Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Sun May 23, 2021 7:01 am

Dokle bude ova HRS vlast, koja je samo krinka, zna se ko vleče konce iz drugog plana. O tome je javno i privatno govorio pokojni Denis, zato od tih samonazvanih elitista nisi vidio ni slova, kako na onom "neslužbenom" forumu, tako ni na HRS web naslovnici. Ako si skloniji Hrvatima, nego Amerima, to ti je u startu otegotna okolnost. Ako misliš svojom glavom, najveća zapreka za kandidaturu. Ako nečeš ići na poklonjenje i rukoljub Gazdi, nisi prošao kvalifikacije, nema kandidiranja.
Ako radije izdaješ knjige, nego prijatelje, nisi kooperativan !
Sve je to pokojni Denis pričao meni i supruzi za mojim stolom, u mojoj kući. Bio sam malo nepristojan, pa sam mu rekao da sam ja to sve znao i sam, ali da mi je drago da je on to ponovio. Ponavljam, mogao sam mu biti otac po godinama, to nam nije priječilo da imamo identične stavove o radioamaterstvu u 9A.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 24, 2021 2:10 pm

Koliko je remote rad "uznapredovao" govori i činjenica da su se danas čule postaje s stranim poz. oznakama, koje ne postoje, razlomačka crta 9A ! Zaista kročimo u svijetlu budućnost !
Šta neko ne utrne letriku ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 25, 2021 12:13 pm

Gledam spotiranu postaju 9A/K6BFL, pa pođem na njegovu izvornu stranicu na qrz.com. Tamo nađem - očekivano ! Hvalospjeve prema 9A1TT, i NJEGOVOM programu za mlade ! Link na OiV, mislim se, što to njima treba...?
Sve u svemu, kumulirano, svakim danom, u svakom pogledu, potvrđuje se moja postavka koju sam javno izrekao PRVOG dana. Taj TUĐI program, je za neke strane, tuđe, ljude i mladež, ne za Hrvate.
Njih se kuraži da sudjeluju u "besplatnom" programu za mlade, stariji moraju platiti. I, koliko god napirao svoj mozak, ne mogu dokučiti koji je tu faktor HRS, ne zna se na koga glasi dozvola za rad postaje u Bujama ? Objekt, antenski sustav, napajanje, internet i vlasništvo nad zemljom je od OiV-a, ali on se ne bavi djelatnostima radioamaterizma ! Za svoj rad, oni naplaćuju svoje usluge ! Ta to im je i zadatak. Problem je jedino što nisu registrirani za ovo javno-privatno partnerstvo, kojemu nema primjera na kugli zemaljskoj. HRS je tu samo poslužio kao zaštitno ime, u postupku podizanja projekta, sad je nevažan, i više se ne spominje. Nevažna je i hrvatska radioamaterska mladež, ta imaju više stanica po klubovima, nego mladih operatora, ne treba njima remote postaja ! Treba nekim drugim snagama, kojima je mladež, pa i hrvatska, poslužila samo kao alibi.

Cijeli vrh, od predsjednika, naniže, neka se srami. Za ovo se nismo borili. Većina tamo, nije nikako. Zato i šute na sve ovo. Sveli su nas na nešto između banana-države i kolonije. Tko se crveni ?
9a2jg

Postby 9a6r » Tue May 25, 2021 12:48 pm

Zagreb.Hrvatska.Bol.Supetar.Rijeka.Milna.
Na sve ovo nas je 1999,na Plesu,pok.Franjo Tuđman upozorio.Tzv."slobodno društvo".Ljudska prava,donacije,love ne fali njima.Evo krasnog primjera tog Tomaševića u Zg i njegove ekipe.Ali i ne samo njegove.Ima ih cila kamara.Za k...c si se borija.I ne samo ti,nažalost.A narod? Pa Franjo ga je opisao,sjećaš se?
9a6r

Postby 9a2jg » Tue May 25, 2021 2:48 pm

Očeš reć, ovce u magli ? Nije Franjo bija rječit, on je taj izraz "kopira" od Radića...

Zagreb je grad u kojemu HDZ nikada nije pobijedio, i neće. Bili su, kratko, s većinom u gradskoj skupštini, ali to je bila ona čuvena politička trgovina Šporer-Buković.
Što reći o kandidatima u drugom krugu ? Na jednoj strani osoba bez mrlje na karakteru, ali bez jednog dana staža u realnom sektoru. Na drugoj strani zabavljač, opterećen brojnim aferama, čije detalje znamo, i koji je , u biti, stranački vojnik HDZ-a.
Svo ovo prljavo rublje, koje se fabricira, ne bi postojalo da je u drugom krugu Bandićeva zamjenica, sve bi bilo europskije, kulturnije, ljudskije... No, i ovo je život, na jednoj strani sin, na drugoj otac, dragovoljac Domovinskog rata, u stožeru pobjegulje. Da mi je netko pričao za ovakav scenario, rekao bih mu da je nemoguć. No, kako reče jedna kurva, u politici, i u seksu je sve moguće.

Jedina je sreća što za tri dana počima izborna šutnja, pa ćemo se ljudski odmoriti, i u nedjelju uvečer nazdraviti. Jer, ni nama u Dalmaciji nije svejedno tko i kako vodi Zagreb, gdje je, po demografskim podacima, trećina Dalmatinaca, prvog, drugog i trećeg naraštaja.

U Supetru gradonačelnica dobila treći mandat. Po meni očekivano, baš kao i u Milni, a to sam bio i javno napisao i predvidio.

Što se tiče (ras)prodaje našeg suvereniteta, pa tako i u korištenju hrvatskih pozivnih oznaka u eteru, sve je rečeno. "Umočeni" šute, samo, u ovom slučaju šutnja nije zlato, nego dokaz kolaboracije.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue May 25, 2021 7:08 pm

Šutnja je znak odobravanja! :x
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 26, 2021 11:39 am

S kim god da sam pričao o problemima remote rada, i lažnog prikazivanja istog kao skrb za mladež, i njihova šansa, svi misle kao i ja, do u detalje ! I svakome bi nakon izmjene mišljenja i stavova ja postavio isto pitanje : A što onda javno ne progovoriš ? Muk...

Ostavili me samoga, na vjetrometini, baš kao i u slučajevima QSL biroa, D-stara, DMR repetitora, FT8/FT4, dodjeljivanja pozivnih oznaka i dozvola za rad.
Pomalo, u svakoj od tih tema će vam vrijeme pokazati da je Koki bio u pravu. Već ste sami sebi dokazali za QSL biro, doći će i ostalo na red. Pomalo.
Moram javno izreći da je, uz mene, jedini koji je javno prokazao FT8/FT4 , kao početak kraja radiooperatorstva, bio Goran, 9A6C.
Nismo on i ja proroci, niti vidimo iza horizonta, to vidi većina, mi samo imamo nešto veća muda, kada je u pitanju javna riječ.

A da spomenemo isplate u 2020. , prostore za rad HRS-a, zašto se ne selimo u Dalmatinsku 12, otvorio bi novu Pandorinu kutiju ! Bilo bi, triple-double !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 28, 2021 3:52 pm

Gledam HRS web naslovnicu, zaključujem da je počela sezona kiselih krastavaca, uzdanički klubovi se samohvale, na sva usta. Prvo Supetar, sad Daruvar, pa pogledah malo strukturu tih "aktivnosti".
Sve veze SSB i FM, nešto DIGI. Rad u FM kontestu. Kad sam vodio omladinu po čukama, išli su samo kompletni operatori, koji bi, bez obzira što smo išli na plasman, dobijali svoj cut, na CW i SSB.
Sad će pregled "aktivnosti" iz Gomilice i Pazina, samo nek geštetner i fotokopir završe svoj dio posla...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 30, 2021 1:08 pm

Ne javljaju se meni samo moji vršnjaci, javija mi se i jedan mladac, govori "Barba Koki , dobro ste napisali, ima nas 4 mlada, a imamo u klubu 7 ispravnih KV uređaja!" Atroke RMR !
Predsjedniče, sjedni, jedan.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jun 04, 2021 8:31 pm

Dobili smo novu mail-okružnicu. Ovaj put nije od vlasnika remote postaja. Ovu nam šalje Saša, 3AG. On lijepo poziva zainteresirane da se jave, ako smatraju da imaju znanja, zvanja, logistike, opreme.
I , sve je to , naizgled, lijepo, da nije one nesretne, nespretne, ali istinite, izjave onog Talijana, koji se kači na remote postaju na hrvatskom ozemlju, koji je na svojoj stranici napisao da je on nekoliko puta bio pozvan da radi na jednoj od 9A0HQ stanica. Bio pozvan, došao, radio, hvali se...

Na kraju svoje mail okružnice Saša piše :
Nadam se da ćemo i ove godine dostojanstveno u eteru predstaviti HRS kao jedna od HQ postaja

Tko je ovdje lud ? Kako može biti dostojanstveno, ako uvoziš strane operatore ? Uvoziš ih, a DPZ-i si prikazao na stotine i stotine proizvedenih (oštancanih) operatora, od 92' do danas ? Netko ovdje vara.
Ili se nisu proizveli, ili su se proizveli , ali ne vrijede, ili je to cijelo vrijeme bila figa u džepu u mjestu Potemkino ? Jer, da se proizvelo DESETI dio napisanog, mi bi izvozili, a ne uvozili operatore.

Stoga, ne rabite na pogrešnom mjestu riječ dostojanstveno, jer ta riječ prejudicira nešto čisto, iskreno, bez laži, falsifikata i prijevare. Varate ovu državu, izvore vaših financiranja, sponzore, donatore, mecene, samo da šačici ljudi bude dobro. Javno -privatno partnerstvo na svim razinama, nije to slučaj samo sa remote postajama, nego sa svim izdvojenim lokacijama.

Ovaj Sašin poziv nije poziv da se brane boje Lijepe naše, nego da se cementira stanje privatnih feuda, izgrađenih društvenim novcem.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK