Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Sun Apr 18, 2021 1:37 am

We are mostly on FT8 ! ;) Remote,of course. :D
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Apr 18, 2021 7:10 am

Dobro je reka drug s Muzila, FT8 grobar radioamaterizma kakvog smo poznavali.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Apr 18, 2021 8:34 am

Već je bila NO FT8 DXpediiton.Ali s jednim članom.Reka je da ne radi FT8.Ovi zadnji Rusi su mnoge razočarali,poglavito što su odlični CW operatori. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Apr 19, 2021 7:02 pm

Na 7 MHz cipa postaja 9A/K6BFL, spotira se na dxc-u. Osvrnuo sam se na drugom topicu ovog foruma o tome što piše na stranici tog operatora na qrz.com.
I , još se nisu ni osušila slova na tom mom narečenom postu, eto meni stiže mail ! I to od koga, vlasnika tih remote postaja, Richarda Riley-a, koji je to poslao, ni manje ni više nego na još 53 adrese.
U toj okružnici on "objašnjava" nama neukima i neinformiranima, da je ON, uz pomoć OiV-a i lokalnih amatera, pustio u rad prvu Europsku daljinski upravljanu radio-amatersku postaju za mlade !
U rečenicu je ubacio i RemoteHamRadio.com , pa pretpostavljam da je to uvezano preko toga.
Ukratko, on reklamira tu remote postaju, sistemom time-sharinga, oblaka, i prijave , naravno, na remotehamradio.com/youth/. Još napućuje mlade kako doći do američke licence, a da se ispiti provode svakodnevno na mreži.

Stao sam na loptu, duboko udahnuo, promislio, i počeo pisati.
1. Predsjednik HRS-a Rolando Milin treba smjesta dati ostavku. On je za sve ovo znao, šutio, i u zapisnik s sastanka s HAKOM-om pripustio rečenicu "da se sve više koristi remote način rada". Mudrim, i pametnim, je već onda trebalo biti jasno što se valja iza brda. On treba dati ostavku i radi puno drugih stvari, ali ova je inicijalna kapisla.

2. Dezavuira se cijeli sistem obuke, polaganja ispita, uvođenja u rad, i praćenje mladih operatora. Iz okružnice 9A1TT se vidi da HRS stoji iza toga ! Onaj isti HRS koji vergla priču o održavanju tečaja, o mladim operatorima, naknadama za obuku, nedostatak operatora za najjednostavnija natjecanja...

3. Točno se vide koje snage u HRS-u, i u back stage-u , vuku konce ove tragikomedije, čiji bi scenarij i Sofoklo teško mogao napisati. Svi su sve znali, i svi su šutjeli. Ja napišem post, evo okružnice.

4. Sada je sve sjelo na svoje mjesto, maske su pale, bio sam, na žalost, dobar prorok, kad sam rekao da se sa plana A , prelazi na plan B.

5. Postavlja se otvoreno i javno pitanje : Tko je koga, i koliko to mnogo zadužio, da smo postali gosti u vlastitoj državi ? Plešemo već par godina po ritmu glazbe koju nam pušta stranac.

6. Mogao bih se osvrnuti na problem iz različitih rakursa, ali ću, za sada, reći još samo jedno : Zar tuđin vlada HRS-om, kad on šalje mail-okružnicu uz znanje i potporu HRS-a, da radioamaterska organizacija baci sve pod noge, što je postigla od 1946. , do danas, i preda mladež u strane ruke ?
Kad nije uspjelo sa HamSphere, iste snage nastoje ugraditi rad preko remote stanica kao budućnost mladih operatora !

Plači voljena zemljo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Mon Apr 19, 2021 8:22 pm

Ja bih rekao da je ovo super.
HRS se de facto samoukinuo :D
Di češ boje...
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Tue Apr 20, 2021 7:22 am

Zvali su me sinoć ljudi, iz nekoliko hrvatskih klubova, preneraženi su. Ne mogu pojmiti da im to rade neke osobe uz pomoć NJIHOVOG Saveza. Posebno upada u oči agresivnost privatnog inozemnog kapitala, koji ne krije da ima naklonost i podršku "nekih iz HRS-a, OiV-a, i nekih istarskih radioamatera".

Uvjeren sam da ovo neće, i ne može na ovome završiti. Za ovo se nismo borili.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Apr 20, 2021 9:29 am

Ja sam svoj stav odavno rekao još prije 15 godina na onom neslužbenom forumu,pa.me poslaše u gulag.Do pojave petra miličića je taj savez još nekako mogao proći.Nakon njega i slučaja "Severinac" i "Tajnica",potop.Prije njega je štekalo ali je nekako išlo.Na ovom Đanijevom blogeru smo ušli u 11 godinu !! Taj podatak puno govori.Jer na forumu Saveza čiji sam član nije mi dozvoljeno pisati.Pa kad je tako zaboli me ona stvar ako se i samouništi.Za njega me još samo taj QSL buro veže.A to da smo kolonija ili kako ja kažem provincija EU,to svi znamo.A ovakav savez je privatna prćija njih desetak. :twisted:
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Apr 20, 2021 6:01 pm

I tako, svemu tome što je Dino naveo kriv nam je Richard, remote i tih malo klinaca koji se tamo pojave. Ovo šta nije Richard, to su nam tajnice krive.
Zbilja je vrijeme da netko okrene sklopku... samo ostavite robote upaljene

Javija se Uzdanica, ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju... Da nije on onaj tajni amaterski obožavatelj koji je "pomogao" Richardu u Bujama ? Misli da su mu oproštene sve afere, od nadzora QSL managera, nadalje ? Kadar iz kluba koji ima 4 laureata a plaća tri članarine ? Ne znamo za lani, možda je još i manje ? Umisto da se sakrije u mišju rupu, on diže glas !

Svi diskutanti ne vide, ili neće da vide, geneaologiju i hodogram događanja, kako je sve bilo pomno smišljeno, i odrađivano zadnjih 5 godina. Sve i da je to mukte, a nije, to ne služi, u nijednoj kombinaciji hrvatskoj mladeži, nego američkoj, a i šire. Odjednom su svi dobili amneziju, ka nogometaši na sudu u Osijeku, "zaboravljaju" uvezanost, i pomno pripremljenu akciju YOTA 2020, i 2021.

Sve sam napisao o tome, no jednu stvar ću ponoviti, mudraci moji, zapitajte se zašto je taj dobrotvor i mecena Richard stavio remote stanice samo u američkim saveznim državama, Puerto Ricu i Haitiju?
Za neuke, u srednjoj Americi, Haiti je pojam za bezvlašće, korupciju i neperspektivnost.

Ako vam je preteško pitanje, evo lakšeg , kako osoba sa dozvolom za radioamatersku postaju smije istu rabiti u komercijalne svrhe, bez obzira na godine korisnika ?

Imam još prigodnih pitanja, samo ne želite odgovoriti, i odgovarati. Jer je cijeli vrh umočen u to.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 21, 2021 7:21 am

Koliko članovi IO-a HRS-a moraju biti dvolični kad pozivaju članstvo da uzme učešće u predstojećem KV natjecanju HRK, kada je upravo uz njihovu aktivnu pomoć i potporu odaslat mail-okružnica privatne osobe, stranog državljanina, kojim se poziva RA auditorijum , a naročito mladež, da koristi njihove komercijalne usluge ! Tko je tu lud ? Vrh HRS-a ne pila granu na kojoj sjedi, nego stablo ! U pozadini stoje iste osobe koje su pokušale proturiti HamSphere ideju kao put kojim mladež treba ići. Koji je idući "pametni" savjet onima koji dolaze, i koji bi nas trebali naslijediti, da se ne seksaju, nego da svaki kupi ženu na napuhivanje ?
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Apr 21, 2021 11:54 am

A radit veze priko smart phone-a. :roll: Ubija ih veliki radioamaterizam pa tribaju internet da bi radili po KV-u. :o Hebeš takve operatore.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK