Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Wed Jun 08, 2022 1:03 pm

Spasit će nas EU ! Jutros po svim portalima pišu o nekoj solidarnoj EU štednji za penziju. Ispušili smo 2. i 3. stup, prvi je klimav, a sad će od Nove godine, od ono malo prinadležnosti u eurima, oduzimati i za buduću penziju, koju će rijetki dočekati.
Pričaju mi ugostitelji da moraju udovoljiti hrpi papirologije za dovesti Bosanca, Srbina ili Makedonca za sezonca, a za Ukrajinca ne treba ništa ! Na vrh jezika mi je bilo pitanje : A očete li ga plaćat s doprinosima, ili na crno, ali san se suzdrža. Znam odgovor, a znam i što će biti.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jun 08, 2022 1:29 pm

Kad bi već dovodija personal onda bi rađe jednu plavu Ukrajinku. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jun 08, 2022 2:23 pm

Šala je i bogu draga, ali... Ta priča aktualizira iste probleme kao i sa korisnicima privatnih remote postaja. Pitanje je isto : Da li su Hrvati suvereni u svojoj zemlji ? Ako je preteško, može potpitanje : Jesu li Hrvati to fasovali, dok je bio rat u Hrvatskoj ? I zadnja osoba u Hrvatskoj pouzdano zna da nisu. Zato sam ja neki dan, ovdje, javno aplaudirao Plenkoviću za njegovu izjavu da se Europa nije ni izdaleka ovako zauzimala za nas, dok smo krvarili ! Možda mu se omaklo, možda ga je Brisel već ukorio za tu izjavu, ali rekao je istinu.

I ja i Kelava Marijan smo bili svjedoci kada su dolazile hrvatske izbjeglice iz Kijeva u hotel Split. Njanci nisu imali pvc kesicu sa sobom, nego samo ono na sebi. Par mjeseci poslije, kad su nas zvali da idemo vidit u nekim sobama, da lože parkete, nisam mogao, srce mi se steglo nad tim STVARNIM izbjeglicama koji su pobjegli od četničkog noža.
Ovih dana mi se ponovo srce steže, kad vidim da oni dovode svoje mlade nogometaše, daju im terene, treniraju, žive, a sve na račun splitskih poreznih obveznika, koji desetljećima financiraju održavanje stadiona na Poljudu, kompletan hladni pogon nogometne akademije, i sve ostale Hajdukove dubioze, od bankovnih garancija, do posušivanja dugova.
Sigurno će se naći ljudi koji će me, bez da razmisle, krivo shvatiti, ali, oko mene, i po cilome Braču ima ukrajinskih i ruskih vila, u nijednu nija ušla nijedna ukrajinska, ili ruska izbjeglica.

Ponavlja se priča sa Bliskog istoka, i rijeke ekonomskih migranata koje su se, kroz Hrvatsku , slijevale u Europu. Onaj koji ih je poslao, zemlje na arapskom poluotoku, nisu primile nijednu !

I, kad potegnem crtu, još više žalim moje drage Kijevljane, iz Kijeva u Hrvatskoj, kojima je Split i SDŽ pružio ruku, a mogli su nan pružit i obadvi, jer nisu ponili doslovno ništa !
Atroke pase, mačke, papige, i samsonite kufere koje viđamo po nacionalnoj TV.
Zato je ovaj narod zbunjen, i ogorčen, jer nam sve poskupljuje bez rata, a uvjeravaju nas da je dobro. Šta je onda loše ? Mliko 40 % ? Kruv 35 % ? Ulje 40 % ? Molim boga da nas ovo dobro zaobiđe.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jun 08, 2022 2:40 pm

Nemoj opet isto.Gospon Vida bi ti reka,ako je živ, da zakaj sve vidiš tako crno? :o
Nama je sve bolje,iz dana u dan ali mi to nemremo razmeti. :?
Zar nam to nije i predsjednik Vlade RH preko TV-a davno reka?
Opet širiš defetizam,malodušje.Da je ratno stanje iša bi prid vojni sud! :(
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jun 08, 2022 3:16 pm

Je, širin malodušje i defetizam, to mi je reka i gospon Vida. Za to je bija "nagrađen" putom u F-hafen. Svaki Juda ima svojih 30 srebrnjaka...

Ja svaki dan iden u spizu. U četvrtom kvartalu 2021. san plaća supetarsku malu peku (kruv) 8 kuna, sad je plaćan 12. Mliko san plaća 6 kuna, sad ga plaćan 10 ! Ulje je bilo 10 kuna, sada je 18 !

Sad ću ti reć još jednu, i onda ću začepit o izbjeglicama, jer bi moglo izazvati kontraefekt, ili, još gore, domino efekt.
Preko 50% vukovarskih izbjeglica se više nikad nije vratilo u Vukovar i okolicu, iako su im obnovljene kuće i stanovi. Predugo je trajalo izbivanje, ljudi su negdje drugdje našli svoju egzistenciju , mir i sreću. Gledam snimke predgrađa ukrajinskih gradova, o selima da ne govorim, isti materijal za gradnju kao u Vukovaru i oko njega. Cigla, vapno, cement misaona imenica, armirani nosači-svemir.
Ne 50%, 90% ovih iz Ukrajine se NEĆE vratiti, sve da im se i obnove kuće, jer su drugdje sigurno našli bolje ; ako nisu, naći će. EU pere savjest na njima, što su propustili u RH i BiH. Samo, hebu nas, a sami to ne osjećaju. Novci, to je papir, koji se štampa u Briselu, u tri smjene. Ukrajinski PR ih uvjerava da oni brane EU. Od koga ? Od koga smo onda mi branili EU, kad nama nisu pomogli ništa ?
Jer, u njihovim možđanima, pa čak i u knjigama, stoji da je u nas bio građanski rat ! Tako nas i percepiraju. A ovo što šalju oružje, ne pomažu Ukrajini, nego obnavljaju svoje resurse, baš kao i Ameri.
Zato je to sve skupa falšo, i igra se, ne dvostruka, nego višestruka igra, gdje smo mi, kao narod, opet ispali samo sluge, nečije politike.

Da se vratim, i zaključim s radioamaterstvom, sve ovo što se radi , od DX clustera, preko svjetskih natjecanja, do svakodnevnih ometanja na opsegu, nema veze s hamspiritom, i svim postavkama postulata o radiooperatorskom radu.
Samo, sada šute veliki Hrvati, vrli etičari, koji bi nadopisivali RA etiku, svjetski ljudi, ako ćemo se zajebavati, jer su pokazali da su sitne duše, i sluge jedne tuđe, nama strane, politike.
Završiti ću riječima s amblema AKL-a Friendship & peace .
Čovjek, kako to gordo zvuči.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jun 09, 2022 7:51 am

Naravno da su odma zvali, spominju sramotne odluke predsjednika i IO-a o podržavanju (tuđih) odluka o zabrani sudjelovanja na ARG natjecanjima, zatim domaćim ARG natjecanjima gdje se skrbi za tuđe probleme, ka da nan je malo naših... ?

Uvijek se , u ovakvim okolnostima, sjetim svojih (konstruktivnih) svađa s pokojnim Leonom. On nije htio vjerovati situacijama koje sam mu pričao, kako je vojska RSK ubijala svoje, koji se nisu odazivali mob pozivima za ratovati protiv domovine Hrvatske. Kad su se Hrvati vratili, nakon Oluje, u Kistanje, i kad su se malo stabilizirali, i snašli u novonastalim okolnostima, bili su jedinstveni u zahtjevu : Vratite nam naše Srbe ! Pokojnom je Leonu puno trebalo, no kada je i sam svjedočio nekim situacijama, priznao mi je da je bio u nekim zabludama, i da sam imao pravo. Nisam likovao, jer odrasli i normalni ljudi to ne čine, u meni je samo bila tuga, jer je cijeli prostor bio (i ostao) zatrovan dezinformacijama, mržnjom, osvetom, otimačinom, i još mnogo čemu što onemogućava normalan život. Suglasili smo se da je ova (naša) generacija sjebana, idućoj će možda biti bolje. U Irskoj.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jun 09, 2022 12:26 pm

Ko da se Rusi u Donbasu nisu spizdili? Već su uvidjeli grešku.Rusija će im sagradit sve porušeno? Već vidim. :roll: Sad je pre(kasno):Uvik je to tako,ne samo u Ukrajini i Hrvatskoj.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jun 09, 2022 1:12 pm

Problem je svugdje isti, različiti su samo nazivi država i vrijeme. Državu brane dvije kategorije, dragovoljci, i onaj tko je dobio mob poziv, jer mu za neodazivanje slijedi strogi zatvor od 5 godina.
Moj mi je dida priča da se u prvom svjetskom ratu govorilo da bogati daju volove, a siromašni sinove. Najebe raja, u svakom ratu.
Tko profitira ? Onaj koji nije bija nigdi, jer on je, cijelo vrijeme rata, dumao kako iz sveg toga izvući korist, kad oružje umukne.
Vižljasti i snalažljivi, bježe iz Ukrajine i Rusije, ovo im je došlo ko naručeno ! Malo je nezgrapan izraz, ali adekvatan ! Njima je Zapad san još od prvog dana razdruživanja od Sovjetskog saveza. I onda dođu, npr. u Hrvatsku gdje dobija prava koje nema ni nezaposleni u Hrvatskoj, da ne pričam o zemljama bivše Jugoslavije ! Nisam kivan na njih, koji to obilato koriste, nego na sustav (nametnut od EU) koji domoroce u Hrvatskoj time stavlja u kategoriju ljudi manje vrijednosti.
Upamti što sam neki dan napisao, izbjeglice iz Kijeva su imali samo ono na sebi, a neko nosi ježeve, patke i papagaje...
Našim izbjeglicama je bio cilj preživiti, a ovi igraju nogomet, trče za ARG-om, igraju tenis... Nešto tu ne štima.
Vrlo često mi je pred očima onaj šlep u Osijeku, kojim su pripadnici ZNG u zadnji čas izvukli starčad, žene i djecu sa istoka Hrvatske.
Ili smo mi makli, ili nam EU nameće neke standarde kojih se sami nisu držali kad smo mi bili u pitanju... ?
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jun 09, 2022 3:22 pm

Ja ću kratko.Hrvatsku niko nije tija vidit kao neovisnu državu pa ni naši današnji "saveznici". :(
Ni najveća sila svita!
Davali su nam 14 dana najviše.
Nisu računali na domoljublje našeg naroda.Ne svog ali većine ipak da.
Bili smo razoružani,pod embargom na uvoz oružja i nepriznata država!
Ovo sa Ukrajinom je smijurija jer su od 2014 u neproglašenom ratu sa Rusijom.Mogli su se puno bolje pripremit.I trebali su.
Oće li ih Rus napast,neće jer su pravoslavna braća?! Ja san odma zna da hoće i prije gomilanja trupa od Bjelorusije do Krima.Ali oni su dobivali informacije od Amera i samo iz njima znanog razloga nisu reagirali.Zašto, triba pita Zelenskog i njegovu ekipu.
Ja san info dobija a oni nisu :?: :?: :roll: :? Interesantno.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jun 09, 2022 11:30 pm

Pišeš ka Sveto pismo, ja ću dometnuti. Ne treba se igrati špijuna, ili obavještajca, kak kome bolje zvuči, samo treba čitati sve portale. Svi su prenijeli da su svi zapadni lideri, američki predsjednik, i ukrajinski, znali da će Rusi napasti, još u listopadu 2021, kad je propalo uvjeravanje Nijemaca Zelenskom, da treba ići na kompromis glede teritorija, i prava onih koji se izjašnjavaju kao Rusi, a žive u Ukrajini. Ni Zelenski više ne spominje Krim, ta to je priča identična neumskoj priči, samo je vade iz fioke, kad kome zatreba.
Umjesto Neuma, mogao sam uzeti za primjer Islas Malvinas, koji je vjekovima bio argentinski, do pohoda Margaret Thacher, s ekipama iz najgorih britanskih zatvora. Znamo detalje, znamo epilog.
Donbas ti je najbolji primjer prijetvorne američke vanjske politike. Kosovo može, Donbas ne može ! Vidi kurca ? Znači , ne važi isti princip, kad nisu u pitanju američki strateški interesi ?

I , za kraj, da se ne zapletem u trice i kučine zlokobne svjetske politike, ono što mi penzioneri stalno komentiramo. Naručeni članci vrište sa portala i tiskanih izdanja, koliko je zamrznuto ili oduzeto imanja, jahta, aviona i novaca ruskih oligarha ! Nisam pročitao da je oduzet i jedan dolar vrijednosti ijednom ukrajinskom oligarhu, koji se isto volšebno obogatio na 50-godišnjem trudu socijalističkih trudbenika. Rekli bi Hrvati : Kupio, za jednu kunu ! Neki nisu dali ni to.

Završiti ću, za par dana dolaze u Bol ukrajinska dica igrati tenis, ka i zadnjih 15-ak godina. Sa trenericom, kuvaricon, i politkomesarom. Pitanje za 500 miljardi dinara RSK : Kad su dica iz Kijeva (kod Knina) igrala tenis ? Ne od 1990. do 1995. , nego uopće ? Kad su išla po ARG izletima ? Kad ih je Hajduk primio u svoju nogometnu akademiju ? Može ti reć Ante, 8RA, pošten čovik, iz Kijeva, NIKADA ! Zašto ? Jer su od malena tribala radit, od čuvanja blaga, nadalje.
Onda ko dolazi u Hrvatsku ? Srednja, i gornja srednja klasa, čije vanjske znake prognanstva Hrvati ne mogu razumit, jer odudaraju od svega što smo mi preživili. Da, završim, neki su znali što će biti, i sve je već bilo u inozemstvu. U Ukrajini ginu raja i papci.
Vile i stanbene jedinice nisu primile ni jednog izbjeglicu. A mi primali, hranili i liječili muslimanske izbjeglice, dok smo s njima ratovali ! Zato Ukrajina, i rat u njoj ne mogu u našu balkansku glavu !

Ima još, prikoviše...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK