by 9a2jg » Fri Jan 13, 2023 8:39 pm
Na današnji dan se obilježava godišnjica priznanja Hrvatske. Ministre Genchera i Mocka je Politbiro vladajućih, preko svog Agitpropa uzdizao do nebesa, samo bi osvanula nova ulica s njihovim imenom, ili poprsje, ili statua u punoj veličini. Atroke Mojsije !
Narečene zemlje su nam, uz pomoć domaćih izdajnika , jamile HT, osiguravajuća društva, banke, štedionice, a potonje su nicale, s hrvatskim blagoslovom, i austrijskim korijenima, kao gljive poslije kiše. Sve go keš, ugovori na riječ, utjerivači nesretnih dužnika koji zakasne garantirani. Imao to u široj obitelji, doktorirao na tom predmetu.
Zašto ovo pišem ? Zato jer mi ne zaboravljamo naše "dobrotvore" ! Večeras ministar gospodarstva, rođeni Sarajlija, najavi da će sojino ulje trenutno pojeftiniti za 2 kune ! Nije on to obaviještavao Hrvate, mi se snađemo u bilo kojoj situaciji, to je bila direktna obavijest za Nijemce i Austrijance !
Ja, Hlebinac, pitam priku u metropoli kako će ulje do naših prijatelja ? Naivo jedna, on će ti meni, pa zar nisi čita da sada ide zadnji ešalon skijaša iz RH ? Umisto teća i gamela sa sarmama, faširancima i mesnim štrucama, puni se gepek uljem, isporučuje prijateljima, i svi zadovoljni. Tako i treba. Govorila je moja pokojna mater : Prijatelja i na kraj svita...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja