Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Mon May 16, 2022 6:03 am

Sinoć je na HTV1 bija odličan dokumentarni film o pokojnom režiseru Našega maloga mista, Danijelu Marušiću. Veliki čovjek !
No, mnogima je, možda, "utekla" jedna "sitnica", kad je našao svoj drugi dom u Osoru, prvo što je s prijateljima prionuo na obnovi stolne katedrale, koju su Englezi bombardirali 1943. Nije postojao ni jedan jedini vojni ili taktički razlog. Baš kao i za crkvu sv. Petra, u Splitu, na Pazaru. Cijeli Zadar je bio "poravnat" od njihovih avionskih bombi. Bez objašnjenja, bez razloga.

O tome se nije smjelo govoriti u socijalizmu, iz neznanih, a danas, kada smo u NATO-u, iz "viših razloga" ? Narod pamti, i zna.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon May 16, 2022 7:46 am

Isti oni koji su 1945,nakon svršetka rata predali razoružane Hrvate na klanje bravarevim banditima i koljačima.Taj centar zla je i sada na istom mistu.Prema tome,ništa se prominilo nije.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun May 22, 2022 8:42 am

Kad penzioneri nemaju šta radit, onda udru po politici... Tako i ja jutros naranije, bogajen, i sve skidan, po pletenice, šta je lani koštala cila 9 kuna, sad košta 7,5 kuna. Krešimenat od 70 %. Mliko, šta je lani koštalo 5,99 sad košta 9,99, WC papir i ne spominjen, jer penzići nemaju šta brisat, poslin "obilnih" obroka, ma isto oću ; lani je isti paket koji kupujen, košta 19,99, sada 40 kuna ! Više od 100 % !
Ne mi ga da će rat ? Tek nan onda ne bi triba, jer bi još tanje srali.

Amo se mi vratit na našu omladinu. Jučer gledan na HTV-u, skupila se omladina, a bilo je i ozbiljnih ljudi, u Kumrovcu, isprid kuće voljenog maršala. Kamerman, kurbin sin, namistija kameru da stalno tuče u crni mercedes, koji je bija u kadru. U Umagu jedan, u Kumrovcu drugi, valjda nan to drugovi poručuju da smo onda vozili mercedese, a sad ništa ? Virujen ja u kuću sa Prisavlja, poslat će oni istoga kamermana do tri dana u Umag, kad krene štafeta ! ;)

Inače, kad smo već kod omladine, u moje vrime je omladinac bija do 18 godine, Nakon toga, pravac faks, ili posal. Ali, mi smo bili nazadni. Došli su nan Ameri, di je punoljetnost sa 21, pa nas uče kako je mladež do 25 ! Ali, ni to nije sve ! Drug Laureat, i pajdaši mu, stavili nagradu u HRS Kupu za najboljeg MLADOG do 30 godina ! Ovi su šuperali sve , i šefa i stanicu, i sto meteri pruge !
Potvrđuje se dalmatinska poslovica da, citiram, "jebeš oca i mater koji ne mogu svoje dite hranit do pedesete" !
Nema veze šta san ja sa 30 ima 11 godina staža, ženu i dvoje dice, ja san, očito, nazadan ?

Pogleda san neslužbene rezultate HRS Kupa. Omladinaca za na prste JEDNE ruke. Tako i triba, kad virujete u jednoumlje. Oću reć u ono šta izlazi iz uma JEDNE (odgovorne) osobe.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 24, 2022 3:15 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pos ... i_ostalo_d
Država je zadržala zakon iz socijalizma da ubire harač nad stanovništvom. HRT je od prvog dana servis vladajućih, čitaj HDZ-a, jer kad su ono kratko bili Račan i Milanović, nisu smjeli dirati u HDZ-ov kadar, i bivše partijske istomišljenike. Sjaši Kurta, da uzjaši Murta. A Vrdoljak i Milić žive vječno !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 25, 2022 9:28 am

Nije dobro. Najranije slušam na Radio Splitu "udarnu" vijest da Amerikanac ovrhom, policijom i zaštitarima danas pokušava ući u posjed Vatrogasnog doma, boćališta, i igrališta u Supetru ! Prestrašno.
Ja, koji uvijek zazivam pravnu državu, mislim da je ovdje malo zakasnila, i zastranila. Jer, kako pravnici jedne i druge strane mogu imati dijametralno suprotne stavove, za koje imaju "dokaze" ?
Imamo paradoks, da (ovaj put) sranje nije učinio HDZ, nego SDP, koji je prodao trude Bračana, Supetrana i ostalih radnika, strancu za nikakve novce. I sada, gradonačelnica (SDP) moli pravnu državu (HDZ) da odradi svoj dio posla ! Ovo me podsjeća na onu dramu, ili burlesku, kad je Hajduk plaćao (ne potplaćivao !) suce da sude pošteno ! Ovo se samo može dogoditi u Dalmaciji.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 26, 2022 11:52 am

https://slobodnadalmacija.hr/split/upra ... ti-1195761
Osobno poznajem padre Jozu Ćirka, svećenika, dominikanca, velikog čovjeka, još većeg srca, Hrvatinu, domoljuba, i čovjeka koji voli bližnjega svoga. Slušao sam ga jutros na Radio Splitu, nije ga zgorega citirati : " Papa redovno drži mise za osuđene kriminalce, zašto ja ne bih smio držati misu za osumnjičene, kojima nije dokazana nikakva krivnja ? "Presumpcija nevinosti, osnov KZ svake zemlje.
Upoznao sam ga na prijašnjem predanom poslu, gdje je izgarao, i zamalo izgorio, radu s narkomanima, aktivnim,u tijeku liječenja, izliječenim, i recidivistima. Takav zanos, energija, i volja da im se pomogne, se rijetko sreće.
Padre Ćirko, Bog je velik, on sve vidi, i čeka te zaslužena plaća kod Oca našega.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jun 02, 2022 1:27 pm

Vozim se jutros, slušam HR, ne vjerujem svojim ušima... Devet tisuća manje maturanata u Hrvatskoj nego prije 10 godina ! Ali, to nije sve ! Već više od desetljeća, maturanti su bolji u engleskom jeziku, nego u hrvatskom ! Sramota za obrazovni sustav, profesore, i Hrvate, jer, ako im je engleski postao draži, onda jao nama.

Sad se vide djelovanja raznih centara "kulture", od dubrovačkog, preko zagrebačkih, nadalje, koji su od devedesetih promovirali da je sve američko bolje od našeg. U tu su se priču divno uklopili i radioamateri, od obilježavanja pogibije Ronalda Browna, preko pokojnog Kreše, do remote grupe. Dok je bilo dolara. I crnih majica. Sa, ili bez, lineara. I ostalih pogodnosti.

Dobro su pisali Njegoš i Mažuranić : "Poturica gori od Turčina !"

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jun 04, 2022 3:23 pm

Svi napadaju premijera. Ja ću ga braniti. Neki dan sam čuo, na vlastite uši, izjavu na HTV-u, iz njegovih usta, da kad smo mi bili napadnuti, nije skočio 100-i dio ljudske populacije za pomoći nam.
Lijepo je da se toga prisjetio. Još da je nastavio, pa rekao (istinu) koje su nam "prijateljske" zemlje prodavale kalašnjikove, po cijeni 7 do 10 puta većoj od normalne. Bilo bi trke, oko Bajne luke.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jun 05, 2022 3:10 pm

Na završetku emisije HTV-a NU2 voditelj je najavio idućeg gosta, supetarsku gradonačelnicu. Kako to uvik svoj svoga, a...?
Valjalo bi je pitat šta je sa doniranom kućom na Banovini, supetarskim radio klubom, skloništem za pantagane na Vidovoj gori, Amerikancen, pristupon groblju, i plažama... ? Iman osjećaj da će biti veselo . ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 06, 2022 10:56 am

Prije cca 2 miseca podsekretar SAD izjavi da što Hrvati oće u BiH. Samo je nadolio ulje na vatru. A da se vatra ne utrne, pobrinuo se Lavrov koji u intervjuu reče da Ameri forsiraju da Hrvate reprezentira Musliman u predsjedništvu, a da, u konačnici, oni hoće učiniti državu bez nacija, neku kvazi građansku državu, bez nacionalnih obilježja.

Zove ti mene jedan moj stari gost, radioamater, musliman iz BiH, pita, bojažljivo, ima li apartmana, primaš li ti nas...? Kakvo glupo pitanje, bio si dobrodošao i prije rata, bio si kod mene i poslije rata, ja se nisam promijenio ni bobu, kud sada ide ta priča ? Pa znaš, uvija on, ova situacija... E, tu mi je puko film, velju ja, nismo se dijelili ni prije rata, ni poslije, kakva sad jebena situacija. On šuti. Slušaj brajo, nastavim ja, moja su ti vrata vazda otvorena, a ti se nosi sa svojom glavom kako znaš, ko što vidiš, moja se promijenila nije.

I odvrtim ja film, taman u ovo doba, prije 30 godina, puče bomba na benzinskoj u Mostaru, otišli cigani, ljudi vele, rat će. I onda su nas drugi zavadili, i sada će, u njih je i igla i konac, i škare i sukno.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK