Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a2jg » Mon Jun 12, 2017 9:28 am

Kad su organizirali splitsko-slovensku ekspediciju u Nepal, pokojni Futa je doša meni u sestre, da in učini ( "prilagodi") dokumentaciju za jugoslavensku i nepalsku carinu. Šta je sve, i koliko odrađeno, pričat ću ti jednom kad se vidimo. Osin nje, grupa RA iz Splita je dala golem doprinos u organizaciji i logistici. Kad su došli tamo, jedini se Futa sitija nas, pojedinaca i radioamatera, koji su in to omogućili, i posla jednu kartolinu, s potpisima svih učesnika.
Šta je učinija Stipe Božić. Poša na Antartik, i u kameru veli : Ma koji radioamateri, evo ja mobitelon pričan sa ženon na splitskoj Rivi !
On se uvalija na HTV, ubire honorare za svoje priloge, radioamateri su mu samo POSLUŽILI ! Sjećam se, ko danas, da sam bio prvi koji ih je radio, prenosio poruke, pomagao...

Dragi Reni, SVI su nas zaboravili, iskoristili, i odbacili ka staru krpu. Na čast im i poštenje, a nemaju nijedno. No to još znamo, i pamtimo malobrojni... Uskoro ćemo i mi...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jun 12, 2017 12:06 pm

Ma nemoj mi ga spominjat.Eno ga u HDZ-u.Nadam se da će ga jednog dana bacit u koš ka tu staru krpu.
I sad ti vidi.Pok.Bobetka i tega Stipana Božića.Bobetko,partizan koji je bija u onoj prvoj postavi u Brezovačkoj šumi,jedna od prvih jedinica u porobljenoj Europi.Stari se sitija što su RA uradili u DR-u kad je bilo najteže.! A onda imaš prizemnog Božića koji je zaboravija na jude koji su mu pomogli kad je tribalo.Znači opet dođemo na ono da ime,prezime,krvna zrnca,podrijetlo,vjera,uvjerenja ništa ne znači.Ko je čovik uvik će bit čovik i kapa do poda.Pa nek je i drugog svjetonazora.Važno je da nije guba,da nije zvir za ubit,zaklat,unesrićit,ukrast itd.Uvik dođemo na ovo o čemu pričam.A to je ljudskost.Ja se nigdi nisan ogreba niti san išta ukra.Sve ća iman mi je od pok.oca,stare matere i Boga.Nešto malo i od mojih deset prstiju.Država mi nije ništa dala osim burze rada i otkaza u državnoj firmi.Od tada kuburim s poslom a i standard mi je pao.Nekad uvatim 3000kn ali većinom ispod tega.Ko ne viruje mogu mu pokazat platnu listu.Ovo pričam o osobnom dohotku za mjesečni fond sati.I svaku sekundu moram bit na radnom mistu.Nema kliznog radnog vrimena niti bižanja s posla ka neki.
Znači ako je dočekam mirovina će mi biti mala,mizerna i minus 27% posto o kojem stalno pričaju,prvi,drugi stup,sranje na kubik.Neću za papar imat.I moja žena isto.I sad mi se tu pojavljuju neki likovi koji brontulaju sa velikim plaćama i mirovinama.A sve odreda mladi ljudi,još su godinama mogli radit.Tako ti je to u banana državama kume moj.
Imamo Hrvatsku,nije bitno ko će plotit ! :(

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jun 13, 2017 12:47 pm

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmaci ... -moze-vise

Kad do ovoga dođe, znači zakazao je sistem, čovik je puka, a niko nije bija pri ruci...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jun 13, 2017 1:36 pm

Stari,poznati SDP-ac Veljan Radojković mu je priša i odvratija ga od suludog čina.Jeli glumija ili bi se zaista bija zapalija nikada nećemo sazant.Ali srića da je Veljan uletija i sredija stvar.Posli su mu dali lijekove,normalno bila i Policija itd.Ima bit da je PTSP a i ko zna šta još? Ne brinu se o veteranima nego samo o uhljebima i zato se ovo događa.A čovik je bolestan i triba mu pružit pomoć.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jun 13, 2017 2:49 pm

E baš si naša osobu koja će mu pomoć ! Da je jedini na svitu, i da mi samo on more pomoć, reka bi mu : Ne, hvala, pomozi sebi !
Ako kad očeš da ti pričam o tom liku i djelu, zakači poljsku kužinu za sobon........
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jun 14, 2017 8:00 am

OK.Čuja san i ja.Ali jučer je pomoga.Imaju i neki svjedoci.A o njegovom liku i djelu se sigurno može raspravljat.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jun 14, 2017 9:24 am

Mene briga šta je naš prijatelj i dragovoljac DR-a Mihovil 9A2VQ jučera svršija na Križine, traži se dijagnoza...
Radojkovići, i slični njemu su se pobrinuli za sebe, i drugo kolino, poslin sebe, samo ne smin javno pisat... Od Kaktusa (Supetrvs hoteli) nadalje ; svi ti projon u 4 oka.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jun 14, 2017 10:09 am

Biće cukar oli tlak?

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jun 14, 2017 10:20 am

Sumnjaju na bakteriju, ali još nisu siguri....?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jun 17, 2017 5:45 pm

Bračani u svemu moraju bit PRVI.

Jebi ga Reni, ja taman mislija više ne pisat ko je prvi vratija oružje TO JNA, i za to dobija pohvalu, a ti me moraš podsjećat, nije ljudski, nije kigijenski...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK