Lupeština i muljanje u ZTK nije počelo s neovisnom Hrvatskom ! Kad su se drugovi vratili s Manaslua, neki od njih su počeli dumati kako dobro živit, ništa ne raditi, odnosno da drugi rade za tebe. U tu svrhu su osnovali Video informatika klub, pod kapom ZTK.
On je bio preteča TV Marjan, i, kasnije Radija Marjan. Ovce su bili mnogobrojni radioamateri, koji su, pretežito radili volonterski, a oni koje je ZTK zaposlio za privatne vlasnike, ali pod svojim imenom i pravnim licem, su redovito bili zajebani, do daske. Vodili su se sudski sporovi, dugotrajni, mučni, i sve po džepu već zajebenih ljudi. U finalu, veliki su se , više-manje, namirili, a radnici dobili , u prosjeku, jednu desetinu stvarnih, i odrađenih potraživanja !
Neki od njih su mi se javili jučer, nakon objavljivanja mog posta, i rekli mi manje više isto : Koki, bacaš nam sol u ranu, ali dobro je da javnost zna, da se neke stvari nikada ne zaborave...
Akteri su bili isti, preminuli, i bivše njegove suradnice, poslije avancirale, i danas, u penziji, se motaju oko pojedinih organizacija Narodne tehnike. Ta , za mandata su osigurali odstupnicu, od Zvjezdanog sela, nadalje...
Ovo pišem zbog jednog jedinog razloga, to su sve osobe s kojima se drug Laureat uspinjao na virtualnoj ljestvici društvenog "uspjeha i imagea", ali isključivo po njihovim kriterijima. Nije samo on, imamo ih, gdje god se okrenemo, u Supetru, Pazinu, Zadru, Kutini, Dubrovniku, da ih sad baš sve ne nabrajam...
Na kraju, ali nikada zadnje, citirati ću mog klupskog kolegu i prijatelja Zlatka, 3NU : Kršćanin sam, i čovjek, oprostio sam im, ali neću nikada zaboraviti !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja