klub je zadnju društvenu lovu primio 1999. godine. 24 godine oni koji nisu bili u Domovinskom ratu, a koriste sve njegove tekovine, čekaju da se urušimo, ugasimo, kao posljednje svjetlo na kraju tunela u Dalmaciji. Tri kluba u Rijeci, tri u Zadru, dva u Dubrovniku, Metković, Ploče, Korčula, Makarska, Omiš, Trogir , Šibenik, sve ugašeno. U Veloj luci periodično plate članarinu par osoba, zli glasi govore da je to lova od jedne državne firme ?

U Visu ga nema od rata, na Hvaru je umra zadnji član nikidan, koji je bija platija HRS-u doživotnu članarinu, koliko znam, jedini u Dalmaciji.
Na Braču, uzdanički klub Vidova gora s jednoznamenkastim brojem članova, a da je slijediti matematičke operacije pučke škole, i sabrati oštancane, u zadnjih 30 godina, brojile bi se stotine...
U Milni ugašen, u Pučišćima 4 člana, od toga je mala Kelava otišla raditi u Osijek, pa vi sada kontajte kako jedan klub može funkcionirati, da minimalno poštuje zakonske obveze ?
Imamo i mi, u Dalmaciji, pismenih ljudi, i mi bismo, po ugledu na HRS, mogli fabricirati (na papiru) puste operatore, svemirske uspjehe, i nezamislive dosege ! Čemu ? Ta imamo dovoljno lažova u Hrvatskoj, samo su izbrusili rutinu, i umijeće kako izmusti lovu, dal društvenu, dal nečiju koji pere savjest ?
Noćas san se probudija oko 4 ure. Po glavi mi se mota radno vrijeme QSL biroa VERON-a, od ponediljka do petka, od 0800-1600. Pita san jednoga Olandeza kako je takvo radno vrime, a pravnik radi na pola radnoga vrimena ? On mi odgovori, ka iz topa : U QSL birou RADE volonteri ! Znači, mi smo, u Hrvatskoj, a i u državama bivše Jugoslavije, bacili pod noge sve što je imalo predznak dobrovoljno, a u trulom kapitalizmu (zlobnici kažu u zemlji di su najškrtiji u cijeloj Europi) to savršeno funkcionira !
Dobija san i detaljno izviješće kako to funkcionira i u Austriji, zemlji koju su Hrle i Martin svojedobno također označili kao mjesto gdje QSL biro ne radi dobro. Pisat ću o tome detaljno, iman vrimena.
Za početak ću samo reći da članovi dobijaju 4 do 6 puta godišnje, provjereno. Suze su mi došle na oči, odma san se sitija Žike, zagrebačkih RA , pomagača, i svakog gosta iz Hrvatske koji bi posjetija Savez, i koji bi, umjesto da pita Žiku za zdravlje, prionija sortirati karte, i odvajati za sve znakove u svom klubu, i za ostale gradske klubove.
Možda je zato sad QSL biro veličine špajze, da nitko ne može doć, još manje sortirat, i pakirat ? Jer, onima dvima gori, sigurno neće doć. To su one i tile, njima osnovno poslanje nije potrebno.
One su se uhljebile, i točka. Ovce, pasite, ali se ne glasajte...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja