Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a2jg » Sat Aug 09, 2025 6:33 am

Povijest nas je (na)učila da su faraone i prve rimske pape sahranjivali s rukama izvan kovčega, dlanovi prema gore, da se vidi da nisu ništa ponijeli na onaj svijet.
Do toga sigurno ne bi došlo da narod nije mrmljao da su se nakrali za svoga života...

Čujem i vidim da, polako, ali neumitno, odlaze i oni koji su lešinarili nad radioklubovima, u tranziciji, prije, i poslije nje. Tako, umiru i oni koji su imali treću plaću po visini u Gradu, ali rodbina, familija, i nasljednici ne vraćaju klupsko...
Bilo je i predsjednika klubova, koji su doma držali neotpakirane (klupske) uređaje, "čuvali" ih od nepoćudnih i nestabilnih "elemenata" kojima nije za vjerovati.
Sin od jednog takvog lopova se htio fizički obračunati sa mnom, kad sam ja izvadio spisak, gusto napisan, na dvije stranice, šta mu je sve otac nakrao, i navuko sebi.
Ipak, ja se, recimo, ne mogu staviti s gosn' Goranom, on je "samo" donio ceduljicu (mali spisak) udovici našeg zajedničkog prijatelja, s navodno njegovom imovinom !
Imamo mi plejadu umrlih, nad čijom su imovinom (bez obzira na porijeklo i vlasnost) lešinarili, i materijalno se obogatili.
Jer, kad ti je pred nosom, stalno te podsjeća da si lopov. Ovako je najmirnije, prodaš, nije bitno za koju cifru, dobiješ papirnati novac, koji brzo promijeni vlasnika, i, mirna Bosna, a i Hercegovina. Kaže dalmatinska poslovica : Šta oči ne vide, to srce ne boli...

Zašto ovo pišem ? Zato što bi se s imovinom mog radio kluba, koja je pokradena, moglo opremiti najmanje deset klubova u nastajanju !
I nikoga nije briga, isto kao da to nije nikad ni postojalo ! Samo smo ja, i zadnja dva (pokojna) predsjednika, uzalud obijali vrata ODO-a, Grada, mjesne zajednice...
Identična situacija kao s legitimnim (ako ćemo se zajebavat) izborom Laureata za predsjednika HRS-a, prodajom hrvatskog etera i pozivnih oznaka, i još puno toga.
Izgubila se potrebna kritična masa, da zaljulja klatno koje će odvesti u (pozitivne) promjene. Imali smo je 91', putem tranzicije i lopovluka u državi, se pogubila...

Živio remote radnog naroda !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 13, 2025 8:37 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/prv ... ajnovije_d
Ja neću komentirati, svi drugi komentatori su rekli svoje ocjene. HRS je samo iskorišten, kao i mnogo puta do sada, za tuđe probitke, i problematične uspjehe, jer ih samo oni tako nazivaju. Od pozivne oznake do donacije, sve za tuđu svrhu ; već viđeno, od, manje-više istih likova. Tako će nam biti i dalje, jer su ONI na vlasti u HRS-u.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 25, 2025 6:07 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... ajnovije_d
Ova tužna priča o Varteksu, koja me neodoljivo podsjeća na sudbinu Kamenskog, me, na žalost, podsjetilo na vic. Pita Mujo Sulju : Šta je bilo prije, kokoš ili jaje ? Misli se Suljo, pa će : Prije je bilo svega !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 31, 2025 8:04 pm

https://www.index.hr/magazin/clanak/srp ... zin_prva_d
Kad sam sam bio mali, bila je u trendu pisma o Mustafa, o Mustafa.....
Naši su je prepjevali, pa je jedan stih glasio : Ko ima para , kupa se u moru, a koji nema, doma u lavoru, o Mustafa, o Mustafa, volio si žene, al su iste sve...

https://www.youtube.com/watch?v=otcpThC ... rt_radio=1
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 02, 2025 3:37 pm

Nego, ne kužim gdje je problem. Pa ionako toliko gurate remote rad da su svi oni mogli odraditi ta dva sata u natjecanju ako im osigurate brzi internet. Valjda ste u ovih par godina to uspijeli riješiti ?!?

Majstor Ivo ga metnija, i ne vadi.... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 04, 2025 5:37 pm

9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 07, 2025 5:27 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/noc ... ostalo_d_0
Ljudi se ponašaju kao da nisu svjedočili istim prevarama krajem osamdesetih, i u devedesetima ? I to iskustvo im nije bilo dosta, pa su ih navukli još jednom !
Zluradi anonimni čitatelji komentiraju da je među prevarenima najviše Slavonaca, koji dobijaju poticaje na neobrađenu zemlju ?!!!
A poanta cijele priče je da nema kruva bez motike ! Bar bi to (stvarni) seljaci trebali znati ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 19, 2025 7:31 pm

https://www.index.hr/shopping/clanak/sn ... zdvojeno_d
Ja ovo pričam već 6-7 godina, i drže me za čudaka, u mom okruženju ! Ovo su veoma poznate ČINJENICE, koje važe i za Austriju i za Njemačku, a oni kad dođu u Dalmaciju, udare u kuknjavu, zbog skupoće hrane u MARKETIMA ! Nema ih više po restoranima ! Sve se nosi iz Švabije ! Nemam ništa protiv, ne rugam se, bože sačuvaj, ali, da li se bar malo srame na vlastite izričaje, kad su zajebavali Čehe i Slovake, od 1945 do 1992 ? Trebali bi im se debelo ispričat, za sve podsmjehe i poruge !
Mi, u Dalmaciji to nismo nikada gledali s podsmijehom, još manje se rugali, svatko ima pravo na svoj odmor, sukladno mogućnostima. Svi su dobrodošli, bili i ostali.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 21, 2025 1:24 pm

Egzodus nepalskih radnika dobro je poznat i u Hrvatskoj, gdje im je prošle godine izdano 35 tisuća radnih dozvola.

Ovo piše u članku na indexu https://www.index.hr/vijesti/clanak/mla ... zdvojeno_d
Ne krive Hrvati Nepalce koji traže bolji život, nego pogubnu politiku, koja ih dovodi, ne da im da posao, nego da s njima "ucjenjuje" preostale, radno sposobne Hrvate, po poznatoj proceduri : Ako nećete raditi za onoliko koliko vam nudim, oni hoće ! Ne moram pisati da je ponuđeni iznos redovito manji od realnog i poštenog !
Zato Hrvati odlaze, jer su prisiljeni ucjenama.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 02, 2025 4:10 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/tom ... ajnovije_d
Tomaševiću, kasniš za Kokijem desetak godina. Odavno sam javno pisao da je to velika sramota, Sve ono što gradovi "daju" penzionerima, je , u biti, od novaca koje su ubrali udarajući porez na ionako male mirovine. To su uskrsnice, božićnice, besplatan javni gradski prijevoz, i još par sitnica.
Pitao sam prijatelje u Njemačkoj, Austriji i Mađarskoj, ima li kod njih porez na mirovine, kažu : Nema !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK