Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Sun Apr 18, 2021 8:18 am

Autokracija je , baš kao i demokracija, zarazna. Tako se sa HRS foruma "preselila" i na VHF forum. Čim autoru posta nešto napisano ne paše, ili diskusija ide u pravcu koji mu ne odgovara, odmah se tema zaključa ! Bravo ! Imali su dobre učitelje na HRS forumu, a sami su još bolji učenici. Ko kec na desetku vladajućima !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Apr 18, 2021 8:38 am

Možda ga je ćapala Korona? :? :o
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Apr 20, 2021 7:12 pm

Ma ne treba tražiti nikakvog krivca za ništa.
Druga su vremena (u pozadini ''Neki to vole vruće'' pjevaju
''Teška vremena, prijatelju moj, nisam prebolio …'' ;) ).
Bolje da govorimo malo o tome što je to ''remote rad'', kakva je razlika u tome
što ja sjedim doma, a antene i uređaje ima u kleti, na brdu, 10-km od kuće i sl.
U ona druga vremena tehnologija za daljinsko upravljanje nije nam bila tako
dostupna kao danas …

Martine, znamo da si "pametan", samo nemoj biti toliko pametan. Jer cijeli svijet vidi ono što je (pre)očito, ti baš kao Poncije Pilat svjetini : Eto vam ga, ja ne nalazim krivnje na njemu !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Wed Apr 21, 2021 4:41 pm

Koki,
molin te lipo da ne lažeš napaćeni narod:
a) radioamatera ima u 9A 1500
b) nema remote
c) ISS je radioamaterski satelit
d) 9AHQ je natjecanje
e) Pavle K se moga slikat sa potreson da ne bi provjere veze
e, ;)

https://www.youtube.com/watch?v=HUKKbfHR7MI
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Wed Apr 21, 2021 6:12 pm

Djani , sve ti mogu progledat kroz prste, ali TV interview sa pomoćnicom tajnika HRS-a OD PROŠLE GODINE, ne mogu! Šta nisi stavija koji link iz ove godine?
Nisam žalostan samo ja, lista žalosnih je poduža, od elitista, do odabranih Istrijana. A žalosna je i ona, jedan za drugim, ruše joj se sni, baš kao u snimci.
HamSphere, DMR, YOTA 2020/2021. Zli ljudi mi šapću da ima prste i u izdavanju pozivnih oznaka i dozvola za rad, ali, bože moj, ona je ipak samo službenica.
Jest da radi od kuće kao i tajnica, ali nije odgovorna osoba u HRS-u. Odgovorna je jedino za sakupljanje građe za monografiju HZTK. Jer je to važnije od desetak obveza u HRS-u koje stoje. To zbog toga da se zna tko joj je stvarni šef, i kako ona to doživljava. Jer je gledatelj s Kozjače tako tražio.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 22, 2021 9:31 am

https://www.hamradio.hr/radio-klub-vido ... operatere/

U kino dvorani postoji, i radi kino OPERATER. U radio saobraćaju postoji operator, ili radio poslužitelj, bez obzira da li je postaja amaterska ili profesionalna.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 24, 2021 12:07 pm

Što treba da bi u mojoj kleti, cca 7 km zračne linije, napravio
''remote lokaciju'' ?
Koje minimalne uvjete treba zadovoljavati KV primopredajnik ?
Kakva oprema treba za lokaciju i doma i koliko to približno košta ?
Kako napraviti komunikaciju između ''doma '' i uređaja na ''lokaciji'' ?
73
Martin 9A2JK

Što treba da pokažemo gradu i svijetu da smo bedasti ? Očito, ništa.
9a2jg

Postby 9a4db » Wed Apr 28, 2021 7:17 pm

Koki,
al su te zvali na proslavu 75 godina HZTK u Split, pa ne stigneš pisat.
Mislim mogli bi i mene, ono pod Ufologiju....
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Wed Apr 28, 2021 9:37 pm

Nisam mogao pisati, jer me tare život, imamo nekih zdravstvenih situacija u kući, o kojima mi se ne piše u javnosti, jer su to privatne stvari ; vjerojatno me se neće čuti do nedjelje navečer, a vidjeti me se može u Zagrebu.

Za privremeni rastanak, može malo mojeg razmišljanja o temi koju sam započeo na balkanskom prostoru, i koja će, vjerujem , sazrijeti vrlo brzo, ne samo u Hrvatskoj.
Naravno, riječ je o remote postajama, pravnoj regulativi, postojećim zakonima, od telekomunikacijskih, do financijskih, pa do prodavanja muda za bubrege.

Trenutni obnašatelji vlasti u HRS-u su dobro naučili, u zadnjih 25 godina, da ako nešto nema valjane argumente da prođe, a oni to žarko žele, onda to treba podvesti pod "program za mlade".
Tako je i u eteru RH. Varijanta A nije prošla, odmah se, u hodu prestrojiše, i pređoše na plan B. Nije otvorena komercijala, nego "briga za mlade" ! Zaista, oni drže kompletan radioamaterski puk u 9A , a i na Balkanu, za najobičnije bedake, ili idiote.
Gledam strukturu tih "korisnika", u naravi promotora privatnog biznisa. Jedan od njih je i momak koji se javlja kao 9A/YU2NPC, živi u Pirotu. On koristi taj nesretni remote kod Buja, i radi sve ono što može komodno raditi iz radio kluba u Pirotu. Naravno, jedna od QSO-ova mu je Davor 9A1UN, ta nije on za ništa bio pro bono odvjetnik te "pametne" ideje ! Gledam drugoga, Turčin radi kao 9A/TA7AZC.
I o njegovoj strukturi veza bi se dalo govoriti, ali i on ima radio klub u svom gradu, koji zjapi pretežito prazan.
Možemo gledati i iz drugog kuta, hrvatski resursi za tuđe interese, od lokacije, objekta, sve do činjenice da to nije ponuđeno nijednom istarskom klubu, kao contest lokacija ! JPP ? ;)

Pažljivo čitam što pišu o ovom na HRS forumu. Ta nitko normalan ne spori da svatko može kupiti, ili napraviti remote stanicu, i koristiti je za svoje AMATERSKE potrebe, sukladno dozvoli za rad.
Ono što svi zaobilaze, ka mačak oko vruće kaše, je jedna dobro smišljena igra, u kojoj pojedini radioamateri samo glume kulise, za nečije tuđe financijske i ine interese. Ta nisu se stranci ni do sada tukli u zaštiti interesa tehničkog odgoja hrvatske mladeži ! Ovo sve je napravljeno zbog i radi tuđih interesa, tuđe djece, i tuđih planova, u HRS-u samo stoluju lutke, čije konce potežu drugi.
To se vidi s Dinare.

Hrvatski klubovi zjape prazni, a oni, tobože, to rade zbog hrvatske dice ! Moš mislit. Našlo jednog jedinog momčića u Hrvatskoj, uslikalo ga, i stavilo u reklamu za privatan biznis !

Kako to da nitko u Hrvatskoj nije javno upitao kako to do sada hrvatska mladež i radioamaterski podmladak nije imao pristup na DRUŠTVENE lokacije, financirane DRUŠTVENIM novcem, koje, u pravilu, služe za iživljavanje 3-4 osobe na svakoj od tih lokacija. Toliko sam ih puta nabrojio, lokacije i osobe, sam sam sebi dosadio, a čelnici tih privatnih feuda mi se , od prvog članka na tu temu, više ne javljaju. Učinili su mi uslugu. Problem je što oni povlače konce, iz drugog plana, na ove lutke, koji misle da obnašaju dužnosti u HRS-u, u naravi odrađuju tuđe zamisli. Pročitajte skraćeni zapisnik sa sastanka HRS-a i HAKOM-a, sve će vam biti jasno. Našli se istomišljenici, ali ne i one snage koje su ovaj problem iznijeli u javnost, i koji ne lažu, kao predsjednik, da se "sve više radi remote" !
Boga ti živa, jesi to sam smislija, ili su ti rekli da baš tako kažeš ?

Pažljivo čitam što piše Dino na HRS forumu, ta ono bih sve i sam odmah potpisao. Ali, šta se događa kad mudra sjedina kao on počme pisati po istini i pravdi ? Odma se nađu njih nekoliko koji se maltene sprdaju s njim, bez argumenata, a s samo jednim ciljem, da se problem minorizira, autor omalovaži, i da se sve svede na sprdačinu u balkanskoj krčmi. To im ide, na to su navikli.
Dva loša, ubiše Miloša.

Za kraj, kako to da nikoga nije briga kako se dijele pozivne oznake i dozvole za rad, šakom i kapom, mimo pravilnika i zakona, s namjerno krivim input podacima ? Spiskovi članova kluba, pojam matičnog kluba, kvote za izračun zastupnika, članarine, tko ih i kako plaća ?
Zaista, izgled logo-a Saveza je najvruća tema oko koje treba sporiti, i dovesti do usijanja, da se ne vidi ispod radara, da su psi lajali, i karavane prošle...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 07, 2021 5:20 pm

namjerno nisam posalo LOG jer sam za vrijeme natjecanja cuo neke "fantomske mnozitelje" koje nisam uspio uraditi?
Sada cekam da povjerenstvo (nadam se) odradi svoj posao u skladu sa Opcim pravilima KV natjecanja, narocito cl. 11 i ostalim clancima poslije, pa cemo
vidjeti hocemo li vise ikada raditi 9A natjecanja..?!
Bude bolje ;D

Osvrt dede Marka na HR Kup. Interesantno, njega "muči" samo HRK, a gdje su nelegalno izdavani pozivni znakovi, dozvole za rad, (namjerno) kriva evidencija članstva, (namjerno) krivo izračunat broj zastupnika, 25 klubova sa 5 i manje članova(nema šanse da udovolje svim odredbama iz zakona o udrugama), nema javnosti rada, javnih rasprava, uvida u poslovanje, rad i rezultate rada službenica (od kuće).

Znači, ko za onih par junaca amblem, tako je i za Marka HRK, jedino loše u HRS-u ! Blaženi bili.

Selo gori, a baba se češlja...
https://www.youtube.com/watch?v=MKPZxqeq3kE
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK