Kako češ prepoznati hrvatskog branitelja, neovisno o činjenici da li je dragovoljac, ili ne ? Nikad ne priča o ratu. Ni u kući, ni prijateljima, ni ostalim koji guraju šank, s druge strane, ni onima na zidiću ispred kvartovskog dućana... On, kad ujutro otvori oči, zahvali dragom bogu na još jednom danu poklonjenog života, i živi tiho, nečujno i nenametljivo.
Oni koji se eksponiraju, sami sebe glorificiraju, među sebi jednakima, se sami nagrađuju, promoviraju, dijele dvoslovne i jednoslovne znakove, baš kao i pasvorde.
Ko je prvi u Istri digao ruku za promašeni projekt Buje remote ? Davor, 1UN. Eno ti ga na čelu Nadzornog odbora. Nagrada, ili kazna ? Šta radi, nadzire onu drugu dvojicu iz ešalona ? Tu bi imao više posla nego s ostatkom HRS-a !
Povijest zadnjih 10 godina HRS-a se zna, od izabranog mene u NO, pa Ive iz Zadra, načini brisanja nas dvojice je nečuven, i neponovljiv u povijesti Narodne tehnike Hrvatske.
Što im to treba ? Boje se istine i demokracije. Sva pitanja, koja smo javno postavili, od svrgavanja Pere, do današnjeg dana, su ostala bez odgovora.
Po tome bi, nezainteresirani promatrač sa strane, rekao da je ostalo isto, što smo onda svrgavali autokratu, kad su ga zamijenili isti, ili slični ?
Nije baš tako. Pero nije valjao, imao je svojih mana, grešaka, pojedinačnih i sistemskih, ali, koliko je meni poznato, se nije prodavao, ni prodao. Bio je, u cjelini, loš odabir, i mi smo ga smijenili. U dobroj vjeri, jer volonteri samo tako i rade, da će biti bolje.
Od kupnje beneficiranih uređaja, i izbacivanja svih slobodomislećih sa foruma, muljatorima je bio otvoren put za činjenje što ih je volja. Od D-stara, do remote-a, preko DMR-a. Krcanja love u društvene feude, privatnog tipa. Cementiranje postojećeg stanja koje samo paše NJIMA, i nikome više.
Hvale se uspjesima, a amaterizam gotovo zamro od Zadra do Dubrovnika, uključujući otoke. Knin, Sinj i Imotski su imali radio klubove koji su radili u socijalizmu.
Trogir, Omiš, Makarska, Ploče, Opuzen, Metković, Korčula, Vela luka, Vis, Hvar, Šolta. U Dubrovniku prikazano 46 platiša članarina HRS-u ! Potemkin posla rođaka doli?
Kako to ja čujem dvije - tri postaje od tamo cijelu godinu...? Ista stvar s fantom klubom u Veloj luci, kojega umjetno pokušava držati na životu predsjednik Mate.
To su njihovi "uspjesi" ? Bože mili kukavnih svatova !