by 9a2jg » Tue Jul 19, 2022 6:56 am
Na moju i hrvatsku žalost, svjedočio sam , prije 21 godinu, sramnoj prodaji obiteljskog srebra Hrvatske, INA-e i Pliva-e. Bio sam jedan od malobrojnih u RH koga je to kosnulo, golemu većinu nije bila briga, ili nisu ništa razumjeli , što se ustvari događa.
Ista stvar je sa dodjelama (prodajom) pozivnih oznaka, dozvolama za rad, i protuzakonitim radom nekih remote stanica. Imam sve ploče pokojnog Arsena. Vrlo mi se sviđa jedna njegova pjesma, koja govori o statistici i prosjeku, a ustvari se ruga sa društvom.
Kaže on, citiram, "ako je moral prosječno pao, znači, i ti si svoj udio dao" ! I jest tako. Sve ovo što nam se događa u HRS-u, zadnjih dvadesetak godina je plod dvaju grijehova, grijeha činjenja, i grijeha nečinjenja ! Onaj prvi rade kriminalci, koji su pretvorili HRS u svoju prčiju, za leglo nepotizma, uhljebljivanja, te ostvarivanje svojih, sitno računđijskih interesa, te na kraju i tuđih, sitnih i krupnih, komercijalnih i političkih.
Oni drugi, golemi, broj članova je pasivan, otupljenih čula, koji se ponašaju kao ovce, s tom razlikom što ovo stado nema pastira, nego grupu vukova, koji se "staraju" o stadu. Kako se vuk, ili čagalj, svejedno, brine o stadu, znamo.
Čitam Matine postove, na tri mjesta je napisao da je on, citiram, "razgovarao s nadležnom gospođom u HAKOM-u" ! Koliko je puta napisao, sva svoja saznanja, mišljenja, i dokaze HAKOM-u ? Mislim, nijednom. To je ono ključno. Sve dok tamo leže u ladici samo Kokijevi dopisi, i dokazi o lošem, iskvarenom i korumpiranom radu Stručne službe, dotle će se moći Milin bahatiti, i pričati istomišljenicima, citiram, "to piše onaj Koki koji ima PTSP!" Sve dok ih desetak ne napišu HAKOM-u, pa da Milin, Ulip i slični lažovi prestanu obmanjivati HAKOM, hrvatsku RA populaciju o pojavama tu oko nas. Umjesto toga, oni mijenjaju pravilnike da se prilagode kriminalcima ! Nezapamćeno u hrvatskoj tehničkoj kulturi, i u društvu uopće. Klasična hrvatska šutnja će nas pokopati.
Sinoć sam pričao s jednim strancem, molio me da mu ne spominjem ime, iz razumljivih razloga, veli da čita sve, na ovom i onom sterilnom forumu. Zahvaljuje mi što ne stavljam sve strance u isti koš, i što radim čistu distinkciju oko toga. Čovjek ima hrvatski znak, uzoran je član naše radioamaterske zajednice, i ni po čemu se ne razlikuje od hrvatskih RA, koji 99% korektno rade.
Ja, kakav sam, po cijelom tijelu, nisam mogao izdržati da ga ne pitam : A kako to ti ne radiš remote , kad si u matičnoj zemlji ?
Odgovor je bio očekivan, veli on : Koki moj, ovo je prelijepa, obećana zemlja, to meni nije potrebno. Ja koristim hrvatski znak SAMO kad sam u Hrvatskoj, i tako je od početka, i biti će dok živim.
Kapa do poda !
P.S. Moram li napisati da sam, za svaku vezu s njime dobio QSL-ku? Za razliku od veza sa Emilom, Milinom, Ivekom i sličnima.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja