by 9a2jg » Sun Nov 30, 2025 8:06 am
Jučer sam imao interesantne telefonske razgovore. Zove me jedan stari član, doša je u AKL-a prije mene, da ga je zvala udovica jednog našeg bivšeg člana. On doša, ona mu veli da uzme KV primopredajnik TS530S koji je pokojnik, kao zadnju želju, ostavio njemu ! Ja mu upa u rič, pitan : A di je naš Atlas 210X kojega je maznija ? Nema ga, kao ni još par risivera za KV koji su tamo bili ! Meni se odma upalila lampica, ka profesoru Baltazaru ! Velim mu : To su, prije tebe, bili kokošari, i odnili klupsko ?
Nije on ni prvi, ni zadnji koji je ukra klupsko, pravija se lud, a porodica, poslije sahrane, nije vratila klubu klupsko. Pokušavao sam povratiti klubu što je njegovo, na jednom mjestu je sin pokojnika nasrnuo fizički na mene, tvrdeći da smo mi (u klubu) lopovi, a ne njegov otac !
Kako je upravo nastupajući prosinac mjesec svođenja računa, javno tvrdim i pozivam sve osobe da vrate radio klubu Split njegovo. Potražujemo preko 15 KV uređaja, desetak UKV, elektronske tastere, ručke, rotatore, antene, čitav elektronički laboratorij, a da sitan inventar ne nabrajam, ne stane na tri lista, gusto tipkano.
Nalazim, po Hrvatskoj, djeliće naše imovine, koje su im prodali i/ili mijenjali.
Oteto - prokleto !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja