Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Sun Mar 15, 2026 8:23 am

Kako češ prepoznati hrvatskog branitelja, neovisno o činjenici da li je dragovoljac, ili ne ? Nikad ne priča o ratu. Ni u kući, ni prijateljima, ni ostalim koji guraju šank, s druge strane, ni onima na zidiću ispred kvartovskog dućana... On, kad ujutro otvori oči, zahvali dragom bogu na još jednom danu poklonjenog života, i živi tiho, nečujno i nenametljivo.
Oni koji se eksponiraju, sami sebe glorificiraju, među sebi jednakima, se sami nagrađuju, promoviraju, dijele dvoslovne i jednoslovne znakove, baš kao i pasvorde.
Ko je prvi u Istri digao ruku za promašeni projekt Buje remote ? Davor, 1UN. Eno ti ga na čelu Nadzornog odbora. Nagrada, ili kazna ? Šta radi, nadzire onu drugu dvojicu iz ešalona ? Tu bi imao više posla nego s ostatkom HRS-a !
Povijest zadnjih 10 godina HRS-a se zna, od izabranog mene u NO, pa Ive iz Zadra, načini brisanja nas dvojice je nečuven, i neponovljiv u povijesti Narodne tehnike Hrvatske.
Što im to treba ? Boje se istine i demokracije. Sva pitanja, koja smo javno postavili, od svrgavanja Pere, do današnjeg dana, su ostala bez odgovora.
Po tome bi, nezainteresirani promatrač sa strane, rekao da je ostalo isto, što smo onda svrgavali autokratu, kad su ga zamijenili isti, ili slični ?
Nije baš tako. Pero nije valjao, imao je svojih mana, grešaka, pojedinačnih i sistemskih, ali, koliko je meni poznato, se nije prodavao, ni prodao. Bio je, u cjelini, loš odabir, i mi smo ga smijenili. U dobroj vjeri, jer volonteri samo tako i rade, da će biti bolje.
Od kupnje beneficiranih uređaja, i izbacivanja svih slobodomislećih sa foruma, muljatorima je bio otvoren put za činjenje što ih je volja. Od D-stara, do remote-a, preko DMR-a. Krcanja love u društvene feude, privatnog tipa. Cementiranje postojećeg stanja koje samo paše NJIMA, i nikome više.
Hvale se uspjesima, a amaterizam gotovo zamro od Zadra do Dubrovnika, uključujući otoke. Knin, Sinj i Imotski su imali radio klubove koji su radili u socijalizmu.
Trogir, Omiš, Makarska, Ploče, Opuzen, Metković, Korčula, Vela luka, Vis, Hvar, Šolta. U Dubrovniku prikazano 46 platiša članarina HRS-u ! Potemkin posla rođaka doli?
Kako to ja čujem dvije - tri postaje od tamo cijelu godinu...? Ista stvar s fantom klubom u Veloj luci, kojega umjetno pokušava držati na životu predsjednik Mate.
To su njihovi "uspjesi" ? Bože mili kukavnih svatova !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 17, 2026 12:35 pm

https://www.youtube.com/watch?v=Q5P0b8hFw6Q&t=8s
Kad se već sami reklamiraju, na onom sterilnom forumu, da čitatelji koji misle svojom glavom, čuju i "drugu stranu" !
Evo 4 godine da nitko od ODGOVORNIH osoba u HRS-u da objavi javno brojke, koje će članstvu i zastupnicima objasniti koliko je HRS ukrcao novaca u tu poluprivatnu manifestaciju, koja je odraz upiranja malog, uskog kruga osoba, s potkom na remote, i kupnju i prodaju opreme i usluga.
U uvjetima kada imamo "pomor" klubova, najviše na moru i otocima, samozvani elitisti troše naše novce, diskrecionim "pravima" predsjednika HRS-a, i njegovog kruga ljudi.
Svi ti samozvanci nisu nikad javno obznanili izvore i mjesta troška, kako za DX lokacije, tako i za manifestacije.
Mogao bih ovako do prekosutra, ali čemu. Zna se ko je išao tamo, o HRS trošku, od mladeži, do odraslih. Zna se ko pripada kojem krugu...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 18, 2026 6:41 pm

U onom , nenarodnom, režimu smo materijale za skupštinu dobijali mjesec dana prije održavanja. Nije bilo interneta, mailova, platformi...Na zadnjem sastanku IO-a predsjednik zaduži tajnicu da zgotovi sva izviješća za skupštinu do 2. ožujka o.g. Pod pretpostavkom da je bila poslušna i marljiva, ona ih je, valjda, i zgotovila ? Kome treba prvo poslati, nego zastupnicima u skupštini ? Predsjednik Mate je doslovno shvatio primopredaju dužnosti njegovog prethodnika, prije 15 mjeseci, pa nastavlja njegove tradicije i ponašanja. Nezdrave, nepopularne, netransparentne, i nedemokratske. Jer, ako je on volonter, i mi smo. I mi trebamo vrijeme za proučiti dokumente, da ne lupamo ko Maksim po diviziji. Ništa od toga. A on i tajnica su ODGOVORNE osobe. Zorno vidite kako to funkcionira, jednom u božićno, drugi put u uskrsno doba.

Letimičnim pregledom HRS naslovnice se vidi da nema revizijskih izviješća za 2024. i 2025. Nema zapisnika o sjednicama IO-a u 2026.g. Ili su se oni našli, onako, na nekoj platformi ?
Još 2009. , na skupštini u Kraljevici sam dao prijedlog da se skupština STALNO održava u Karlovcu. Tamo je jedino mjesto u RH gdje je otprilike svakom jednako daleko.
Svi ovi koji glorificiraju Sisak, neka kupe kartu RH, ukradu djetetu šestar i ravnalo iz školske torbe, i premjere. Ali, neće vladajući lobi ništa prepustiti slučaju. Mora biti tamo di on kaže, pa nije za ništa tamo ulagao ?

Brži šapirograf pokojnog tajnika Žike od internetske platforme ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 19, 2026 7:22 am

Zove me poznanik, i veli da kako ne komentiram datum skupštine ? Znam ja na što on aludira, ali sam mu lakonski rekao da je već jednom, u neovisnoj Hrvatskoj, bila skupština na taj datum, u Kraljevici, pa nitko nije dramio. Jedino što moraš paziti da ti se ne pomišaju notni materijali, rečimo "gusta magla" i "grobnica od zlata", sa onima "po šumama i gorama" ! A moglo bi, jer, nakon šta su novovjeki povjesničari u neovisnoj Hrvatskoj, ustvrdili da je prvi naoružani odred u Hrvatskoj bio u Brezovici, kod Siska , lako dođe do greške. ;) Znači, na hamfestu se mora pazit šta će se pivat do ponoći, a šta od ponoći ; naročito oni skloni alkoholu. Nesreća je njihova što neće biti mene i Miće, pa ne znam koga će ocrnit, na pravdi boga, ovaj put. :(
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 20, 2026 6:23 am

Svaka vlast ima svoje promotore, aplaudere, promicatelje lika i djela voljenog vođe... Tako me je jučer pametni Martin nasmijao svojom umotvorinom :
Na programu su vrlo zanimljiva i korisna predavanja.
Predlažem da se organizira snimanje, slično kao što je to bilo
u Cerničkoj Šagovini 2023. i 2024., te da se snimke stave
na YouTube kanal HRS-a.
Osim što nas ima koji ne možemo doći toga dana, predavanja
imaju trajnu vrijednost.

Znači, on već ZNA da su predavanja, koja će se tek desiti, "vrlo zanimljiva i korisna" ! Znam da služi vladajućima, neovisno o činjenici tko je na vlasti, ali ovakvo uvlačenje je zaista besramno. Stiče sve uvjete da ga umjesto "pametni", počmemo zvati "vidoviti" ! Na našim prostorima je do sada bio samo neki "vidoviti Milan", no zasigurno ima mjesta na društvenoj sceni za još jednog vidioca. Pri tom vas, dragi štioci, lijepo molim da ovog vidioca ne brkate s onim iz Međugorja, puno toga ih dijeli...

A nije da nije trenirao...On je nama, neukom puku članova HRS-a, svojedobno obrazlagao nominaciju (sadašnje) tajnice za dodatnu novčanu nagradu za GOLEM doprinos u organizaciji YOTA manifestacije u Karlovcu. Pri tom se "zaboravilo" da je ona za svoj rad bila već plaćena, i, što je važnije, sav taj rad su odradili neki drugi ljudi, volonteri amateri s tog područja.

To me bilo podsjetilo da, kada je v.d. QSL manager preuzimao dužnost managera (koji odavno nije to RADIO), da su za iste mjesece, i on, i bivši manager dobili naknadu za svoj rad ! Nitko u HRS-u, i članovi i simpatizeri, nije ni trznuo da je sam v.d. javno izjavio da manager nije ništa slao "zadnjih par godina", a naročito u toj godini.
Znači u HRS-u je uvriježeno da se za isti rad, ili rad i navodni rad, dvaput daju novci !

Baš kao u onom vicu : Fata je Fata, a dvaput je dvaput.
9a2jg

Postby 9a4db » Fri Mar 20, 2026 8:26 pm

A da ti je bit na predavanju o QSL saobraćaju :D
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Mar 21, 2026 7:47 am

Ma čitam post od 9A9EE i ne mogu vjerovati koliko HRS vodstvo ima sljedbenika i pro bono promotora. Između ostalog, on napisa :
Zanimljivo da nigdje nema spomena korištenja UI koja sve prisutnija u svakodnevici (od škola prema višim ustanovama i organizacijama...), stoga prema tome bi se gotovo moglo zaključiti da je analiza zastarjela nekoliko godina.

Sve i da jest tako, a nije, Darko je napisao svevremensku analizu, jednog zaparloženog miljea, kojim upravlja grupica osoba, koja ne služi našim i hrvatskim interesima.
95% onoga što je Darko napisao će potpisati svaki razumni član HRS-a, pod uvjetom da DOBRO poznaje situaciju u HRS-u, s osvrtom na blisku povijest, od 1992. do danas.

Ljudi su umorni nad činjenicom da ovo nije Hrvatska za koju su se borili, ni HRS čiji su mnogi dragovoljci i branitelji bili po prvim crtama. Zato se ljudi ne javljaju javno. Ima i pametnijih, od Darka i mene, zasigurno, ali treba imati i muda, i reći popu pop, a bobu bob. To te ja pitam.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 22, 2026 7:17 am

Pametni Martin ne prestaje uveseljavati naciju. Evo najnovije umotvorine :
Darko, za kaj je uvodna objava upućena meni?

Pa, ako je već pametan, trebao je skužiti da služi vladajućima, kako u ovom, tako i u zadnjih par mandata ! Ili, nije pametan ?

Nije zaludu pokojni Vincek znao napisati : " A je li diskutirao Martin ?" Pametnim, dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 23, 2026 12:11 pm

https://www.hamradio.hr/iskaz-interesa-hamradio-2026/
Ne cveta cveće u naše preduzeće ? Utanjilo ? Ljudi se , prvo ne druže, drugo teško žive, treće, imaju na pametnija mjesta potrošiti novce.
Vihori i posljedice rata u Ukrajini , Iranu i na Bliskom istoku se neizbježno odražavaju i na način razmišljanja srednjeg građanskog sloja, odakle je gro članstva.
Nema više mukte, o trošku HRS-a, za odabrane, a boranija po šatorima. Pričali mi, koji su bili, vodstvo u hotelu, o državnom trošku, sitna boranija u šatoru, o svom.

Imam više prijatelja - amatera, diljem Europe, koji svake godine idu tamo. Pričaju mi kako su tamo "normalne" cijene. Do jednom sam sasuo u lice da su falši i prijetvorni, jer kad dođu u Dalmaciju, onda im je skupo 100 eura za četverokrevetni apartman, a u F-hafenu je toliko soba za dvoje, bez klime, WiFi-ja, TV-a i parkinga.
Nijedan nije dodatno komentirao, jer su znali da govorim istinu.
No, dalmatinska je poslovica da se gušti plaćaju. Ko voli, nek izvoli.
Svake godine ja dobijem cjenike od tamo, spremno ih pokažem gostima s njemačkog govornog područja, kad se pokušaju cjenkati kod nas. Odmah zašute. Jer znaju.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 24, 2026 11:56 am

Vidim jedan "friški" 9A6 znak par puta na opsegu, idem vidjeti tko je, jer mi ništa ne "zvoni". U 9A adresaru ga nema. Nema ni mene, nakon 61 godine u Savezu.
U 9A tražilici 9A adresara ukucam dva znaka umrlih RA koje sam poznavao. Uredno su tamo. Morbidno, kaj ne ? Ali, istinito.
I onda mene pomoćnica tajnice uvjerava da ne manipuliraju s privolama za objavljivanje i obradu osobnih podataka. Ko koga ovdje masla ? Zna se.
I tako u sve dane naše neovisne hrvatske države. Nije kriva država, nego pogrešni ljudi na odgovornim mjestima. Manipuliraju informacijama da prikriju svoja sranja.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK