by 9a2jg » Wed Jun 08, 2022 3:16 pm
Je, širin malodušje i defetizam, to mi je reka i gospon Vida. Za to je bija "nagrađen" putom u F-hafen. Svaki Juda ima svojih 30 srebrnjaka...
Ja svaki dan iden u spizu. U četvrtom kvartalu 2021. san plaća supetarsku malu peku (kruv) 8 kuna, sad je plaćan 12. Mliko san plaća 6 kuna, sad ga plaćan 10 ! Ulje je bilo 10 kuna, sada je 18 !
Sad ću ti reć još jednu, i onda ću začepit o izbjeglicama, jer bi moglo izazvati kontraefekt, ili, još gore, domino efekt.
Preko 50% vukovarskih izbjeglica se više nikad nije vratilo u Vukovar i okolicu, iako su im obnovljene kuće i stanovi. Predugo je trajalo izbivanje, ljudi su negdje drugdje našli svoju egzistenciju , mir i sreću. Gledam snimke predgrađa ukrajinskih gradova, o selima da ne govorim, isti materijal za gradnju kao u Vukovaru i oko njega. Cigla, vapno, cement misaona imenica, armirani nosači-svemir.
Ne 50%, 90% ovih iz Ukrajine se NEĆE vratiti, sve da im se i obnove kuće, jer su drugdje sigurno našli bolje ; ako nisu, naći će. EU pere savjest na njima, što su propustili u RH i BiH. Samo, hebu nas, a sami to ne osjećaju. Novci, to je papir, koji se štampa u Briselu, u tri smjene. Ukrajinski PR ih uvjerava da oni brane EU. Od koga ? Od koga smo onda mi branili EU, kad nama nisu pomogli ništa ?
Jer, u njihovim možđanima, pa čak i u knjigama, stoji da je u nas bio građanski rat ! Tako nas i percepiraju. A ovo što šalju oružje, ne pomažu Ukrajini, nego obnavljaju svoje resurse, baš kao i Ameri.
Zato je to sve skupa falšo, i igra se, ne dvostruka, nego višestruka igra, gdje smo mi, kao narod, opet ispali samo sluge, nečije politike.
Da se vratim, i zaključim s radioamaterstvom, sve ovo što se radi , od DX clustera, preko svjetskih natjecanja, do svakodnevnih ometanja na opsegu, nema veze s hamspiritom, i svim postavkama postulata o radiooperatorskom radu.
Samo, sada šute veliki Hrvati, vrli etičari, koji bi nadopisivali RA etiku, svjetski ljudi, ako ćemo se zajebavati, jer su pokazali da su sitne duše, i sluge jedne tuđe, nama strane, politike.
Završiti ću riječima s amblema AKL-a Friendship & peace .
Čovjek, kako to gordo zvuči.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja