Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a6r » Mon May 01, 2017 2:30 pm

Da 63000 kuna za održavanje D-sat repetitora? Ovdje ludi jebe zbunjenog. :x
Onda 2500 za časopis koji ne uzlazi već duže vrime :?: :?: :roll:
Razno razni izleti od F.H.,Poredonea do Litvi,Slovačke.Pa jeben in sve živo,neka si sami iz svog novčanika plaćaju te izlete.
9A8A jedne godine nije iša u F.H.jer mu nije bio plaćeno.Onda san se upita:"Zar i ti brate Brute?"
Koliko ćemo dugo još plaćat te UHLJEBE? Da mi je rođeni brat posla bi ga u onu stvar :!: :x
To vas ja pitam?

73,9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Mon May 01, 2017 2:48 pm

Jutros je na 2 HRT programu u 9:25 bila emisija za školarce pod nazivom RADIOAMATERI.
Tehnička škola Ruđer Bošković u Zagrebu.Samo je nebo granica,svjetski Prvaci,veze sa svemirskom postajom ISS,veze sa nekim istraživačima na kraju svita :?: :roll: Jeli vam ova retorika odnekut poznata?Morti sa jednog našeg otoka? ;)
Eto onaj ko ima medije u svojim rukama,ko je moralno politički podobar,ko ima vezu, može šta god ga je volja.Ne kažem da je sve laž i neistina ali mogli su malo stat na balun,ne pretjerivat sa emocijama.Dobro je promovirat naš hobby ali bumbat previše mi je bez veze.Eto i nakon ovoga posta će Perica kazat:"Opet oni lini Dalmoš ruši Savez". :D Neka dođe u Split pa uradi takav jedan projekt,snimi emisiju.Oće kurac.Zato jer su svi osim Metropole provincija,sela bez novaca.Zato neka smanji doživljaj,barem će ispast pametniji.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon May 01, 2017 3:34 pm

Niki dan san pisa, iz te iste ekipe, sili na lokaciju u Kozjači, do podne jedna operatorka, od podne naprid, jedan mladi operator, cipaju veze sa svojim znakovima, kilovati, promocija, društvenim sredstvima...

Dobro si napisa, ko kontrolira medije, taj promovira "istinu". A istina je, kako piva Tomson, "voda duboka". Oni su razjebali radioamaterstvo u Hrvatskoj, jer ih za ništa nije briga, doli za svoj mali feud, sagrađen i opremljen društvenim sredstvima, gdje se pripuštaju samo podobni, oni po njihovim mjerilima, i koji ne talasaju...

Nikidan san bija na Planinarskom križnom putu na Visu. Proša san pored sve tri lokacije kluba YU2CAG, koje san i ja pomoga osovit na noge, obučit operatore, namistit antene, držat instruktažu...
Te i takve klubove, koji su bili jedini klubovi Narodne tehnike u malim sredinama, poput Korčule, Vele luke, Omiša, Ploča, Metkovića, pa i Makarske i Šibenika, da se ne naljute, ali istina je, HRS je doživljavao proteklih 27 godina kao "teret", a tako se prema njima i odnosio, baš kao prema pastorčadi, ili neželjenom djetetu.

Da ne spominjem klubove na područjima od posebne državne skrbi, Kninu, Gračacu, Udbini, Srbu, Obrovcu, Benkovcu, Kistanjama, sve do Vukovara.

Ti tzv. elitisti, jer su se sami tako prozvali su uzurpirali sve što su mogli, od Doma Narodne tehnike na Jarunu, nadalje...

A karta sve trpi, i verata vozi, i pizda rodi, i vojska obuče....
I Petar iz Pučišća je izjavija reporteru Bračke crkve da je svjetski prvak, i osta živ. Još iman fotokopiju članka. Nije on jedini.

Neka se ta bratija prvo ispovidi, Bogu i narodu koji ih financiraju, onda neka polože račune di su bili od 1990.g. do 1998.g. , pa neka odgovaraju za štetu koju su , kratkoročno, i dugoročno, nanijeli Savezu, prvo Pero, pa ostali, pa ćemo, na kraju vidit ko je Janko, a ko Marko.
90% njih je cili rat gledalo na HTV-u i YUTEL-u, a sada bi prodavali pamet. Ne ide.
Hrvatski narod je da najbolje lokacije svojoj radio i televiziji, sada nam, izdvojeni OiV naplaćuje masne pare za podstanarstvo repetitora ! Neodoljivo me podsjeća na priču o HT i Deutche telekom-om, ili Borovom, i najboljim lokacijama po hrvatskim gradovima, koje su poslije krčmili u bescijenje, a sada, s 5% radnika od prije rata, opet su "gubitaši" !

Kako to mi nikad da naučimo neke osnovne lekcije, pa nas ovi, samozvani elitisti, vuku za nos zadnjih 27 godina ?

Oni koji su ti, u mom prethodnom postu , ona dva putnika za Njemačku, na konferenciju IARU, su dio ove priče, a također i sukrivci što nas nema u nacionalnoj klasifikaciji hobija, a CB ima !

Jel' ti sad jasno zašto im je trebala polupijana masa, da samo diže ruke na izbornoj skupštini ? Jer, to su mogli izglasat samo pijani, ili oni koji ne žele dobro radioamaterskom pokretu u Hrvatskoj.
Iako nisam Pero, koji dijeli dijagnoze, mislim da je od ponuđenih "dijagnoza", ipak ona prva.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 02, 2017 12:54 pm

Neću sam sebe citirat, dosta mi je i ovoga šta znan...
Pred Prvi maja san dobija "čestitku" iz metropole, dokument iz kojega je razvidno koliko je koji klub dobija u Zagrebu. I budali je jasno da čelnici ZARS-a i RK Hrvatski DX klub "šapju" gradskom pročelniku koliko će kome odrezati.
Dakle, rečeni Hrvatski DX klub, ka sebi, najviše, 36.000 kuna. Slijedi RK Zagreb sa 28 jezerač, nisu mogli s manjim, zbog broja članova. RK Tehničar, zbog Pukija, koji im je uvijek bio "izdašan", 10 jezerač. RK OiV, čedo Nikšino, pilon režima, članova za na jednu ruku, 9 jezerač. Toliko i Emirov RK HFF, ne mere više, citiram , "ne uklapa se.....". RK Dubrava, jedini klub u Zagrebu gdje se možeš naći s ljudima, otić radit na DX lokaciju u Pionircu, 3.000 kuna ! Kako ih nije sram, kako in ruka nije zadrhtala, to nije ni za vodu i struju, a internet je misaona imenica ! Lani ni kune !

Eto , moj Reni, sad ti je jasno kako dijele samozvani "elitisti", ka braća govna, jedno meni, dva tebi, i dalje po geometrijskom nizu...

Ali, to nije sve. Ima i drugih stavki, što čini indirektno financiranje, posebni programi, specijalne potrebe, mreža za opasnost, školovanje kadra, orijentacija u prirodi (čitaj, hrvatski, latinica : ARG), ZRF, Festival narodne tehnike (nema veze šta to odrađuje Đuka, i za to dobija peneze, po odobrenom programu od HZTK!), KMT po školama, obljetnice, priznanja, nagrade...

Tako se financiraju poluprivatni klubovi samozvanih elitista, ovo sve ostalo je sitna boranija koja služi kao glasačka mašina.

Jedino me čudi kako nište ne udijeliše RK na FER-u, Jasmin je njihova čvrsta uzdanica, kad on ne mre dojti, pošalje Tihomira da ne bi vladajućima pofalila koja ruka. Sve je to meni pametni Tihomir (od milošte zvan dihalica) ispripovjedio na izbornoj skupštini, sjedeći dva mista dalje, u istom redu. A nije okusio ni kapi maksuzije, to moram priznati. Njemu i Jasminu (klub za Guinnessa, sa jednim članom!) ne treba brlja, oni i trijezni glasuju za "vlast".

Ima još, ali ima i dana, u dragoga Boga...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 03, 2017 9:06 am

Zovu me iz Zagreba, dopunjuju podatke o financiranju, jedva čekan te tzv. elitiste, da im u lice kažem što mislim o financiranju njih par, na uštrb, i na leđa grada Zagreba.

Ali, to nije sve. Raspisa se, samozvani glasnogovornik HRS-ove promašene politike, naš drug Hrle, Uzdanica naša... Nema razloga da mu ne vjerujemo, kaže , lani 200 Kkuna od članarina, ove godine, možda pola...
Ali to njih ne smeta da nastave s pompoznosti u Dalmatinskoj 12, ka da nas je ka Kineza, 4,5 miljarde. Dobro je da Ivo čita ovaj forum, pa korigira brojke, u hodu, hladni pogon HRS-a košta puuuuuuuno više od 400Kkuna !
Svakome se otvore oči, nekome prije, nekome poslije, samo je bitno dočekati taj dan.
U skrušenoj ispovijedi naš Hrle priznade, citiram, "eto, ni lani se nisu iskoristila sva sredstva za ARG !". Baš u toj rečenici se krije sva bijeda, očaj i neznanje vodstva HRS-a, toliko su bili "napumpali" proračun za ARG, da ga, uz puste jalove izlete, nisu stigli potrošit.
Nauštrb čega ? I budala vidi, samo polupijani zastupnici ne . Na uštrb OSNOVNE DJELATNOSTI, KV , UKV i QSL saobraćaja !
I nastavlja naša Uzdanica svoju ispovid, da su, citiram, "dobri ovi tečajevi od par dana, u Zvjezdanom selu i Pazinu!".
On će do WRTC-a u Švabiji govorit da živimo u Dagestanu, a ne u RH, ako bude trebalo, samo da mu HRS plati put i troškove, i ubaci štogod u škrabicu za bidne Nijemce. Istrošila se bidna Angela za izbjeglice, nema i za WRTC.

O svemu će van pričat naša Uzdanica, samo ne o onome, što bi jednom (makar samozvanom) portparolu pristajalo, o demokraciji, pristupu informacijama, informiranosti članstva i zastupnika, radnim materijalima.
Tu ih je čak i Erdogan prešiša, onda možete mislit koliko informiraju radioamatere u Hrvatskoj.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 03, 2017 11:22 am

Čitaju ljudi ovaj forum, prikoviše...
Odma su me zvali, po objavljivanju prethodnog posta, o Hrletovoj besramnoj tvrdnji da za HSC nema interesa ! Kako će i bit, kad ste ga godinama ignorirali ! Koliko držite do njega, baš kao i za IOCA program, za te aktivnosti u 2017.g. ste predvidjeli NULA kuna ! Sve su to polutrijezni zastupnici izglasali !
9a2jg

Postby 9a6r » Wed May 03, 2017 11:53 am

Aktivacije IOCA su pale na minimum.Ja doduše radim pa ne mogu sve pratit ali tako je.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 03, 2017 1:35 pm

Njima je bilo jedino važno to maznut Emiru. Poslije su se i Mato i Neno pretrgli, ovi im ne daju pare, a podrška je verbalna, deklarativna, s figom u džepu.

Ista je stvar s HSC-om. Prije par godina, ista ekipa nije htjela dati ni kune pokojnom Dakiju za put, da bude sudac na Svjetskom prvenstvu !

Poslije , njemu i natjecatelju dali za pola karte II razreda do Skopja i natrag, da ne bi dobrih ljudi, od Emira, nadalje, mogli su teško zaglavit, u izbjegličkom kaosu. To balkanske barabe nije smetalo da stave u godišnje izviješće u SVOJE zasluge ! Dno dna.

Sada im je glavna fora kampovi, tu se sada troši naša lova, ugosti se svoje mladce, i još iz dva kluba, i odma se stavlja pridjev "svehrvatski". Nas i Kineza, 4,5 miljarde. Uvik isto.

Ne odgovori mi predsjednik, kao odgovorna osoba HRS-a, gdje su KV uređaji, vlasništvo Saveza, i zašto se nigdje, na ozemlju RH, ne može doći, i raditi, s pozivnom oznakom 9A0HRS ?
To ne zna ni Narodna milicija.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 05, 2017 2:03 pm

http://hamradio.hr/download/callbook_2011_dopis.pdf

Ovo je vrhunac bezobrazluka ; da im šaljemo privolu za objavljivanje podataka po ČETVRTI put ! Nečeš razbojniče !
Najveća tragikomika leži u činjenici da smo prvu pismenu privolu poslali pod Severincem (!), pa još dva puta pod OVOM garniturom !

A je to ?
9a2jg

Postby 9a7zz » Fri May 05, 2017 3:07 pm

Ha ha,kako se samo naivno hvatate na ljepilo jadnih uzdanica.Ma ko jebe njih i njihov "kolbuk".Pa tko to čita i gleda.Možeš si misliti kako neki amer traži hrs-ove stranice i na njima neki znak.Neznam samo iz kojega razloga.Jer ako ga je radio amer to znači da je taj zaintereiran za dx,coneste i sl. te da je SAM stavio svoje podatke na mjesto gdje svi traže i nađu. QRZ !A tajnica neka stavlja svoj znak u njihov "KOLBUK".
Majke mi,ovo postaje smješno.Sprdačina se nastavlja.
9a7zz

PreviousNext

Return to PHRK