Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Fri Aug 12, 2022 6:47 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/med ... itaj_jos_d
Istureno odelenje fakulteta iz Kragujevca i Zenice u Puli ! I to ne u visokoškolskoj registriranoj ustanovi, nego u Centru za mir !
Zašto me to ne čudi ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Aug 13, 2022 8:29 am

Opet Pula i drug Peđa
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Aug 13, 2022 8:37 am

Sad će drugovi, iz odbora za doček, pripreme su u tijeku, da se dostojno dočekaju dobročinitelji, mecene, donatori, pokrovitelji, osloboditelji, i logističari. Svi imaju i američke znakove.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Aug 14, 2022 8:51 am

Gadljivo.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 17, 2022 6:42 pm

Gledam danas portale, slušam sve vijesti, štipam se za obraze, izvlačim sam sebi uši, pitam se, ka pokojni Mladen Delić : Ljudi, pa je li to moguće ?
Na današnji dan, prije 32 godine, osvanule su prve barikade, balvani, prvo oko Knina, a zatim i na cijelom području poslije tzv. RSK.
Ne ide mi u glavu da su ljudi to zlo već zaboravili, početak jedne kalvarije, prvo nesrpskog stanovništva, a poslije i srpskog.
Prvi su balvani , u našoj županiji, osvanuli između Vrlike i Civljana, u naravi skoro na granici SD i ŠK županije. Odmah po pojavljivanju istih, ekipa iz AKL-a je odmah išla na lice mjesta da vidi ono o čemu je samo čitala, ili gledala u ratnim filmovima.
Naravno da su se vratili brže nego što su otišli, jer sa bradatim spodobama, pod vidnim utjecajem rakije, i puškom u rukama, nije bilo moguće smisleno komunicirati.
Toga dana su nam se kumovi vraćali iz Zagreba za Vrliku, i kad su vidjeli balvane u Civljanima, kaže kum kumi : Vidi, boga ti, nisan zna da snimaju neki ratni film ? Koliko smo bili naivni. Samo mjesec dana poslije je počela kalvarija Kijeva, pa zatim, na žalost, sve južnije, sve do brane Peruča. Ne ponovilo se.
Mogao bih knjigu napisati o događajima tih dana, nekima sam osobno svjedočio, a neke su mi prepričavali neposredni akteri.
Vjerujem da nam je poslanje ispravno, točno i korektno informirati mlađe naraštaje da se to zlo više nikada ne ponovi, i ne zaboravi.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 18, 2022 8:52 am

Poslije drugog svjetskog rata najveći "protivnik" komunističkom režimu je bio "bogati" seljak. Naravno da poslije rata nijedan seljak nije bio bogat, konje i volove je apcigovala država, ali partijskoj infrastrukturi i administraciji je smetalo stanje u zemljišnim knjigama i privatno vlasništvo.

Toga sam se sjetio jučer, u jednoj turističkoj emisiji iz Istre, gdje gradonačelnik kuka kako je udio kreveta hotela, u ukupnoj popunjenosti svega 18%, a privatnih iznajmljivača preko 66% !
Radio sam u Vladi kad je došao na vlast rahmetli Račan. Odmah po preuzimanju vlasti, dao je u zadatak svojim (čitaj : partijskim) ekonomistima da osmisle studiju o srednjeročnom razvoju turizma, gdje su dali naglasak na razvoj malih i srednjih hotela, a privatni iznajmljivači su bili totalno zapostavljeni. Možeš komunjaru izvuć iz komunizma, ali komunizam iz komunjare ne. Opet je fokus na "bogatom" iznajmljivaču, koji se, eto, bogati na grbači jadne države !

HDZ-ove vlade su spremno preuzele sve takve ideje, nema veze što su došle iz SDP-a, bitno je anatemizirati malog čovjeka, kakvih ima na hrvatskoj obali preko 300.000, koji cijeli život ulažu u svoje vlasništvo, da bi mogao živjeti, školovati djecu, i mirno dočekati starost.
Nije ni čudno da ovakve kritičke ocjene dolaze iz Istre, ta zar od tamo ne polazi štafeta ? Nema veze šta su tamo najjače hotelske kuće u RH, bliža povijest je dokazala da se krupni kapital sliže, u čas posla, sa SDP ideologijama, kad je u pitanju novac.
Ne trebamo mi ići u Istru, ni anatemizirati nju, pometimo mi i ispred svoga praga, Supetar, Stari grad, Hvar, Jelsa, Vrboska, Vis, Komiža... A sve zato jer su ljudi ovce, šute, pognu glave, i slijede pogrešnog ovna, koji glumi predvodnika.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Aug 18, 2022 1:41 pm

Pošto boljševici ovu našu nezavisnu Hrvatsku državu ne doživljavaju kao svoju,razumljivo je da rade na njezinoj propasti.
Glede drugog posta...njima su draži i četnici,Talibani,Jemenci nego mi,rimokatolici.Sa svima oni u đavlije kolo mogu samo ne sa katolicima.Mi smo in trn u oku.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Aug 20, 2022 7:14 am

Jučer smo na HTV-u gledali prilog o posjeti Labinjana koji su emigrirali diljem svijeta rodnom gradu. Reportaža je bila dobra, a u oko i uho je zapeo jedan detalj. Posjetitelji su između sebe sakupljali dobrovoljne priloge za kupnju aparata za mamografiju u Labinu.
Hvale vrijedna akcija, i nitko nema ništa protiv, samo što prikazuje u realnom svjetlu neopremljenost riječkog i istarskog područja, novim i suvremenim neophodnim medicinskim pomagalima. Svako malo svjedočimo apelima iz riječkog KBC-a, najčešće udaraju na sentimente osiromašenih građana, sakupljajući aparate za Dječji odjel. Ako ne daš, onda si guba, a nemaš od čega dati. Imamo mi toga i u Splitu, svako malo, nije samo Istra i Rijeka.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Aug 23, 2022 4:54 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/min ... ajnovije_d
I ministrica turizma se napaja na misli i djelu pokojnog Račana, i krupnog kapitala, a na štetu privatnih iznajmljivača. Prozirno.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 24, 2022 6:19 am

Nisu vladajući očekivali da će se hrvatski iznajmljivački puk ovako plebiscitarno dignuti protiv njihovih suludih prijedloga oko dostupnosti plaža na hrvatskom moru. I sada, umjesto da se korigiraju u hodu, složno izjavljuju da su oni dobro napisali, ali da ih je narod pogrešno protumačio. To je još gore i strašnije. Zašto ? Jer to pokazuje da ne odustaju od svoje nakane, i da definitivno narod drže za neuke budale. A to ne može izaći na dobro.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK