Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Tue Sep 01, 2020 4:13 pm

Ovaj pisac je sve reka.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Sep 03, 2020 6:19 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/odv ... ead_more_d

Ovakvi su napisi debelo pridonijeli i ratu u Hrvatskoj i BiH...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Sep 03, 2020 9:38 am

Srpski ekspanzionistički duh iz boce se još jednom probudio.On je generator svog zla u zadnjih 150 godina.Ima poneki Srbijanac i u Mađarskoj,pa što tamo ne dižu bunu?
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Sep 03, 2020 11:00 am

Slojevita je priča o Crnoj gori, ništa tu nije crno i bijelo. Poznam dosta Crnogoraca, do jedan mi je rekao da je Milo vladao apsolutistički, da je Crna gora pokradena iznutra (ovo me nešto podsjeća...), i da svaki silnik ima svoj trajanja, nastupi kritična masa, sa "malom pomoći izvana", i poznati scenario se ponavlja...
Ljudi na ovim prostorima su veoma zaboravni, zaboravljaju kako je taj Milo došao i opstao na vlasti, 30 godina, kao "drugo oko u glavi" ! Od jedanput sve novine i portali u Hrvatskoj zaboraviše ne tako davne činjenice.
Što je vrijedilo na obali, prodadoše Rusima i ostalima, što se moglo fantomski privatizirati i pretvoriti, pretvoreno na štetu stvarnog vlasnika - naroda !
Zašto me neodoljivo podsjeća na Hrvatsku ?
I onda, kad je došao povijesni trenutak da ga neistomišljenici razmontiraju s vlasti, upregla se sva inozemna reklamna mašinerija da nas neuke nauči, kako je on dobar, a Srbi ne valjaju ! Prije će biti, što trezveni političari stalno ponavljaju, da su to dva lica istog novčića, Janus na obje strane.
Naši portali više ne pišu o južnojadranskom švercerskom kanalu, o čemu su obilato pisali devedesetih, a i prije 15-ak godina. Droga, cigarete, oružje i ko zna šta još, sve je to bilo uredno nabrajano, i svaki je članak završavao da iza sveg stoji Milo ! I sad bi Hrvati svog satrapa, koji je potpiso opći napad na jug Hrvatske trebali žaliti ?
Ko je ovdje lud ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Sep 03, 2020 11:29 am

A Srbija nije pokradena iznutra? A Bosna? Makedonija? Ko je ono pokušao državni udar u C.G.? Napisat ću samo dva prezimena:Mandić,Knežević.I njih još 10-15.Oktobar 2016 ! Ko je vukao te konce? I ko je finacirao, drukao i uvezao oporbenjake u C.G.sada,2020? Isti onaj iz Gline 1995,da te podsjetim.A SPC duhovni guru.Seveda. Pogledaj fotke grafita iz Pljevalja di se i metak,žica i Srebrenica spominju :!: :o Jesu li to demokrati šarali?
Neki idu i malo dalje pa spominju i rusku podmornicu u Boki! :( A mi na Prevlaci.Sad će Debeljak izbacit ophodne brodove. :D
A trokut B.Luka,Beograd,Podgorica? A ni Skopje ne isključuju.Nisam Kosovo zaboravio ni naoružavnaje Srbije.Nije to ekipa koja se zajebaje.A EU boli čuna za sve ovo! Kao i 1989,od Gazimestana na ovamo.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Sep 03, 2020 12:00 pm

Ko je jedini javno protestirao kad su Ameri preko NATO-a na silu ugurali njihove vojnike sa našima za misiju u Afganistanu ? Pa Poljska... Vuk dlaku mijenja, ćud nikad ! Ta očevi tih golobradih momaka su išli "osloboditi" Konavle, a ako stignu i Dubrovnik, i sve do Ploča ! Odaziv na mobilizaciju u Crnoj gori je bio preko 90%, treba li tu komentar ? Ja ne krivim ničiju djecu za grijehe otaca, ali ima nešto što se zove kućni odgoj, dril, i usađivanje u možđane, ponavljam, treba se još par generacija u Crnoj gori odrodit, da bi počeli realno vrednovati i suditi Hrvatsku.
Ja sam u socijalizmu radio 22 godine, vazda smo ih pomagali, jer bi tako odlučila politika, za političke tvornice, za razvoj infrastrukture, ta zemljotres, mi njima cili život, oni nama nikad ? Di to piše u Evanđelju ?

Jedno jesu, dobacivali nam naše streljivo kroz cijevi, i palili Konavle i dubrovačko Primorje, baš kod onih kod kojih su svaku sezonu radili kao sezonski radnici, i dočekivani kao braća (iz one sintagme bratstvo-jedinstvo), a ne kao gastarbajteri.

Mogao bi citirati bezbroj citata, ja najvolim onaj : Pomozi sirotu, na svoju sramotu !
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Sep 03, 2020 1:56 pm

Izgrađivala je Hrvatska svašta.I onu prugu Beograd-Bar i puno toga.Ta pruga je toliko koštala da ni sam Bog nezna koliko?! Oni koji su se njom vozili su govorili da je čudo.Pusti tuneli,mostovi,nadvožnjaci u onim vrletima.Ja nisam tamo bio ali sam nešto vidio na TV-u.
I slažem se sa tvojim podacima o njihovoj moblizaciji.Mi smo se odcijepili od Juge a oni svi uglas da smo Ustaše! Samo da podsjetim da su i jednom Stipi Mesiću vikali da je i on Ustaša? :roll: Stani malo....
A znamo kako su se u Jugi percipirale Ustaše.I stalno se reciklira ta priča jer da se ne izmišljaju Ustaše na svakom kantunu, onda im nebi trebali ni Četnici ali ni Partizani.Ustaše su smisao postojanja Četnika i Partizana.Jer za sukob kao i za ljubav trebaju barem dva učesnika.Jer u suprotonom se ništa ne događa,nebi imalo smisla. I tako dok su nas zabavljali sa tom otrcanom,izlizanom pričom starom 70 god.,mafija iz svih republika opljačkala ludi,blentavi i naivan narod(e).Slovenci su od svih najbolje prošli ali oni su i u Jugi bili država u državi.To svi znamo.Standard svima u kurcu,svi zavađeni,posvađani,jebemo matere jedni drugima a zapravo niko ni sa kim nema neke veze? Jer je svoj svoga opljačkao!! A di je neimaština nastaju problemi.Kad je trbuh pun onda se to dosta teže pokrene.Oće li danas Šved poć ratovat sa Norvežaninom? Neće.A da glođu kosti, odma bi jedni na druge skočili kao što stoljećima prije jesu.Mi smo svi odavno jadni i kukavni,svi skupa šaka jada,vrele krvi,moga bi reć i sličnih gena.Ali je nedvojbeno da Srbija hoće biti dominantna na ovim geografskim širinama.Njihove aspiracije su već odavno u knjigama opisane.Svi smo mi za njih Latini,pokatoličeni Srbi.I obavezno krvožedne Ustaše! Ja sam to na svojoj koži doživio ali ne u Hrvatskoj već u Srbiji,prije rata.Nit sam loše ponašao nit sam išta uzvikivao,ma nisam ni 91.I za neku stvar činjenica da su mi oba dva nonota bili u Partizanima,jedan teško ranjen, jedva preživio Sutjesku! A ti znaš kako je tamo bilo.Čitao si i slušao o tome.Rat je zajebana stvar i poslije njega povIjest pišu pobjednici.ALI NE I KAD SU HRVATI U PITANJU ! E onda ga piše ona druga,pobijeđena strana.Zato što su naivni i olako,brzo zaboravljaju zlo što im je dušman uradio.I jude čuvaju kao najveće nacionalno blago.Dok je tako,nema nama budućnosti.Zato nam dica ai unuci hametice biže u Njemačku,Irsku i po svitu.Njima se ne ratuje za stine i kamenje.Oni oćedu dobro živit.Njih ne zanimaju naše priče od prin 30 i 80 godin! Sad ti procjeni ko je pametniji? ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Sep 03, 2020 4:53 pm

Pruga Beograd - Bar je bila jedna od najvećih Obrovaca SFRJ. U nju se krenulo kao pandan projektu autoceste Split - Zagreb. Beograd nije mogao svariti da ljudi u Hrvatskoj daju (otima im se) po jednu, dvi ili tri plaće, neki i bespovratno, za vjekovni san hrvatskog juga i sjevera. Danas mali broj ljudi zna istinu, jednostavno stoga što ne žele razmišljati. Sačinjena je projektna dokumentacija, otkupljena zemlja u svoj svojoj dužini i profilu, i samo se čekala politička odluka za početak gradnje. Sjedište projekta je bilo u Milanu, i njega je kontrolirala UDBA. Narod se zavlačio golemom propagandom, a za zamazati narodu oči nakon 6 - 7 godina davali su tzv. kupone, za koje sam ja osobno mogao kupiti dva para rebatinki, u za to označenoj butigi iz Beograda, kraj kina Balkan, i u drugoj, kod kafića Holcera na Pjaci.
Kad su u neovisnoj Hrvatskoj krenuli u ostvarenje vjekovnog sna, svjesno su zaboravili na pripremljenu dokumentaciju za najoptimalniji pravac, i otkupljenu zemlju, jer im se otvaralo široko polje makinacija, otkupa novih parcela, provizija, i ko zna što još sve... Otegotna je okolnost i činjenica da je već prije otkupljena zemlja išla pretežito preko danas suverene zemlje BiH !
Osim toga, u vrhu HDZ-a je bio najjači zadarski lobi, na čelu s Kalmetom, koji je svrnuo autocestu kako odgovara Zadru i okolici, a ne Hrvatskoj, i Hrvatima.
Hrvatima je ostao žal za originalnom trasom, koja je izlazila na Sisak, i najkraćim putem za Zagreb. Koliko su stari projektanti bili u pravu, svjedoči i činjenica da se upravo sada gradi i dovršava brza četverotračna cesta Sisak-Zagreb, koja je, da je sve bilo po božju, trebala biti sastavnicom autoceste Split-Zagreb, i to još 1971.g.
Ima još, pun Tamić !
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Sep 03, 2020 5:06 pm

Kako ne.Upoznat sam ja dosta s tom pričom,premda sam bio dijete tada.Imam i značku auto put Zagreb-Split! Iz onog vremena.A onda je 71 došlo HR proljeće i sve ošlo u PM !
Sad kad se pristupi obnovi naše Metropole,koliko će se tu maznut vrići cimenta a? ;) :D
The Neverending story :lol: :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Sep 04, 2020 12:18 pm

9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK