Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a2jg » Wed Oct 08, 2025 7:57 pm

HRS web naslovnica nas informira da je bila vježba mladih članova radio kluba u Petrinji. Ima i slika. Na njima se vide i vokci. Dumam, jesu li to oni, famozni, koje je kupio drug Laureat, s pozicije predsjednika HRS-a, samovoljno, autokratski, jer mu se može ?
Na njegovu nesreću sve je pošlo krivo po njega, odmah smo ga u startu uhvatili u laži oko tih vokaca, jer volonteri, na svim nivoima, komuniciraju.
Ali, Radio Mileva sad tvrdi da je bio ponukan da to učini od čovjeka na visokom položaju ?
Da li je istina, voda duboka ? Ko je u pravu, tandem MPT i Škoro, ili drug Laureat ? ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Oct 12, 2025 7:19 pm

https://www.dalmacijadanas.hr/katamaran ... rvih-dana/
Ma kako je brodar zna kome triba dat mukte, bar prvih dana, a...?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 17, 2025 3:58 am

Dragi štioci, evo, doša i petak, turski svetak. Ne tražite pregled angažiranih i potrošenih sredstava HRS-a za ICC, nećete ih naći. Nismo ih nalazili ni prijašnjih godina.
Iako je to minimum komunikacije u dva smjera, a i zakonska obveza.
Rimuje se sa stihom iz pjesme Čavoglave, citiram : "nećete u Čavoglave, niste ni prije...!"
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Oct 18, 2025 6:54 pm

Gledan maloprije po internetu, jedan se operator s ruske RDA ekspedicije hvali da je uradija 100 veza za 26 minuta, naravno, FT8 vrstom rada. Svak ima svoje veselje.
Samo, da li je to jednom operatoru cilj ? Krcat veze, QSL-ke ne šalju, neki potvrđuju LoTW, neke uopće nije briga.
To je jedan od ona tri grobara radioamaterstva s Goranove fotkice.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 22, 2025 3:03 pm

Po ne znam koji put gledam Mali oglasnik na HRS forumu. Sve što sam pisao, zadnji put na ovu temu, stoji i dalje !

Dakle, 10 oglasa, 5 iz 2025. , po dva iz 2022 i 2023, i jedan iz 2021 ! Možete tri puta pogađati čiji je ovaj iz 2021. ; ne možete pogriješiti, od 2JK. On koristi "povlasticu" iz doba kad je vedrio i oblačio u zadanom okviru. Svako hoće ušićarit dok je u mandatu !

A svatko tko hoće da taj web buvljak dobro funkcionira, bi trebao skidati sve što nije s nadnevkom iz tekuće godine, o tome smo davno već govorili, kako to rade drugi.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 06, 2025 10:56 am

Dođe mi poruka iz ARRL-a s podsjetnikom što je motiv godišnjeg kalendara za 2026.g. Stupovi i tornjevi.
Zalud krečite, dragi Ameri, ovdje, u jednoj zemlji seljaka, na brdovitom Balkanu, to vam neće pasti na plodno tlo !
Ovdje vam je, ako niste znali, stanje kao u pedesetima, prošlog stoljeća. Ko je podoban, ne talasa, i nema svoje mišljenje, ima pasvord. Za 400 eura novi laptop, šta će mu više ? Ko je napravio (za sebe) stup od svojih para, sam i/ili s prijateljima, kapa do poda. No, priznajte bar sebi, ako već ne želite naglas, takvi svi stanu na prste ruku i nogu JEDNOG čovjeka.
Pametnima, od Iloka, do Umaga, dosta.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Nov 16, 2025 7:48 pm

JBG,mislija san da se uz pasword zaduži i laptop? Ka pisaću mašinu u JNA nekada. :lol: :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Nov 16, 2025 8:09 pm

A je, meni je pričala jedna ženska osoba, da je jedan od predhodnih predsjednika, odmah po ustoličenju, samozadužija laptop, i drža ga cili mandat doma !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Nov 29, 2025 10:10 am

Komercijalne radio stanice ne mogu koristiti spektar frekvencija dodijeljen isključivo radio amaterima, a niti koristiti radioamaterske pozivne oznake.
Proizlazi da je komercijalna radio amaterska stanica pojam nespojiv s zakonom, ne može se registrirati, a ilegalno obavljane te djelatnosti je kažnjivo.
Javna je tajna da takve stanice u Hrvatskoj postoje i rade ilegalno. Nadam se da novi pravilnik koji donosi Hakom neće biti pokušaj neke vrste legalizacije takve djelatnosti, jer za to ne postoje zakonske osnove. 73 Zvonko

A o čemu ja pričam od 2016 do danas Zašto je te godine izbran Pilat za predsjednika HRS-a, a Mate doša na čelo OiV-a ? Zašto sam ja izabran na toj skupštini 2016. za predsjednika Nadzornog odbora, pa su se silnici uskomešali, da to ne važi, i ponovili (nezakoniti) izbor ! Vrba doša kraj mene, i govori : Pusti, nije te briga !

Ta tri čina su bili utabavanje puta ka REMOTE-u u Hrvatskoj, kako komercijalnog, tako i za ISKLJUČIVO strance, pod krinkom skrbi za hrvatsku mladež !
Sve ostalo je bilo samo odrađivanje dogovorenog u njihovom krugu.

Pojava Mate, na ovogodišnjem F-hafenu pod parolom HRS-remote je uvreda za sve poštene RA u Hrvatskoj, koji su u golemoj većini.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 30, 2025 8:06 am

Jučer sam imao interesantne telefonske razgovore. Zove me jedan stari član, doša je u AKL-a prije mene, da ga je zvala udovica jednog našeg bivšeg člana. On doša, ona mu veli da uzme KV primopredajnik TS530S koji je pokojnik, kao zadnju želju, ostavio njemu ! Ja mu upa u rič, pitan : A di je naš Atlas 210X kojega je maznija ? Nema ga, kao ni još par risivera za KV koji su tamo bili ! Meni se odma upalila lampica, ka profesoru Baltazaru ! Velim mu : To su, prije tebe, bili kokošari, i odnili klupsko ?

Nije on ni prvi, ni zadnji koji je ukra klupsko, pravija se lud, a porodica, poslije sahrane, nije vratila klubu klupsko. Pokušavao sam povratiti klubu što je njegovo, na jednom mjestu je sin pokojnika nasrnuo fizički na mene, tvrdeći da smo mi (u klubu) lopovi, a ne njegov otac !

Kako je upravo nastupajući prosinac mjesec svođenja računa, javno tvrdim i pozivam sve osobe da vrate radio klubu Split njegovo. Potražujemo preko 15 KV uređaja, desetak UKV, elektronske tastere, ručke, rotatore, antene, čitav elektronički laboratorij, a da sitan inventar ne nabrajam, ne stane na tri lista, gusto tipkano.

Nalazim, po Hrvatskoj, djeliće naše imovine, koje su im prodali i/ili mijenjali.
Oteto - prokleto !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK